回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 有 NBA fans 嗎? 87樓有最新國內消息
sunnycch
少校

UID 4149
精華 0
積分 3
帖子 2198
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-30
狀態 離線
有 NBA fans 嗎? 87樓有最新國內消息

今年 playoff 好刺激
如果可以見到 Lakers vs Celtics 就最好啦...

my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/811-webdiary/article?mid=670

many boxes of Gunpla in stock
頂部
Nestea
上尉

UID 10551
精華 0
積分 14
帖子 1083
成品數目 14 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-7
狀態 離線
發表於 2008-5-9 10:42 AM  資料  短消息  加為好友  添加 Nestea 為MSN好友 通過MSN和 Nestea 交談
聽日pearl有波睇~~

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線
有∼∼
go spurs go∼!!

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
felix
上尉

UID 10979
精華 7
積分 15
帖子 1862
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-23
來自 hk
狀態 離線
我係Kobe fans~~~
今年西岸若果係laker vs hornets已經足夠精彩了~~~

你係製作模型定係謀殺模型~~~~
頂部
大咀鳥
壹等兵

UID 1829
精華 0
積分 0
帖子 184
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2004-1-24
來自 我的母親&天使之島
狀態 離線
i hope kobe will be MVP!

頂部
xxxxl
壹等兵

UID 18240
精華 0
積分 3
帖子 152
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-3
狀態 離線
i like KG for a long time

頂部
天馬飛
曹長

UID 17138
精華 0
積分 8
帖子 481
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-25
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 大咀鳥 於 2008-5-9 01:24 PM 發表
i hope kobe will be MVP!

already la

我都想睇 Lakers vs Celtics

頂部
kobericky
中尉

UID 916
精華 0
積分 59
帖子 827
成品數目 59 件
閱讀權限 10
註冊 2004-9-19
來自 Tung Chung
狀態 離線
發表於 2008-5-9 01:54 PM  資料  短消息  加為好友  添加 kobericky 為MSN好友 通過MSN和 kobericky 交談

QUOTE:
原帖由 felix 於 2008-5-9 11:53 AM 發表
我係Kobe fans~~~
今年西岸若果係laker vs hornets已經足夠精彩了~~~

我都係高比fans,今年可算係特別的一季,LAKERS 60周年,西岸第一,Kobe又羅MVP,如果羅埋總冠軍,就完美喇!

真的太少時間可以砌模型,進度好慢!
頂部
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-14
狀態 離線
LAKERS:
Kobe唔係加左個分擔得下既Pau Gasol?隊Lakers咪又仲係以前果隊!
條友又獨食,同MJ比?人地成日都triple double,Kobe而家都叫做多D assist,以前?同 Iverson有咩分別?叫做成熟D.

SPURS:
Tim Duncan開始有老態啦,以前20-30分好閑,而家就十幾,其實隊波開始進入年紀大,整體開始走下坡,體力好難同年輕球隊例如黃蜂鬥,Bowen係防守既,Ginobili唔錯,Tony Parker好掂。

JAZZ:
我係FANS, 不過今年強敵當前,出綫機會唔大,自己球員有些已經博盡都唔掂,我覺得最大問題係個老鬼SLOAN教練,太固執,無變化。

HORNETS:
CHRIS PAUL勁到無輪,速度快到不得了,可以比美當年熱火既WADE,靠一人之力拿個縂冠軍!

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 timng 於 2008-5-9 01:55 PM 發表
LAKERS:
Kobe唔係加左個分擔得下既Pau Gasol?隊Lakers咪又仲係以前果隊!
條友又獨食,同MJ比?人地成日都triple double,Kobe而家都叫做多D assist,以前?同 Iverson有咩分別?叫做成熟D.

SPURS:
Tim  ...

我係duncan超級fans
由sas-ny果年已經開始睇佢,支持佢地
上年fisher果球三分我重係好dum心....

其實duncan唔係老,只係3,4年都只得佢一人頂low post,你估真係容易咩....
加上戰術上佢係拉開空位俾parker同gino,所以得分已經好放心咁俾隊友
反而parker已經見佢到左bottleneck, 技術,速度上都冇明顯進步,而且亦唔係好似duncan咁形象咁positive
見佢俾chris paul屈機已經知....

不過成支spurs都好難再有好大突破,有kurt thomas當然好d喇,不禁令人唸起如果當年spurs唔係因為想要jason kidd 而放棄 jermaine oneal........唉......

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-14
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-5-9 02:05 PM 發表

我係duncan超級fans
由sas-ny果年已經開始睇佢,支持佢地
上年fisher果球三分我重係好dum心....

其實duncan唔係老,只係3,4年都只得佢一人頂low post,你估真係容易咩....
加上戰術上佢係拉開空位俾parker ...

哇,你真係fans渦,知咁多野!
唔係想得罪你,其實我好鬼憎Spurs,雖然佢依然係好波,但打法好悶(純個人睇法咋!)
可以講無左Tim Duncan 隊波即刻唔掂。最傻就係搵幾個老球員番黎,幫助不大啦!Bruce Bowen打波又討厭,Gino係好快好勤力,無左距隊波仲死。
今季教練唔去舊立新,下季唔洗打!

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 timng 於 2008-5-9 02:45 PM 發表

哇,你真係fans渦,知咁多野!
唔係想得罪你,其實我好鬼憎Spurs,雖然佢依然係好波,但打法好悶(純個人睇法咋!)
可以講無左Tim Duncan 隊波即刻唔掂。最傻就係搵幾個老球員番黎,幫助不大啦!Bruce Bow ...

哈∼∼
基本我識既而又有睇NBA既FRD中,冇一個好似我咁中意SPURS∼∼
所以我已經慣左∼

搵「老球員」返來有好有唔好
好既係即刻岩洗,而且作戰能力有保證,HORRY就係一個好好既例子,冇佢既話緊張關頭都唔知點算
唔好既係,佢地年薪唔算低,而且好易傷,重有係會bound死球隊長遠既發展,finley又係一個例子...
好采咁岩得咁q,有parker同gino同時係抵價入會,而又有介子攞,唔係你估佢地會簽enxtension咩....
我自己都覺佢地今年已經到左極限
蜜蜂仔都即輸兩場,真係嚇左我兩日...好在今日生生性性爭返口氣

其實今年太陽好有機架
幾何oneal,amare,nash,grant hill會同時著同一件衫?
可惜係oneal來得太遲,chemistry未能大大發揮
更可惜既佢「又」係俾馬刺KO...

JOEYKO.com
頂部
matleung
中將
o吾識

大毒梟勳章   熱讚榜勳章  
UID 1091
精華 9
積分 25
帖子 16627
成品數目 25 件
閱讀權限 10
註冊 2004-12-19
來自 o吾知
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-5-9 03:12 PM 發表
哈∼∼
基本我識既而又有睇NBA既FRD中,冇一個好似我咁中意SPURS∼∼
所以我已經慣左∼

搵「老球員」返來有好有唔好
好既係即刻岩洗,而且作戰能力有保證,HORRY就係一個好好 ...

spur...我淨係記得佢地打當年既「雙塔戰陣」. low pose 固若金湯...
NBA好多年冇睇,自從MJ離開左公牛隊,都有追下柏賓睇佢打火戰...果時高比仔被譽為MJ接班人(當然差好遠)...艾迪宗斯都好過一排,但又吾知去左邊...上個禮拜吾覺意睇左半場底特律主場對76人...76人頭一節領先十幾廿分咁滯...當堂冇晒心機睇落去...

LHPP . VCR .兔
頂部
CKT
上校

UID 13028
精華 0
積分 19
帖子 4711
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-2
狀態 離線
個人比覺睇好Lakers贏總冠軍

Paul  Gasol真係今季最佳收購之一

Lakers 有佢之後簡直著哂火

Kobe唔洗

Odom今季既表現令我刮目相看

班Bench又ok

最緊要係成隊都link得埋

每個球員都有佢既功用

呢樣唔係隊隊都做到

Celtic雖然好強

但我認為除左3巨頭外其他都差d

未足以贏總冠軍

Project Unicorn:
MG Unicorn 0%
MG Banshee 0%
MG Sinanju 0%
PG Unicorn 0%
頂部
sunnycch
少校

UID 4149
精華 0
積分 3
帖子 2198
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線
NBA playoff 好講經驗同心理質素.
MJ 挨左好多年等 Pippen 打起先開始成為冠軍.
Kobe 學佢好正常, 唔及佢都好正常 (如果唔係 MJ 就唔係 MJ 啦) 但係係球埸內既鬥心佢最似 MJ. 以現今 Lakers 既狀態同 team spirit, Western Conference Champion 應該冇問題.
Spurs 隊波冇乜問題, 唯一既問題係佢地有冇証明自己係 Champion 既鬥心
Celtics 我都係質疑佢地既 mentle toughness, Pierce & Ray Allen 入左 playoff 後, 打得真係麻麻...
Hornets? 太新了, 若對著 Lakers, well.....

頂部
sunnycch
少校

UID 4149
精華 0
積分 3
帖子 2198
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線
Utah is tough at home...
James won't give up, too
Seems all second round series are going to be looooong

頂部
matleung
中將
o吾識

大毒梟勳章   熱讚榜勳章  
UID 1091
精華 9
積分 25
帖子 16627
成品數目 25 件
閱讀權限 10
註冊 2004-12-19
來自 o吾知
狀態 離線
湖人輸左.
jazz既教練原來重係史龍

LHPP . VCR .兔
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 matleung 於 2008-5-10 11:40 AM 發表
湖人輸左.
jazz既教練原來重係史龍

只係睇到最尾分幾中……
今朝7點先返,起唔到身。。。

JOEYKO.com
頂部
CKT
上校

UID 13028
精華 0
積分 19
帖子 4711
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-2
狀態 離線
Lakers今場失誤同turn over太多

Project Unicorn:
MG Unicorn 0%
MG Banshee 0%
MG Sinanju 0%
PG Unicorn 0%
頂部
Nestea
上尉

UID 10551
精華 0
積分 14
帖子 1083
成品數目 14 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-7
狀態 離線
發表於 2008-5-10 11:43 AM  資料  短消息  加為好友  添加 Nestea 為MSN好友 通過MSN和 Nestea 交談

睇親直播捧邊隊輸邊隊

頂部