回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 我的玩具櫃(39%) - Douglas.M.Saint Vers 3.0 PART - I (玩具地獄篇)
Douglas.M.Saint
少校

UID 4000
精華 0
積分 6
帖子 2053
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-26
來自 Zeon
狀態 離線
我的玩具櫃(39%) - Douglas.M.Saint Vers 3.0 PART - I (玩具地獄篇)

玩具地獄篇

為慶祝本人牛一,現誠意獻上 - 我的玩具櫃 - Douglas.M.Saint Vers 3.0  PART - I (玩具地獄篇)  

一入門口就有電鍍限定~

已全爆之書架 X 2~

電視機頂, 內藏兩套 MFS~

地獄之入口~

高達 MS Selection 扭疍 Part 1 - Part 40,  高達盒疍, 全套海虎及其他風雲 figures 葬身之地......

冇乜網友會有的 Soul Calibur Figures Full Set...............

作為瘋狂漫畫迷的悲哀 - 終極兵器塚................

番外篇 - 我(阿哥)的玩具櫃(唔 X Display 的 Collection)

就咁睇好正, 好正常......

咪睇小呢個床下底..............全套 Ultimate Solid, 幪面超人, 咸疍超人, Armored Core Figures 之墓地...................

下回預告 - 我的玩具櫃 - Douglas.M.Saint Vers 3.0  PART - II

頂部
CKT
上校

UID 13028
精華 0
積分 19
帖子 4711
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-2
狀態 離線
好多..........
如果汁番整齊會正好多
會好似museum咁

Project Unicorn:
MG Unicorn 0%
MG Banshee 0%
MG Sinanju 0%
PG Unicorn 0%
頂部
Figuration
上尉

UID 2579
精華 0
積分 1
帖子 1497
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2005-7-13
來自 N.Y.
狀態 離線
太...太強了

再過20年你一定發大達...拿去全賣掉

バンダイのプラモは化け物か?!
頂部
無無聊聊又一日
少尉

UID 24067
精華 0
積分 0
帖子 624
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-12-10
來自 神秘的閣樓
狀態 離線
發表於 2008-2-8 01:21 AM  資料  短消息  加為好友  添加 無無聊聊又一日 為MSN好友 通過MSN和 無無聊聊又一日 交談
唔只模型,模型盒都有唔少呢 (閃
睇黎你哥哥好鐘意蒙面超人,真係好多....

頂部
nishi
上校
艦魂

UID 6014
精華 0
積分 24
帖子 4265
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2005-12-2
狀態 離線
好多figure...模型反而少左dwor

亂糟糟有點可惜
有空執執它吧

010製作小組日誌
http://blog.roodo.com/pla010

請各位多多支持~
頂部
kula
曹長

UID 2184
精華 0
積分 1
帖子 408
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2005-6-22
狀態 離線
原來比我還亂

頂部
seinyat
少尉

UID 16953
精華 0
積分 2
帖子 541
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-17
來自 马来西亚 ...
狀態 離線
all i can say is... you have a very understanding wife
one whole room just for toys, models and figuring..... looking forward to your museum!!

edit: read from other forum that this is your old house!!!!! i know after your marriage you've moved to you new house!! consider setting up a museum somewhere for those old limited hahahaha
ohh and happy belated birthday!

頂部
Douglas.M.Saint
少校

UID 4000
精華 0
積分 6
帖子 2053
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-26
來自 Zeon
狀態 離線
老實講, 舊屋間房我只係當一個倉用. 初初搬屋果陣都知冇可能 D 嘢全部搬過去................... 所以相中只係一 D 我搬唔走同唔會 Display 嘅扭疍同 figures.  

同埋................. 其實呢一個 post 同我新加入討論區嘅第一個 post 係首尾呼應. 我仲記得我一生人第一個分享 post 就係 - "瘋狂及可悲的收藏家". 就係影同一地方! 當時 D 玩具多過圖中超過一倍, 仲有............. 我當時仲係呢度住...................

另外, 我其實仲想揾返3件收藏................ SIC 古迦"天價甲", AD1901 原色及別色鐵甲萬能俠等等................

頂部
goldfish0606
軍曹
影相佬

UID 581
精華 0
積分 10
帖子 318
成品數目 10 件
閱讀權限 10
註冊 2005-5-8
狀態 離線
好勁.............亂呀

ME 既D300 ,24-85/2.8-4D ,70-300VR ,SIGMA 150 MACRO ,50/1.4 HSM ,Tokina 12-24
老婆大人既D90 ,18-200VR II ,60/2.8G Micro ,35/2D
頂部