回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 近期『偽人』風波的感受
雲谷
上校

熱誠勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 25361
精華 4
積分 61
帖子 4391
成品數目 61 件
閱讀權限 10
註冊 2008-1-21
來自 酒鬼之家
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 機動老鬼 於 2008-2-5 12:52 AM 發表

梗係啦,咁大棵搖錢樹俾佢斬鬙b棵,一年唔見幾多

古有華盛頓斬櫻桃樹,今有罐a 斬搖錢樹

頂部
機動老鬼
少佐

UID 2020
精華 1
積分 12
帖子 6622
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2004-7-20
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 雲谷 於 2008-2-5 12:48 AM 發表
好似話有千幾張相.....再咁愈爆愈多.愈揭愈臭......分分鐘會有受害者會睇唔開

亞蕉真係多災多難,上年俾人影換衫相已經喊髐@鑊,不過錯不在佢,反而摶到同情分,呢劑真係與人無尤,當初玩得開心,如今去得安心~

頂部
雲谷
上校

UID 25361
精華 4
積分 61
帖子 4391
成品數目 61 件
閱讀權限 10
來自 酒鬼之家
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 機動老鬼 於 2008-2-5 12:57 AM 發表

亞蕉真係多災多難,上年俾人影換衫相已經喊髐@鑊,不過錯不在佢,反而摶到同情分,呢劑真係與人無尤,當初玩得開心,如今去得安心~

反而另一個已婚(受害者)?可能仲家嘈屋閉d

頂部
cas52612
少校

UID 16561
精華 0
積分 8
帖子 2095
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-12
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 機動老鬼 於 2008-2-5 12:57 AM 發表

亞蕉真係多災多難,上年俾人影換衫相已經喊鰦一鑊,不過錯不在佢,反而摶到同情分,呢劑真係與人無尤,當初玩得開心,如今去得安心~

呀媽間中睇睇下電視都會爆一句:天作孽,猶可恕 自作孽,不可活
唔知呢d算唔算呢.....

頂部
機動老鬼
少佐

UID 2020
精華 1
積分 12
帖子 6622
成品數目 12 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 雲谷 於 2008-2-5 12:59 AM 發表

反而另一個已婚(受害者)?可能仲家嘈屋閉d

果個肯定屎硬,佢老爺奶奶咁要面,尤其奶奶當初都唔讚成,檸檬以後仲要鈰磥端祗飽A嬰磾蚎搘X位o既老婆,面都黃啦 ,好在有個慈姑定,如果唔係,睇怕都已經趕鬙X門口。

頂部
機動老鬼
少佐

UID 2020
精華 1
積分 12
帖子 6622
成品數目 12 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 明天 於 2008-2-5 12:55 AM 發表

加入freeze!!!!

成十幾人喎,咁大棚人,以〝摩玲梁〞多d

頂部
雲谷
上校

UID 25361
精華 4
積分 61
帖子 4391
成品數目 61 件
閱讀權限 10
來自 酒鬼之家
狀態 離線
慈姑定......分分鐘俾人捉去滴血驗親

頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2004-5-30
來自 世界中心
狀態 離線
自作孶, 不可活~!   (指哂所有有份玩 + 影相既男女, 唔止陳生...)

頂部
明天
中佐

UID 9476
精華 2
積分 26
帖子 9685
成品數目 26 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-27
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 機動老鬼 於 2008-2-5 01:11 AM 發表

成十幾人喎,咁大棚人,以〝摩玲梁〞多d

加一個嬌好了....對pg冇興趣

頂部
機動老鬼
少佐

UID 2020
精華 1
積分 12
帖子 6622
成品數目 12 件
閱讀權限 10
狀態 離線
矮好多喎老細

頂部
明天
中佐

UID 9476
精華 2
積分 26
帖子 9685
成品數目 26 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-27
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 機動老鬼 於 2008-2-5 01:36 AM 發表
矮好多喎老細

車.......訓晒係度咪又差唔多!

頂部
1d20 (TonG)
少將

UID 6273
精華 0
積分 6
帖子 14562
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2005-12-10
狀態 離線
其實我想知……點解唔拉儲果個人
佢話管有呢d物品都有罪嘛,點解仲唔做野嫁?仲要有得佢出黎道歉?道歉有用咩?唔散都散左出去,道歉就可以解決事件嫁啦???

Gunpla不是自己砌的,就不是Gunpla builders,更不配有模魂
頂部
CKT
上校

UID 13028
精華 0
積分 19
帖子 4711
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 1d20 於 2008-2-5 02:36 AM 發表
其實我想知……點解唔拉儲果個人
佢話管有呢d物品都有罪嘛,點解仲唔做野嫁?仲要有得佢出黎道歉?道歉有用咩?唔散都散左出去,道歉就可以解決事件嫁啦???

因為件案已經轉左做偷竊案
告電腦維修d人偷相.........

Project Unicorn:
MG Unicorn 0%
MG Banshee 0%
MG Sinanju 0%
PG Unicorn 0%
頂部
1d20 (TonG)
少將

UID 6273
精華 0
積分 6
帖子 14562
成品數目 6 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 CKT 於 2008-2-5 02:56 AM 發表
因為件案已經轉左做偷竊案
告電腦維修d人偷相.........

咁陳生點處置呀?報假案、私藏不雅照片,人地未審就先坐八個月,咁佢仲大罪喎,唔理呀?
仲有,點解淨係理偽人既案件而唔理市民既案件?一哥,我睇你呢次點交代呢件事

QUOTE:
發 放 與 女 友 床 照   變 要 脅 工 具
男 子 網 上 遭 勒 索 投 訴 警 懶 理

( 本 報 訊 ) 警 方 處 理 發 放 淫 照 案 件 被 指 執 法 尺 度 不 一 , 有 市 民 報 稱 , 曾 遭 網 友 勒 索 , 若 他 不 肯 給 予 更 多 與 女 友 的 親 密 照 片 , 便 於 發 放 他 較 早 前 提 供 、 與 女 友 的 淫 照 , 他 報 警 求 助 , 警 方 卻 不 受 理 。 他 批 評 警 方 處 理 發 放 淫 褻 及 不 雅 物 品 案 件 「 大 細 超 」 。

警 員 : 查 唔 到 只 肯 備 案

聲 稱 遭 網 友 勒 索 的 陳 先 生 表 示 , 他 與 女 友 有 拍 攝 床 上 親 密 照 片 及 與 網 友 分 享 照 片 的 習 慣 , 尺 度 跟 近 日 網 上 流 傳 的 疑 似 藝 人 淫 照 差 不 多 。 去 年 他 接 獲 一 名 網 友 勒 索 , 要 求 他 提 供 更 多 淫 照 , 否 則 會 將 陳 先 生 以 往 提 供 的 照 片 在 網 上 恣 意 發 放 。
陳 先 生 立 刻 到 旺 角 警 署 報 案 , 指 稱 遭 一 名 網 友 恐 嚇 勒 索 , 他 更 帶 備 聲 稱 為 該 名 網 友 恐 嚇 勒 索 的 網 上 資 料 等 證 據 報 警 , 但 警 方 以 「 查 唔 到 」 為 由 , 不 受 理 , 只 肯 將 陳 的 舉 報 記 錄 在 案 。

及 至 近 日 , 陳 先 生 指 警 方 高 調 處 理 網 上 發 放 淫 照 案 件 , 但 他 當 日 以 受 害 人 身 份 親 自 報 警 , 警 方 卻 不 理 會 , 他 指 摘 警 方 執 法 「 大 細 超 」 , 並 非 一 視 同 仁 。 「  單 案  當 事 人 都 未 報 警 , 警 方 已 經 拉 人 封 舖 , 反 而 我 呢  小 市 民 親 身 報 警 , 係 唔 係 我 並 非 名 人 , 所 以 唔 受 理 ? 警 方 有 冇 搞 錯 ! 」

警 方 發 言 人 回 應 稱 , 旺 角 警 署 去 年 8 月 接 獲 此 個 案 , 但 經 調 查 後 , 警 方 認 為 案 中 的 電 郵 內 容 並 無 刑 事 成 份 , 有 關 事 主 也 無 向 警 方 提 及 遭 人 恐 嚇 , 警 方 將 該 案 列 為 雜 項 案 件 處 理 。

Gunpla不是自己砌的,就不是Gunpla builders,更不配有模魂
頂部
clothoest
少佐
輕鬆模型

UID 14001
精華 5
積分 35
帖子 6763
成品數目 35 件
閱讀權限 10
註冊 2006-9-12
來自 朱諾
狀態 離線
發表於 2008-2-5 03:25 AM  資料  主頁 短消息  加為好友  添加 clothoest 為MSN好友 通過MSN和 clothoest 交談

QUOTE:
原帖由 1d20 於 2008-2-5 03:05 AM 發表

咁陳生點處置呀?報假案、私藏不雅照片,人地未審就先坐八個月,咁佢仲大罪喎,唔理呀?
仲有,點解淨係理偽人既案件而唔理市民既案件?一哥,我睇你呢次點交代呢件事

易拎,你留意陳生點講,
佢只係話交比警方處理
唔等於佢報警,
而且警係英皇報既,佢點報法唔知,
可能只係發報不雅物品,之前捉既如果真係有upload到,一定係罪有應得,只係唔好彩中招抽中佢

而且佢地只係對外話係移花接木,不代表落口供一定係咁講,

同埋陳生應該唔會比人拉, 影寫真會比人拉,大把人都會中招,大把廿四考老豆影bb仲收埋十幾廿年tim

只係唔知點解陳生可以神機妙算咁知道果間舖有呢d擬似相片

My blog: http://hk.myblog.yahoo.com/clothomachi
不夠立體的攝影世界
頂部
1d20 (TonG)
少將

UID 6273
精華 0
積分 6
帖子 14562
成品數目 6 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 clothoest 於 2008-2-5 03:25 AM 發表
易拎,你留意陳生點講,
佢只係話交比警方處理
唔等於佢報警,
而且警係英皇報既,佢點報法唔知,
可能只係發報不雅物品,之前捉既如果真係有upload到,一定係罪有應得,只係唔好彩中招抽中佢

而且佢地只係對 ...

哦,咁就單計冠a私藏不雅照,咁都唔理呀?好明顯大細超播,一哥
我想象緊d經理人俾口供果陣,警方會唔會o哂嘴咁mark低

佢咁鐘意收埋d野,可能連整電腦果張單都收藏好,咁佢屋企咪好大?廿幾歲人,過左廿十幾個三百六十五日,間屋一定有返咁上下先放得哂

頂部
CKT
上校

UID 13028
精華 0
積分 19
帖子 4711
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 1d20 於 2008-2-5 03:35 AM 發表

哦,咁就單計冠a私藏不雅照,咁都唔理呀?好明顯大細超播,一哥
我想象緊d經理人俾口供果陣,警方會唔會o哂嘴咁mark低

佢咁鐘意收埋d野,可能連整電腦果張單都收藏好,咁佢屋企咪好大? ...

呢d就係白色恐怖
全世界都"mark"大眼講大話...

Project Unicorn:
MG Unicorn 0%
MG Banshee 0%
MG Sinanju 0%
PG Unicorn 0%
頂部
1d20 (TonG)
少將

UID 6273
精華 0
積分 6
帖子 14562
成品數目 6 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 CKT 於 2008-2-5 03:57 AM 發表
呢d就係白色恐怖
全世界都"mark"大眼講大話...

錢就識收,野就唔識做,遲早有遊行

頂部
big69
中尉

UID 25537
精華 0
積分 15
帖子 877
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2008-1-27
狀態 離線
If you are dumb enought to let people take pictures then you better plan on having those pics end up on the net one day
If those pics are PS then they are damn good ps consider the details on them.
My girls never trust me with a camera

頂部
kenn_ck
上尉

UID 3050
精華 0
積分 10
帖子 1125
成品數目 10 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-4
來自 HKG
狀態 離線
罐a應該無事, 除非女主角係受威迫及恐嚇下影相, 否則只作為映相自娛, 亦無發放給公眾, 唔算係罪.
判8星期果條友就唔好彩, 佢只係管有淫穢性物品, 不過最大罪係曾經發放過1張相, 又係頭一個被拉既人, 有理由相信佢係"源頭", 所以收押佢, 但始終呢獲野係小題大作, 同不合法理. 我有個FRIEND直頭係網上買4仔, 被差佬"周"左, 問口供後1萬元保釋, 之後提堂要還押都係"2個星期", 8個星期太誇張吧??
差佬依家周到個"源頭", 我覺得判8星期條友可能會提早審理及判案, 因為外間壓力太大, 到時又睇下差佬點樣解話. 但捉左果幾個係咪真係發相既 "源頭" 都未知係咪真既, 個維修員"偷" 人地電腦d資料就走唔甩, 但係咪佢發放就未知. 根據差佬依家講, 如果佢只係放俾 "朋友" 就唔算公開發放, 又睇下d差佬會唔會 "屈" 乜野落去啦.
罐a呢單野係無罪, 不過人格同形象就無晒, 我係佢就唔會返香港, 起碼一年半載唔蒲頭.
阿"蕉"既純情形象無晒, 睇怕twins拆粿指日可待, 佢重撈唔撈都成問題.
拍豬呢獲之前既形象都唔太好, 不過依家身為人婦, 就睇下"勁鋒"頂唔頂得住個老婆被個friend玩過同周街幾百萬人睇過全相, 仲要父母同四周人既壓力, 但心裡面有條"刺"就一定.
煲煲最傷, 我做佢條仔肯定撇硬佢, 結左婚就頂硬相要維護啫, 未結婚, 加上自已做生意既, 被d生意朋友笑到面黃都似.

頂部