回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-6-2 07:46 PM 發表

Renault R24,Alonso 第一次世界冠軍2005年ー>2006年個架。

終於估中啦!! 恭喜恭喜 更正資料:R 24 是04年的戰馬, 當年亞朗素並冇嬴車, 而是隊友杜尼嬴左摩立哥站. 我是亞朗素Fans, 所以會砌8號車. 聽聞Heller會出26!! 便拿拿林開喱盒睇吓掂唔掂, 如果掂咁又要去捕住萬里達嘞.
Winston,請你我約時間攞 RA-272.

頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 andy168 於 2007-6-2 07:55 PM 發表
有冇諗住..放番個引擎落去啊!!!!!!

有呀!!! 但我對機械常識有限, 雖然青島有盒是連引擎, 但其他零件唔多識點造???, 所以下架先啦, 而且我的至愛是Trampio花

頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線
Winston,打漏字, 應該係PM我. 順便補番幅Heller相

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2007-6-2 08:43 PM 發表
Winston,打漏字, 應該係PM我. 順便補番幅Heller相

我認識到獅兄的高手造朋友就是最好的礼物了、不用送礼物比我。我都見過千里達有過貨、HKD85.00。不過我無買、我最Like是 William FW11.

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:

如果唔係砌開模型,見到個盒都應該會以為係puzzle~~
地獄牌的確係「正」野~

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2005-4-13
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:

係喎... renault is your favourate
btw, any pictures for the kit ?

頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-6-2 08:49 PM 發表

我認識到獅兄的高手造朋友就是最好的礼物了、不用送礼物比我。我都見過千里達有過貨、HKD85.00。不過我無買、我最Like是 William FW11.

唔駛推嘞, 話左係就係. 隨時都得. 我相信會拿這架86去真人show16 (7月21號) 因為咁啱車組主題係80年代, 如果你都去的話咁就真係因利成便.
FW-11我又有啫! 如果砌我會選6號畢奇, 因為唔鐘意文素. 喱盒好似佐敦興記有一盒??

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2007-6-2 09:09 PM 發表

唔駛推嘞, 話左係就係. 隨時都得. 我相信會拿這架86去真人show16 (7月21號) 因為咁啱車組主題係80年代, 如果你都去的話咁就真係因利成便.
FW-11我又有啫! 如果砌我會選6號畢奇, 因為唔鐘意文素. 喱盒好似佐敦興記有一盒??

嘩~~
可以睇實物!
大家就實要去喇~~~~(我冇收主辦單位錢架,只係想多d人去)

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:

HKD120.00、但張水貼黄了、我叫過佐敦興記開来看、不過我都有架In Stock、我又係會選6號畢奇、同路。但我E家無新作品去真人show16 。去到比人笑。

頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:

咁帶架 MP4/4 都可以入場 lu
FW11b 都唔錯架...

頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-6-2 09:20 PM 發表

HKD120.00、但張水貼黄了、我叫過佐敦興記開来看、不過我都有架In Stock、我又係會選6號畢奇、同路。但我E家無新作品去真人show16 。去到比人笑。

RMS..咁又唔會... 新舊都無問題...

頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線
Joey, Mikusen, Heller厰如其名, 真係令你有如趺進地獄的感覺!! 但同時又非常有挑戰性!! 有時差勁的模型反而是磨練技術的好機會. 是真心話, 自從領教過利華FW-19之後, 獲益良多, 結果我而家有8盒利華F-1未砌
即管睇吓喱盒Heller會搞成點? Mikusen,你而家知我砌得幾慢啦, 等我儲夠一定進度相片才一起開新post上來,ok?

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2007-6-2 09:30 PM 發表
Joey, Mikusen, Heller厰如其名, 真係令你有如趺進地獄的感覺!! 但同時又非常有挑戰性!! 有時差勁的模型反而是磨練技術的好機會. 是真心話, 自從領教過利華FW-19之後, 獲益良多, 結果我而家有8盒利華F-1未砌
即管睇吓喱盒Heller會搞成點? Mikusen,你而家知我砌得幾慢啦, 等我儲夠一定進度相片才一起開新post上來,ok?

我都手痕開左架revell mp4/20
家下頭都痕埋都唔知點收科……

JOEYKO.com
頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mikusen 於 2007-6-2 09:23 PM 發表

咁帶架 MP4/4 都可以入場 lu
FW11b 都唔錯架...

好呀好呀, 帶架MP4/4去吖

頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2007-6-2 09:30 PM 發表

no no ...I understand you did not start to build yet but like to see any picture about this kit.
I had tried 1/43 heller 307 before, and I am sure 1/18 F1 would be a challenging model kit.

頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-6-2 09:32 PM 發表

我都手痕開左架revell mp4/20
家下頭都痕埋都唔知點收科……

唔怕架Joey, 其實利華的 F-1 模型自從架Sauber C-22 開始, 就進步左好多, 當然同雙星冇得比啦, 但係已經好合理. 而且對我黎講, 模型完成後的外形神似最重要, 話知你幾細緻, 組合幾準確都好, 砌出黎個樣唔似實物就乜都死!! 利華而家起碼係造到這點. 只要比多些心機, 現在是訓練你耐性和重溫基本工的好機會呀!! 況且你砌車的水準已經好高, 我對你有信心, 去馬啦!!!

頂部
voda-kent
中尉
尋.鬥心

UID 1658
精華 0
積分 2
帖子 910
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2005-2-11
來自 深水埗-富昌
狀態 離線
發表於 2007-6-3 01:56 AM  資料  短消息  加為好友  添加 voda-kent 為MSN好友 通過MSN和 voda-kent 交談

QUOTE:

80年代.........即係我架FC 冇行啦

工事進行中:
FC3S RX-7
FD3S RX-7

停工中:
惡魔Z
Evo IV
Lotus Super7
Toyota AE86 Levin
Subaru WRC'98,01,05
Toyota Corolla WRC '98
頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 voda-kent 於 2007-6-3 01:56 AM 發表

80年代.........即係我架FC 冇行啦

唔係播 主辦單位歡迎任何模型參加, 包括半製成品都得, 設立主題的目的就要問問主持人嘞. 一齊去玩吖

頂部
voda-kent
中尉
尋.鬥心

UID 1658
精華 0
積分 2
帖子 910
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2005-2-11
來自 深水埗-富昌
狀態 離線
發表於 2007-6-3 02:19 AM  資料  短消息  加為好友  添加 voda-kent 為MSN好友 通過MSN和 voda-kent 交談

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2007-6-3 02:12 AM 發表

唔係播 主辦單位歡迎任何模型參加, 包括半製成品都得, 設立主題的目的就要問問主持人嘞. 一齊去玩吖

我知唔係主題車都去得
但見你地個個都有80年代車嘛~~

工事進行中:
FC3S RX-7
FD3S RX-7

停工中:
惡魔Z
Evo IV
Lotus Super7
Toyota AE86 Levin
Subaru WRC'98,01,05
Toyota Corolla WRC '98
頂部
SKYLINE-GT-R
上校
隱藏路人 ...

UID 8938
精華 0
積分 7
帖子 5465
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-6
狀態 離線
咦?
即係R32 得喎........

頂部