回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

Mirror
上尉

UID 4287
精華 2
積分 54
帖子 1367
成品數目 54 件
閱讀權限 10
註冊 2005-9-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 雜果涼粉 於 2007-5-9 10:42 PM 發表
嗶!正到爆, 果然係摩打手,請問電鍍位有冇洗過再噴THX

Thankyou 呀涼粉兄
有呀, 就係因為洗電鍍, 搞到頭都大, 先用粗砂略磨, 之後用 X-20 浸,
點知o甘就出事, 中間幾條浸爆斷o左, 補到我發癲

頂部
宏輝
上尉

熱誠勳章   熱讚榜勳章  
UID 1935
精華 9
積分 30
帖子 1836
成品數目 30 件
閱讀權限 10
註冊 2004-7-25
來自 香港
狀態 離線
真係好靚

頂部
SKYLINE-GT-R
上校
隱藏路人 ...

UID 8938
精華 0
積分 7
帖子 5465
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mirror 於 2007-5-9 11:01 PM 發表

有呀, 就係因為洗電鍍, 搞到頭都大, 先用粗砂略磨, 之後用 X-20 浸,

用 x-20 ..... @@
浸完超容易爆膠喎.....

頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2005-4-13
來自 KLB
狀態 離線
Great job, Mirror!!
It is looking good and you are really fast
Will you consider to paint the side-door frames as well?

頂部
tommyyip1111
上尉

UID 2829
精華 0
積分 21
帖子 1253
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-1
來自 馬鞍山
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mirror 於 2007-5-9 11:01 PM 發表

電鍍可以用漂白水浸wor...我之前洗軡囉去浸,幾分鐘就搞掂

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線
師兄越砌越有......

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
Mirror
上尉

UID 4287
精華 2
積分 54
帖子 1367
成品數目 54 件
閱讀權限 10
註冊 2005-9-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Fai 於 2007-5-9 11:25 PM 發表
真係好靚

Thanks Fai

QUOTE:
原帖由 SKYLINE-GT-R 於 2007-5-9 11:32 PM 發表

用 x-20 ..... @@
浸完超容易爆膠喎.....

係囉, 所以咪出事囉, 又多一個經驗

QUOTE:
原帖由 Mikusen 於 2007-5-10 02:18 AM 發表
Great job, Mirror!!
It is looking good and you are really fast
Will you consider to paint the side-door frames as well?

Thanks Mikusen
初頭都有諗過油返黑色, 不過後來覺得原色好似好睇 d

QUOTE:
原帖由 tommyyip1111 於 2007-5-10 07:41 AM 發表

電鍍可以用漂白水浸wor...我之前洗軡囉去浸,幾分鐘就搞掂

Thankyou 呀 tommy, 下次我知點搞囉

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-5-10 09:39 AM 發表
師兄越砌越有......

Thanks 呀 joey

頂部
AMG
少尉

UID 16994
精華 1
積分 2
帖子 615
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-24
狀態 離線
HI, Mr. Mirror, how are you,
        Objective speaking, the most impressive pictures always in my mind when I close my eyes is the 'shine' of the your car. It seems you

can able  to push the model clear paint up to another level.' it's good and keep on doing.      Bye!

///AMG///
頂部
Mirror
上尉

UID 4287
精華 2
積分 54
帖子 1367
成品數目 54 件
閱讀權限 10
註冊 2005-9-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 AMG 於 2007-5-10 05:49 PM 發表
HI, Mr. Mirror, how are you,
        Objective speaking, the most impressive pictures always in my mind when I close my eyes is the 'shine' of the your car. It seems you

can able  to push the model clear paint up to another level.' it's good and keep on doing.      Bye!

Thankyou 呀 AMG
太過獎喇, 其實我重係學習緊, 重有有好多地方可以改善o架

頂部
AMG
少尉

UID 16994
精華 1
積分 2
帖子 615
成品數目 2 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mirror 於 2007-5-10 06:43 PM 發表

Thankyou 呀 AMG
太過獎喇, 其實我重係學習緊, 重有有好多地方可以改善o架

Hi, Mr.Mirror,

this glory is you are worthy to obtain, I won't cheat you, otherwise, it would become meaningless, well, which part will you   

improve first next time;  on the other hand, are you still studying or working now, I wonder how come you have much time to

assemble, spray work and polishing, because of it needs much of time.   bye.

///AMG///
頂部
DAN1911
中尉

UID 12738
精華 1
積分 15
帖子 757
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2006-7-26
狀態 離線
好快手啊。仲有甘靓添!真系好大打击啊。看来我都系潜逃返乡下好过了

頂部
Mirror
上尉

UID 4287
精華 2
積分 54
帖子 1367
成品數目 54 件
閱讀權限 10
註冊 2005-9-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 AMG 於 2007-5-10 07:55 PM 發表

Hi, Mr.Mirror,

this glory is you are worthy to obtain, I won't cheat you, otherwise, it would become meaningless, well, which part will you   

improve first next time;  on the other hand, are you still studying or working now, I wonder how come you have much time to

assemble, spray work and polishing, because of it needs much of time.   bye.

再次多謝你呀 AMG, 要改善o既地方真係好多, 例如車箱啦, 因為懶, 經常只噴黑色,
粗心大意, 經常整爛o野, 衰心急啦, 落膠水唔小心啦, 重有好多o架, 講唔晒o甘多
我返工返 shift o既, 返中班會比較多時間, 可以夜 d , 但係返早班就無o甘多時間, 要
教個仔功課陪佢玩

頂部
王子老師
中佐

UID 1913
精華 4
積分 69
帖子 8934
成品數目 69 件
閱讀權限 10
註冊 2004-7-23
來自 屯門精神時光屋-漫遊者
狀態 離線
好正的車車啊....

頂部
Mirror
上尉

UID 4287
精華 2
積分 54
帖子 1367
成品數目 54 件
閱讀權限 10
註冊 2005-9-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 DAN1911 於 2007-5-10 08:41 PM 發表
好快手啊。仲有甘靓添!真系好大打击啊。看来我都系潜逃返乡下好过了

Thankyou 呀 DAN
你又返鄉下, 個個返晒鄉下, 呢度重邊有好o野睇呀

頂部
Mirror
上尉

UID 4287
精華 2
積分 54
帖子 1367
成品數目 54 件
閱讀權限 10
註冊 2005-9-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 王子老師 於 2007-5-10 08:45 PM 發表
好正的車車啊....

Thankyou 呀老師
我等你o既車等得好心急呀, 幾時有得睇呀

頂部
AMG
少尉

UID 16994
精華 1
積分 2
帖子 615
成品數目 2 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mirror 於 2007-5-10 08:44 PM 發表

再次多謝你呀 AMG, 要改善o既地方真係好多, 例如車箱啦, 因為懶, 經常只噴黑色,
粗心大意, 經常整爛o野, 衰心急啦, 落膠水唔小心啦, 重有好多o架, 講唔晒o甘多
我返工返 shift o既, 返中班會比較多時間, 可以夜 d , 但係返早班就無o甘多時間, 要
教個仔功課陪佢玩

HI, Mr. Mirror,

It's great, I am proud of to be a Hong Kong citizen, because of it has one more 'kind father' in hongkong.

wish you will have a happy father's day next month.  Bye.

///AMG///
頂部
SKYLINE-GT-R
上校
隱藏路人 ...

UID 8938
精華 0
積分 7
帖子 5465
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-6
狀態 離線
有冇人參加鄉下旅行團~~???

頂部
Alex_xelA
上校

UID 3899
精華 0
積分 7
帖子 4961
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-24
來自 sydney
狀態 離線
發表於 2007-5-10 09:57 PM  資料  短消息  加為好友  添加 Alex_xelA 為MSN好友 通過MSN和 Alex_xelA 交談

QUOTE:
原帖由 SKYLINE-GT-R 於 2007-5-10 09:48 PM 發表

報名~

Back...... hopefully......
頂部
Mirror
上尉

UID 4287
精華 2
積分 54
帖子 1367
成品數目 54 件
閱讀權限 10
註冊 2005-9-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 AMG 於 2007-5-10 09:39 PM 發表

HI, Mr. Mirror,

It's great, I am proud of to be a Hong Kong citizen, because of it has one more 'kind father' in hongkong.

wish you will have a happy father's day next month.  Bye.

好多謝你o既祝福呀 AMG , 我都祝你生活愉快
其實我相信每個父母都愛錫子女o既, 就好似 winston o甘同囡囡一齊砌模型, 好溫馨,
我都想囝囝同我一齊砌, 但係佢淨係叫我砌
係呢, o咁你呢

頂部
Mirror
上尉

UID 4287
精華 2
積分 54
帖子 1367
成品數目 54 件
閱讀權限 10
註冊 2005-9-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 SKYLINE-GT-R 於 2007-5-10 09:48 PM 發表

QUOTE:
原帖由 Alex_xelA 於 2007-5-10 09:57 PM 發表

報名~

喂!喂!喂! o甘點呀 唔爭在我都報囉

頂部