回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 社記變天?
eded
曹長
CNC團

UID 31737
精華 0
積分 17
帖子 417
成品數目 17 件
閱讀權限 10
註冊 2008-8-7
來自 Hong Kong
狀態 離線
社記變天?

因小弟在北京工作, 尋日好似聽到新聞講 .... 不過馬上被cutted ....上網都 block ....  VPN都無 ....有無ching 可以 update 一下 ..感激,感激

頂部
raymondshe (新手上路)
大佐

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 1327
精華 16
積分 61
帖子 10408
成品數目 61 件
閱讀權限 10
註冊 1970-1-1
狀態 離線
塗 vs 郁文大舊...........not a news la

或者我再重申一次,科林係一個公開留言o既地方,任何回覆不代表全網站會員.
I will now recap in English...
頂部
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-14
狀態 離線
根據我睇左討論區好多師兄貼文,歸納如下:
亂吠癲狗同冇腦大舊話搞集思會,請左幾百個街坊,即場數臭黨内對手,然後話退黨。
有說幾百個街坊只有百幾個係癲狗忠實支持者,其餘是被號召唔知未乜來的,多數係西九同新界西的。
中間講到好多恩恩怨怨,youtube大把link,我都無心機睇嗮,總之對毓民無嗮希望,絕對唔會再投票比呢种人。

頂部
ckpoon6026
少校

熱誠勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 17385
精華 12
積分 169
帖子 2466
成品數目 169 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-18
來自 不正常模友研究院
狀態 離線
郁文大舊退黨另組新黨為的是狙擊民主黨

在 FACEBOOK 的專頁,請觀看
http://www.facebook.com/#!/pages/JC-Modeling-Workshop/207241012754845
頂部
VampireA
中將
爛尾能手

熱誠勳章   熱讚榜勳章  
UID 5531
精華 3
積分 21
帖子 19460
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2005-10-17
狀態 離線
有名你叫, 癲狗自然會亂吠. 而我對呢隻狗係垃圾堆既作用都只係想佢到時到侯會吠. 從來冇其他野會要求同想佢會做到出來.

路過既厚多士
頂部
eded
曹長
CNC團

UID 31737
精華 0
積分 17
帖子 417
成品數目 17 件
閱讀權限 10
註冊 2008-8-7
狀態 離線
回復 #3 timng 的帖子

thank you ching ! agreed !!!

頂部
gashapon
上尉
吉姆量產專員

UID 559
精華 0
積分 32
帖子 1011
成品數目 32 件
閱讀權限 10
註冊 2003-11-25
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ckpoon6026 於 2011-1-24 05:12 PM 發表
郁文大舊退黨另組新黨為的是狙擊民主黨

我覺得啦, 大家唔同政見係好平常的事, 做乜要講到狙擊唔狙擊呢?
等於我係 nike, 人地係adid, 我唔通sell自己要sell到話adid d 鞋好唔得, 大家買我o個d, 而唔係應該只focus自己有幾咁好, 大家多d支持? 咁如果出來結果佢地輸o左, 又會唔會認輸, 定係keep住話市民"被騙"了?

ps: 真心想睇到時有幾多人投佢票

頂部
VampireA
中將
爛尾能手

熱誠勳章   熱讚榜勳章  
UID 5531
精華 3
積分 21
帖子 19460
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2005-10-17
狀態 離線
如果有機會既, 就睇返今既既亞視新聞啦. 有長毛, 大舊, 阿牛 既interview...

路過既厚多士
頂部
eded
曹長
CNC團

UID 31737
精華 0
積分 17
帖子 417
成品數目 17 件
閱讀權限 10
註冊 2008-8-7
狀態 離線
回復 #8 VampireA 的帖子

唔該鬼爺,不過啱啱先收工返到屋企, 而家亞視播緊"我和春天有個約會" .....希望聽朝仲有得睇啦....不過都係8掛下啫,而家嘅社記己經唔關我事

頂部
ex-s
上等兵

UID 18693
精華 0
積分 0
帖子 263
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-16
狀態 離線
唔使阿爺出手就自爆, 唔同係有人出"反間計"?
唉, 民主黨, 社民聯, 公民黨...不是招安, 就是內鬨....睇黎香港既所謂民主發展, 最後下場都係同水滸72路好漢一輪樣

頂部
【Kira-Yamato】
曹長

UID 35248
精華 0
積分 0
帖子 450
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2009-9-14
來自 H.K.
狀態 離線
香港人所謂o既文主就係你聽講就叫文主,你唔聽我過講就....

本帖最近評分記錄
小公主   2011-1-25 05:19 AM  讚好  +1   感謝意見

Pending Models

MG Strike gundam ~ 10%
SD 自護 ~ 30%
1/1700 IHM-BB01 Minerva ~0%
頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2004-5-30
來自 世界中心
狀態 離線
我覺得全件事陶生串得癲狗佢地應一應果句係 : 何必做d 事出黎令到親者痛, 仇者快呢... 呢d 先係有理性既人講野 ma~

通往地獄的道理, 往往由善意做成...
頂部
rohk2
中尉

UID 16399
精華 0
積分 11
帖子 758
成品數目 11 件
閱讀權限 10
註冊 2006-12-30
狀態 離線
香港人很多也只看表面 不求甚解 犬儒
也許根本就不配有民主 不過是葉公好龍罷了

頂部
erick
少尉

UID 9559
精華 0
積分 6
帖子 625
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-30
狀態 離線
我從來都唔覺癲狗係為左香港民主出力, 佢只係靠民主而不斷撈油水, 做電台如是,選議員如是.
佢知道左派既鉄票係冇得諗的, 民主派既票係得咁多,佢要生存只可以攞民主派其他同路人既票 (人地當佢係,佢唔知有冇當人地係). 當日選立法會搶毛auntie票,今日搶民主黨既票,同一道理.

當日佢衰左,自己要落台就捧阿陶上位,諗住自己垂簾聽政. 唔滿意佢唔聽話,又再捧阿哥, 一次又一次想推番黨領導層換自己既愛將上台. 咁似當年鄧小平捧胡趙上位, 自己幕後話事, 二人唔聽話,就捧江李上台.

我就不忿係咁多八十後被尼條政棍教壞晒.

Mon to Fri, 9am to 6pm

我要俾多D心機砌模型!!
頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 世界中心
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 erick 於 2011-1-25 10:26 AM 發表
我從來都唔覺癲狗係為左香港民主出力, 佢只係靠民主而不斷撈油水, 做電台如是,選議員如是.
佢知道左派既鉄票係冇得諗的, 民主派既票係得咁多,佢要生存只可以攞民主派其他同路人既票 (人地當佢係, ...

連 "長毛" 做咗反對派咁耐, 都認為單野有問題, 所以冇跟癲狗過檔~

可憐 "大舊" 傻下傻下一味死跟, 仲話唔認識長毛 (政見分歧就連朋友都冇得做~?), 佢好似已經唔記得自己d 鐵票係荃灣 / 葵青區公公婆婆, 今次搞一搞下屆都唔知仲有乜人會投佢...

頂部
erick
少尉

UID 9559
精華 0
積分 6
帖子 625
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-30
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2011-1-25 11:56 AM 發表

連 "長毛" 做咗反對派咁耐, 都認為單野有問題, 所以冇跟癲狗過檔~

可憐 "大舊" 傻下傻下一味死跟, 仲話唔認識長毛 (政見分歧就連朋友都冇得做~?), 佢好似已經唔記得自己d 鐵票係荃灣 / 葵青區公公婆 ...

大舊就畢嬲都傻下傻下, 而且氣度窄脾氣差, 簡單d講iq低eq更低,佢都唔係第一次因為政見分歧就連朋友都冇得做,  佢係質素只係適合做區議員, 立法會議員就差d啦!

(當然立法會入面就有更多比佢更差既"議員")

Mon to Fri, 9am to 6pm

我要俾多D心機砌模型!!
頂部
機動老鬼
少佐

UID 2020
精華 1
積分 12
帖子 6622
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2004-7-20
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2011-1-25 11:56 AM 發表

連 "長毛" 做髐牊麍咁耐, 都認為單野有問題, 所以冇跟癲狗過檔~

可憐 "大舊" 傻下傻下一味死跟, 仲話唔認識長毛 (政見分歧就連朋友都冇得做~?), 佢好似已經唔記得自己d 鐵票係荃灣 / 葵青區公公婆 ...

陳廢孽只係莽夫一個,成事不足,敗事有餘,親眼見佢排解一單糾紛,結果係一拍三散,三輸局面,面懵懵走人,正廢柴 ,臨老黐埋癲狗長毛堆,學人扮激進,扮大聲,畫虎不成,十足一條跟尾狗,後悔當年投佢一票

頂部
fockelo
中尉

UID 18720
精華 0
積分 23
帖子 755
成品數目 23 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-17
狀態 離線
由一開始 "黃大聲" 係電台就只是得把聲嘩眾取寵, 不停話呢個唔好那個唔得學人民主.
民主係要爭取但唔係好似佢咁鬧出o黎, 用破壞的手法攪出o黎, 只係利用人民的不滿
提高自己知名度, 佢有無做過d有益有建設性的事? 真係十指可數.
另外"陳莽夫" 就仲衰, 人大無腦乜都唔識真係無乜好講, 可以做到議員, 只能說好彩.
而佢兩個因為有不同的意見不能包容, 就連佢地自己一手創辦的黨攪到四分五裂,
走之餘仲要唱衰人地, 講真佢都係高層成員之一, 攪到咁好似所有問題都係在其他人的身上,
一言堂至此仲利害過中共, 民主在佢心中係工具定係目標?
下一次立會選舉時真希望有選票在手的各位, 真要小心去選擇一下.
上一次補選時, 選擇投白票時給人笑是"白票(痴)仔"時真慶幸自己並沒有投給這的人.

頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 世界中心
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 fockelo 於 2011-1-25 09:08 PM 發表
由一開始 "黃大聲" 係電台就只是得把聲嘩眾取寵, 不停話呢個唔好那個唔得學人民主.
民主係要爭取但唔係好似佢咁鬧出o黎, 用破壞的手法攪出o黎, 只係利用人民的不滿
提高自己知名度, 佢有無做過d有益有建設性的 ...

你記錯 la~ 癲狗係未選倒入垃圾局時講野好動聽 ga~

乜鬼民主光譜好闊, 同一件事大家可以有不同意見, 只要大家都係為爭取民主就可以企埋一齊...

但當選倒後態度開始改變, 行為越黎就越霸道, 不同政見一定俾佢係節目數到臭, 最正係條友專攪自己友, 鬧民主派 & 公民黨最是落力, 成日講痛心民主派唔團結, 但佢所講既團結只係聽哂佢指揮, 要奉佢為大... 就算係佢一手提拔出黎陶生, 唔聽佢指揮一樣搵人掃佢場...

頂部