回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: HG 雪崩EXIA 成品圖
alexlee2
少佐

UID 20670
精華 0
積分 1
帖子 7092
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2007-8-31
狀態 離線
回復 #20 夜楓靈 的帖子

是1/144新追加的裝備

●飛行形態で飾れる台座付き
●選択式で、ガンダムアヴァランチエクシアも再現可能。
●新設定のブースターは折りたたみギミックを搭載。
●足部追加武装は可動機構でフレキシブルなポーズが可能。

頂部
VKKVKKVKKVKK
中尉

UID 38574
精華 0
積分 0
帖子 898
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2010-4-23
來自 地球,亞洲,中國,香港,新界,沙田
狀態 離線
發表於 2010-5-16 10:36 PM  資料  短消息  加為好友  添加 VKKVKKVKKVKK 為MSN好友 通過MSN和 VKKVKKVKKVKK 交談

QUOTE:
原帖由 victorsky 於 2010-5-15 11:21 PM 發表

你真係超煩, 人地講笑你當真
你咁pro 不如寫番本字典專講00 或者寫本醫療書講gn 粒子啦

寫00字典可以接受,但你叫我寫本醫療書講gn 粒子,咁你又當GN粒子係真呀,87!

我咁都只係教人要了解清楚先好講野姐,咪一知半解就亂咁UP,廢事有人同人講00果陣俾人話井底之蛙渣!

等於有D人連IRONMAN都未識分MARK幾就串人話MARK IV係MARK III,結果咪俾人串X死

剎那:世界本來...就是那麼簡單!
Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding.
頂部
victorsky
軍曹

UID 1650
精華 0
積分 7
帖子 304
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2004-6-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 VKKVKKVKKVKK 於 2010-5-16 11:54 PM 發表

寫00字典可以接受,但你叫我寫本醫療書講gn 粒子,咁你又當GN粒子係真呀,87!

我咁都只係教人要了解清楚先好講野姐,咪一知半解就亂咁UP,廢事有人同人講00果陣俾人話井底之蛙渣!

等於有D人連IRONM ...

你連人地講緊笑既野都要教人分, 仲要咁既態度, 你話你自己係咪痴左線?

頂部
中尉

UID 38574
精華 0
積分 0
帖子 898
成品數目 0 件
閱讀權限 10
狀態 離線
發表於 2010-5-18 06:30 PM  資料  短消息  加為好友  添加 VKKVKKVKKVKK 為MSN好友 通過MSN和 VKKVKKVKKVKK 交談
首先你唔係搞gag果位,你係罵我果位,你罵我我咪用咁既態度對返你囉!

我怕你連GN粒子有邊幾樣效用咁簡單都未知,唔係點會叫人寫醫療書講gn 粒子

GN DRIVE(T)爐D粒子先會對人有影響,阻止傷者不能生長

真既GN粒子同醫療冇關咖,仲叫人寫醫療書講gn 粒子

串人都要搞清楚先啦,洗唔洗我教埋你點串人呀!

Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding.
頂部
victorsky
軍曹

UID 1650
精華 0
積分 7
帖子 304
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2004-6-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 VKKVKKVKKVKK 於 2010-5-18 07:48 PM 發表
首先你唔係搞gag果位,你係罵我果位,你罵我我咪用咁既態度對返你囉!

我怕你連GN粒子有邊幾樣效用咁簡單都未知,唔係點會叫人寫醫療書講gn 粒子

GN DRIVE(T)爐D粒子先會對人有影響,阻止傷者不能生長
...

你連咁虛擬既野上晒腦仲要覺得自己好威
我錯晒, 對一個自我陶醉發神經既人認真
你自己寫本筆記記起晒GUNDAM00既野記住帶埋入墳墓好了, 係咁

頂部
kingto8383
上等兵

UID 8550
精華 0
積分 18
帖子 228
成品數目 18 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-18
狀態 離線
回復 #24 VKKVKKVKKVKK 的帖子

本來我都唔想加入筆戰...

其實我真係覺得人地唔係質疑緊你對oo既熱愛與"學識"~
而係大家都覺得係你既態度真係好有問題~

人地講下笑...你就走去話人"唔知咪亂講啦"...你試下兜口面比人咁話你又會點呢~ 講野之前先諗下你既態度先好唔好? 說話係唔係可以客氣d呢?

咁我又用番你既語氣同你講丫~
同埋你對oo咁熱愛...人地叫你寫00字典你又識? 係你唔識分oo同00丫? 定一話你唔知咪亂講呀? 我記得冇00高達得oo咋喎~

大家對高達與模型有愛先聚首係里個forum...有冇必要傷到大家和氣呢?
____________________________________________________________________________________

講番盒野先~

都ok丫唔錯,不過我連hobby隻女神附件都未用...似乎都可以唔洗考慮~

http://hk.myblog.yahoo.com/kingto83
頂部
模術使用者
中尉

UID 34189
精華 0
積分 11
帖子 885
成品數目 11 件
閱讀權限 10
註冊 2008-11-7
來自 風之光
狀態 離線
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
corollas
上尉

UID 15701
精華 0
積分 0
帖子 1902
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2006-11-19
來自 冥皇星
狀態 離線
咦? 乜唔係"HG 雪崩EXIA 成品圖"最新情報咩? 點解會變成"城X論壇"? 唔通我去錯地方?

頂部
中尉

UID 38574
精華 0
積分 0
帖子 898
成品數目 0 件
閱讀權限 10
狀態 離線
發表於 2010-5-18 09:57 PM  資料  短消息  加為好友  添加 VKKVKKVKKVKK 為MSN好友 通過MSN和 VKKVKKVKKVKK 交談

QUOTE:
原帖由 kingto8383 於 2010-5-18 10:12 PM 發表
本來我都唔想加入筆戰...

其實我真係覺得人地唔係質疑緊你對oo既熱愛與"學識"~
而係大家都覺得係你既態度真係好有問題~

人地講下笑...你就走去話人"唔知咪亂講啦"...你試下兜口面比人咁話你又會點呢~ 講 ...

因為我基本上極少可能講錯野囉,係人都搞清楚資料/事件先發言咖啦,唔通俾人串死咩,係宜家E個社會唔小心講錯野你地知唔知有咩後果呀,我嘈一嘈下幫人更正咁都算事小啦!

我話人搞錯GAG幫人更正,一心想人知道返清楚又俾人罵話我錯俾人串,你話你會點呀,好心同人講話佢搞錯左姐...........點知有人當我衰人又串又罵你會點呀!

唔火就奇啦!

仲有我唔止剩係識00囉,00以前既我都了解囉,唔似某D人剩識UC唔了解UC以外新果 D傳(SEED,00等),追唔上潮流,睇到人係到教返正確人地00 D野就盲目話人專讀00囉,宜家我已經開始了解緊UNICORN,好心咪剩係識保留係0079至F91既階段啦,話人地係00專家既係因為自己都冇續個傳都冇去了解清楚,見到人講得咁詳細就覺得人地係專家囉

唔該唔好再同我嘈,我由頭到尾都只係想同人地講,雪崩EXIA未加裝[滑雪板]之前已經叫雪崩EXIA,就係咁簡單!

頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2004-5-30
來自 世界中心
狀態 離線
回復 #28 corollas 的帖子

呢d 可能叫嗌交強迫症, 明明只係一句講小碰上一句認真, 結果變成幾篇文, 真係會考作文都未有咁勤力...

通往地獄的道理, 往往由善意做成...
頂部
中尉

UID 38574
精華 0
積分 0
帖子 898
成品數目 0 件
閱讀權限 10
狀態 離線
發表於 2010-5-18 10:18 PM  資料  短消息  加為好友  添加 VKKVKKVKKVKK 為MSN好友 通過MSN和 VKKVKKVKKVKK 交談
回復 #30 twinsa 的帖子

多謝讚賞,本人作文成績的確唔錯,尢其是英文

頂部
kingto8383
上等兵

UID 8550
精華 0
積分 18
帖子 228
成品數目 18 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-18
狀態 離線
回復 #29 VKKVKKVKKVKK 的帖子

似乎閣下都係未明白我既意思...筆戰stop pls!!!

作文能力好,不過理解能力差...

我相信係里個forum度比你更有人生經驗既大有人在...對高達認識與熱愛比你多比你濃厚既亦大有人在...

請你細心閱讀我打的回覆...再想清楚的說什麼...

不要為哎咬而哎咬...為反駁而反駁...

http://hk.myblog.yahoo.com/kingto83
頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2004-5-30
來自 世界中心
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 VKKVKKVKKVKK 於 2010-5-18 11:36 PM 發表
多謝讚賞,本人作文成績的確唔錯,尢其是英文

真心羡慕有咁多空閒時間咁都拗得一餐...

通往地獄的道理, 往往由善意做成...
頂部
corollas
上尉

UID 15701
精華 0
積分 0
帖子 1902
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 冥皇星
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2010-5-19 09:59 AM 發表

真心羡慕有咁多空閒時間咁都拗得一餐...

我都係咁話. 不過如果我有咁多時間, 寧願砌多兩隻存貨或者打多兩舖機好過

頂部
11seed
曹長

UID 9460
精華 0
積分 3
帖子 430
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-26
狀態 離線
做乜變左小朋友罵戰post

頂部
manho020
上尉

UID 27014
精華 0
積分 8
帖子 1143
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-12
來自 新自護
狀態 離線
唔知點解,對00嘅機體提唔起興趣……

頂部
中尉

UID 38574
精華 0
積分 0
帖子 898
成品數目 0 件
閱讀權限 10
狀態 離線
發表於 2010-5-19 05:03 PM  資料  短消息  加為好友  添加 VKKVKKVKKVKK 為MSN好友 通過MSN和 VKKVKKVKKVKK 交談

QUOTE:
原帖由 kingto8383 於 2010-5-19 01:50 AM 發表
似乎閣下都係未明白我既意思...筆戰stop pls!!!

作文能力好,不過理解能力差...

我相信係里個forum度比你更有人生經驗既大有人在...對高達認識與熱愛比你多比你濃厚既亦大有人在...

請你細心閱讀我打的 ...

我挑,你作文唔清楚了解/理解條題目咪會作錯野離題囉,用下個腦諗野先好串人啦,死都仲要搏我!

頂部
中尉

UID 38574
精華 0
積分 0
帖子 898
成品數目 0 件
閱讀權限 10
狀態 離線
發表於 2010-5-19 05:05 PM  資料  短消息  加為好友  添加 VKKVKKVKKVKK 為MSN好友 通過MSN和 VKKVKKVKKVKK 交談

QUOTE:
原帖由 corollas 於 2010-5-19 03:39 PM 發表

我都係咁話. 不過如果我有咁多時間, 寧願砌多兩隻存貨或者打多兩舖機好過

你錯了,我搏完之後就打機,只係打完一陣再CHECK過

頂部
corollas
上尉

UID 15701
精華 0
積分 0
帖子 1902
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 冥皇星
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 VKKVKKVKKVKK 於 2010-5-19 06:23 PM 發表

你錯了,我搏完之後就打機,只係打完一陣再CHECK過

咁就真係有好多好得閒嘅時間... 羨煞旁人...

頂部
josephfreedom
上校

UID 15255
精華 0
積分 29
帖子 5572
成品數目 29 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-24
狀態 離線
回復 #26 kingto8383 的帖子

女神F is more suitable for me~W~

頂部