回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 抽油煙機Sales坐10個禮拜係咪有d問題?!(Updated)
savepilot
上尉

UID 32335
精華 1
積分 2
帖子 1069
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2008-10-4
狀態 離線
抽油煙機Sales坐10個禮拜係咪有d問題?!(Updated)

1)個sales無理由續件電器自己試晒同背熟個spec嫁!
2)邊個貼張3800轉張卡係個demo機上?
3)誰容許貼張卡出來?
4)海關點解唔追查落去,只控告個sales?
5)辯方為何又不提出疑點又要個sales認罪?

有無人知個詳情?
如果唔係,就真係無天理喇!
(縮水樓/假樓層就無王管 )

海關回電台節目主持提出的疑點:
1)沒有牌照開買/舖
2)只得他一人
3)不肯公開"幕後老板"資料
4)自行減價及虛報資料

呢個員工真係低唸

頂部
karajan
上尉

UID 30045
精華 0
積分 8
帖子 1342
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2008-5-30
狀態 離線
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20100414/00176_082.html

我都覺SALES 咩左隻鑊
老實個個SALES都係睇個SPEC黎SELL, 下下有CATALOGUE咩

無足夠證據控告東主
但有足夠證據控告店員......仲入埋

頂部
willkwok
少校

UID 35342
精華 0
積分 31
帖子 2808
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2010-3-3
狀態 離線
比人陰, 黑手逍遙法外

頂部
Koala_Koala
壹等兵

UID 11652
精華 0
積分 0
帖子 123
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2006-6-12
來自 Anaheim Electronics.inc
狀態 離線
發表於 2010-4-14 07:42 PM  資料  短消息  加為好友  添加 Koala_Koala 為MSN好友 通過MSN和 Koala_Koala 交談
係咪有問題.

No justice in HK anymore after the British left.
U see any justice in China??

頂部
Qoo
上等兵

UID 3368
精華 0
積分 4
帖子 280
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-16
來自 HK
狀態 離線
坐十個禮拜真係太重。

如果佢老闆係地產商咁咪無事囉......

頂部
savepilot
上尉

UID 32335
精華 1
積分 2
帖子 1069
成品數目 2 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 karajan 於 2010-4-14 05:59 PM 發表
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20100414/00176_082.html

我都覺SALES 咩左隻鑊
老實個個SALES都係睇個SPEC黎SELL, 下下有CATALOGUE咩

無足夠證據控告東主
但有足夠證據控告店員......仲入埋

我唸班官唔係無証據,
而係無"唸"過.
(下意式之下都唔會告d老板class o既人類,
日後d老板對d staff仲事無忌憚>原來犯左法係唔使上身>比$20一個鍾之餘仲可以用o黎頂罪)

而打工仔亦以"貧不與富鬥"去說服自己接受.

(香港幾時落後到"清未民初"時代?)

頂部
機動老鬼
少佐

UID 2020
精華 1
積分 12
帖子 6626
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2004-7-20
狀態 離線
雖然個伙記都未必係好人,但個標籤係公司貼出聰既標示,點會唔關公司事,我覺得可能係礙於條例所限,吹呢d黑店唔漲,就搵前究ell屎落鑊,等冇人敢去打黑店工,但就累死成千上萬o既銷售員,試問個老細如果唔老實交代貸物資料,d員工又點知咁多,唔通要伙記自己搵資料去賣洢均Ad咩x洈k官謘A唔知個伙記有冇安家費

頂部
hhkcom
上等兵

UID 6227
精華 0
積分 9
帖子 258
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2005-12-8
來自 Tuen Mun
狀態 離線
我睇到新聞時都呆咗一呆.......騙人是不應該, 但須唔須要坐呀, 仲要足唔到個源頭! 之前有個明星走毒品也是社會服務了事...唉! 都好難適應香港個施法制度.......好多廣告也是跟現實不符啦, eg. 大型連瑣快餐店, 樓盤廣告.....等等....點解又沒帶問題呢??

頂部
VampireA
中將
爛尾能手

熱誠勳章   熱讚榜勳章  
UID 5531
精華 3
積分 21
帖子 19461
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2005-10-17
狀態 離線
香港司法明顯倒退啦, 越來越接近大陸啦...

"海關曾諮詢律政司意見,惟最終未有足夠證據提出檢控。"

究竟係證據不足, 定係法律有漏洞??? 而證據不足到咩程度???

如果係因為法律有漏洞而令到證據不足, 咁係唔係應該修改法例呢??

路過既厚多士
頂部
alexlee2
少佐

UID 20670
精華 0
積分 1
帖子 7092
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2007-8-31
狀態 離線
咁香港有個騙子應該坐幾百年

唐英年強調「羅馬並非一天建成」,若議員能放下爭拗、顧全大局,支持今次的民主進步方案,將為香港打通一條「通往羅馬的康莊大道」。

係咪指羅馬帝國既滅亡?

http://plastichk.blogspot.com/2010/04/blog-post_14.html

頂部
savepilot
上尉

UID 32335
精華 1
積分 2
帖子 1069
成品數目 2 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 機動老鬼 於 2010-4-15 12:55 PM 發表
雖然個伙記都未必係好人,但個標籤係公司貼出聰既標示,點會唔關公司事,我覺得可能係礙於條例所限,吹呢d黑店唔漲,就搵前究ell屎落鑊,等冇人敢去打黑店工,但就累死成千上萬o既銷售員,試問個老細如果唔老 ...

"雷曼"個兩個(前)女前線咪又係一個e.g.囉.
公司Plan左,
但前線都係照做姐,
唔通個兩個女士又自資投資一咩,
就算好有經驗(功力)明知有事,
唔通唔做攞綜授咁偉大呀!

頂部