回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: MG Red Frame Custom Clear Parts Set!!!!!!!!!
corollas
上尉

UID 15701
精華 0
積分 0
帖子 1902
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2006-11-19
來自 冥皇星
狀態 離線
MG Red Frame Custom Clear Parts Set!!!!!!!!!

今日行過MK信和嘅"菇豬一樓", 諗住去搵紫龍嘅神聖衣, 點知咁啱俾我見到之前有師兄喺淘寶網訂嘅 MG Red Frame Custom Clear Parts Set (如圖), 咁我當然唔會放過去問吓個男仔店員幾多錢可以買到啦. 點知佢話冇得就咁散買, 要之前幫襯咗佢哋買Red Frame, 依家可以拎! 頂! 一直都唔會知有呢樣嘢連埋, 失驚無神就話係有埋送, "睡橫行"係咪有心想俾人架? 真係搵老襯! 我仲要唔係喺"菇豬一樓"度買, 而係喺SPP嘅"覆你"度買, 咁就實冇都得啦! 唉... 我真係好想要番副呀. "睡橫行", 你真係...

查看積分策略說明
附件
2010-3-26 04:07 PM

頂部
corollas
上尉

UID 15701
精華 0
積分 0
帖子 1902
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 冥皇星
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 自由與正義 於 2010-3-26 05:36 PM 發表
我想知咩黎?

所有原本嘅白件都可以換哂做透明件. 雖然好多人唔係咁鐘意透明件, 但係我自己就非常鐘意... 唉... 依家都係得個"恨"字...

頂部
corollas
上尉

UID 15701
精華 0
積分 0
帖子 1902
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 冥皇星
狀態 離線
小弟剛才send咗封email俾"睡橫行"講述今次事件, 因為小弟真係覺得幾氣憤, 塵該有嘅嘢, 因為"睡橫行"嘅安排不周, 所以搞到我(可能同埋好多師兄)都拎唔到, 覺得好唔抵. 希望佢哋儘快回覆, 睇吓佢哋點搞番呢壇嘢

頂部
corollas
上尉

UID 15701
精華 0
積分 0
帖子 1902
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 冥皇星
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mafty 於 2010-3-26 10:52 PM 發表
今日係太原街見到有得散賣, $45

有散賣?! 正噃! 希望MK都有啦, 我都唔介意散買算數. 45蚊, 個價算ok架喇. 多謝師兄報料

頂部
corollas
上尉

UID 15701
精華 0
積分 0
帖子 1902
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 冥皇星
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 calvinlcm7 於 2010-3-26 11:52 PM 發表

唔係平、貴既問題…
咁即係益左d零售ji
係咪瑞記同d零售商打龍通ga…
就算我未必用,但都係我應得既野黎ga喎
依家仲要俾零售商賺多份?!
呢個風氣遲下會唔會越黎越過份
有無師兄打算集體投訊?!

小弟已經send咗去"睡橫行", 希望有多啲師兄支持, 俾啲壓力佢哋做啲嘢

頂部
corollas
上尉

UID 15701
精華 0
積分 0
帖子 1902
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 冥皇星
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ckimc 於 2010-3-27 01:23 AM 發表

可以點支持你?!一定支持

師兄如果有時間, 可以幫手send封email過去"睡橫行". 多啲email過去, 我唔信佢哋會唔理. 多謝支持先

QUOTE:
原帖由 kogfss 於 2010-3-27 10:00 AM 發表
行貨先有.睇你買了行定水,如果是行,就應該投訊.

我喺"覆你"買嘅係行貨(雖然佢哋都會入水貨), 因為我嗰盒係有"睡橫行"嘅貼紙喺barcode附近, 但係我唔覺得"覆你"會俾番副我囉... 唉...

既然我買嘅係行貨, 所以我就send email去"睡橫行"投訴

頂部
corollas
上尉

UID 15701
精華 0
積分 0
帖子 1902
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 冥皇星
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 幻魔龍界 於 2010-3-27 11:24 AM 發表

佢地唔會理架, 徙氣啦

send咗可能唔理, 唔send就一定唔理. send咗都冇壞啫, 係咪?

頂部
corollas
上尉

UID 15701
精華 0
積分 0
帖子 1902
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 冥皇星
狀態 離線
各位師兄, 今日終於等到"睡橫行"嘅回覆, 依家張貼俾大家睇吓:

親愛的客戶:

謝謝 貴客的電郵!

這次關於MG Gundam Astray Red Frame 額外 Clear Parts部件贈品, BANDAI所提供資訊非常有限,由訂貨至到貨前只通知海外首批會有額外部件連同原盒模型送出,但沒有包裝圖片資料,所以我司 當時已於訂貨時通知各商舖有額外部件送出,並繼續跟進有關資訊。而我司也是直到派貨前才從BANDAI 方面得知到有關部件因制作延遲而將另外送出,因時間緊迫,我司已經立即通知所有店舖有關情況,以便告知客人並即時個別作出相應措施配合,例如顧客以購買單據作補領證明。正如 貴客見到旺角信和店舖安排情況一樣, 相信大部份店舖均有作特別處理, 以便顧客日後可以回到購買商舖領取相關部件。

如果 貴客購買的是我司 代理的行貨商品,我司建議 貴客應該前往購買該貨品的商舖查詢並嘗試補回部件,由於我司已經以按店舖訂購數量, 以一跟一比例, 補回部件予所有店舖, 相信該商舖應該有足夠的部件分發給已購買的顧客。

另外,我司建議 貴客盡量主動向光顧的商戶索取單據並予保留,這樣可以保障 貴客的消費者權益。保留單據可容易跟進相關的售後服務, 如進一步查詢或欠件申領等。

貴客對於換領部件的方法的建議,先謝謝相關意見, 我司會作為參考。正常一般已知的情況下, 分開送贈的模型贈品如延誤, 我司會派發換領券予店舖, 如BB三國傳杯墊或高達地台贈品。今次特別情況非完全所能控制, 我司已盡快通知各舖並提供應變方法, 也告知店舖需通知客人贈品包裝分開送出。

對 貴客造成不便, 謹此致歉。
希望 貴客日後繼續支持本公司的產品。

謝謝!

瑞華行 謹啟

各位覺得呢個係咪可以接受嘅回覆呢? 我就真係不敢苟同喇. 唉... 只能怪自己一世黑仔好喇...

頂部
corollas
上尉

UID 15701
精華 0
積分 0
帖子 1902
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 冥皇星
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 oxray 於 2010-3-31 02:01 PM 發表
我都係經過之前果間模型店,見到有盒新野多口問一下,才知道有個叫什麼亞州版,好彩我都係跟間店買紅迷, 所以問到可以+$10可以拿到,比較好運,大家真係想要的話真係要試下返去問問,可能拿到

我都好贊成師兄嘅講法, 應該去番買嗰間度問吓... 但係因為其實ssp"覆你"離我都幾遠吓, 唔想去到問完, 佢又話要拎呢樣嗰樣先證明到係喺佢度買(甚至冇得證明, 因為當日佢哋冇俾到張單我)... 如果有師兄係喺"覆你"買紅迷而又拎到透明件, 麻煩通傳聲. 或者如果XM-XX兄去開睇價, 可唔唔以幫小弟問吓老闆娘/三姊妹? 唔該哂

頂部
corollas
上尉

UID 15701
精華 0
積分 0
帖子 1902
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 冥皇星
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 calvinlcm7 於 2010-4-1 02:34 AM 發表

我係粉嶺遊戲城度買,前兩日大擔去試下問(大家都知間野幾有禮貌= =)
佢話係訂既人先有,我就話人地網上講到明買行貨就有
佢就話人地訂既係貴d,包埋呢盒透明件既價
我就問佢咁係咩價先有得送?佢又答唔出 ...

多謝師兄提供資料

其實師兄講嘅有關單據嘅事我都有喺同"睡橫行"嘅email裡面提過. 講真, 有幾多間模型舖喺你買嘢嗰陣真係會俾張單你, 買完就算架啦, 除非佢哋受EPS, 咁就唔俾單都唔得.

但又唔係間間都受EPS, 同埋有啲就算收EPS都要收service charge, 買盒模型啫, 點解無la la又要俾多2-3%俾人賺(雖然消委會已經講過話咁就唔啱...), 我哋呢啲星斗市民梗係攞現金出嚟買就算. 依家死無對證, 間舖絕對可以唔認數, 就算有幸個盒有間舖嘅價錢牌, 佢哋都可以唔認架啦, 唔係間間都好似"菇豬一樓"咁張單可以咁詳細列明你買咗乜.

更何況今次事件, 唔係有師兄喺"圖保網"度訂到紅迷連透明甲, 根本就唔會有人(至少香港人)知有呢樣嘢, 咁我哋又點會特登去問間舖"有冇嘢送呀? 有冇特典呀"咁, 又或者"我可唔可以留個電話俾你呀? 點知會唔會有嘢送呀." 人哋唔報警話我痴, 我都可能要去睇吓醫生啦.

官腔即係官腔, 答覆太官式喇, 真係越諗越氣頂!

PS: 我諗我以後買模型, 係咪都會問間舖攞定張單. 我唔信"菇豬一樓"咁細間舖都出到單, 其他出唔到. 激氣!

頂部