回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [SD] 尖酸刻薄元帥
josephfreedom
上校

UID 15255
精華 0
積分 29
帖子 5572
成品數目 29 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-24
狀態 離線
尖酸刻薄元帥

終於可以砌模型,不過油個度仲未搞掂只好係咁砌砌到傾掂數先,一開開左六盒,但係集中都係搞呢個(其他補左偷膠要下個WEEKEND先郁得,我癈事未乾哂又出事)之後都係大搞呢隻冇乜偷膠既暗元帥(只有對翼偷膠),之後大玩銳化,偏偏呢隻野多角,真係磨到手指都流哂血(磨得太尖吉到手XD)
尖 FOR D角真係好鬼尖我先收手
酸 係咁磨手都酸,但係為左愛機冇計啦
刻 呢次估計可能用水性油上色水性油滲線(因為美國得水性油,油性油好似犯法定唔知咩,總之唔比用),希望滲到好D既刻線啦>M<
薄 磨完D邊位角位好鬼薄

唔講咁多,去一去圖

素組合照 邪麗,武羅星

武羅星對翼,唔知睇唔睇到分別呢~W~

最有自信係邪麗既白色面具XD

影下散件

其他整緊既5盒(未做哂無縫,夾口只用左400號磨,仲有600同1000號未用)

上個SEM仲係一堆書,一放假變左工場MODE~W~

補偷膠待乾處~W~

不定時更新,2月開始後要等6月左右先可能會硬新(因為返學,但係6月到7月都可能要返,8月就點都更新一D~W~)

呢度冇相機我得手機,影得唔好多多見諒

頂部
yan519
上尉

UID 33883
精華 0
積分 19
帖子 1071
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2008-11-2
狀態 離線
亞加瑪...

快d齊好佢...

頂部
上校

UID 15255
精華 0
積分 29
帖子 5572
成品數目 29 件
閱讀權限 10
狀態 離線
回復 #2 yan519 的帖子

因為艦橋我覺得油左先啪個身會好D未郁得T^T

頂部
上校

UID 15255
精華 0
積分 29
帖子 5572
成品數目 29 件
閱讀權限 10
狀態 離線
今日上色後更新,有D暗

補充,呢隻野做左大量既銳化同埋我人生第一次分件(邪麗既肩甲同手分開左),為左方便上底灰同色,其實個位開得唔係幾好,但係TEST過唔會跌出黎又穩陣。
另外,為左帶出深沉既感覺我將隻野所有既銀色都改哂做燒鐵色
金色無奈得孖星可以用,希望佢變啞色之前完成到隻野啦

之前隻達加有D白色要補(背包),到時會同呢隻野D白色一齊上,補完色再發成品

頂部