回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [gundam] mg gundam ver. ka @v@~
迪=]
曹長

UID 23057
精華 0
積分 16
帖子 432
成品數目 16 件
閱讀權限 10
註冊 2007-11-7
狀態 離線
發表於 2009-3-22 07:15 PM  資料  短消息  加為好友  添加 迪=] 為MSN好友 通過MSN和 迪=] 交談 Yahoo!
mg gundam ver. ka @v@~

其實呢隻我上星期整好 -_-..但冇時間po..今日決定一次po3隻.
呢隻係第2隻.
今次係我人生第1隻mg = =..
可能你地唔信..但真係- -..
因為由細到大都覺得..mg好貴-3-..
但1/60我又唔覺得貴喎 = =..
唔講呢d住..我個人好中意佢個樣=3=..
今次我有第2個exp = =..就係唔知點解括貼我做得唔係咁好..
anyway.盡左力做masking -3-..`
請狠評~

歡迎睇下我個blog @@~
http://hk.myblog.yahoo.com/dicksonkwok112/
頂部
太上老君
上尉

UID 32546
精華 0
積分 18
帖子 1502
成品數目 18 件
閱讀權限 10
註冊 2008-10-7
狀態 離線
MG??????????????????only ver.ka ....

頂部
迪=]
曹長

UID 23057
精華 0
積分 16
帖子 432
成品數目 16 件
閱讀權限 10
狀態 離線
發表於 2009-3-22 07:25 PM  資料  短消息  加為好友  添加 迪=] 為MSN好友 通過MSN和 迪=] 交談 Yahoo!
呢隻係mg 既gundam尼嫁 -0-..
只係ver.ka版-_-

http://hk.myblog.yahoo.com/dicksonkwok112/
頂部
simonheat
上尉
無成品出廠

UID 25126
精華 0
積分 9
帖子 1424
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2008-1-14
來自 香港
狀態 離線
正野!! 衰然冇陰影~但係上色好平滑!同埋隻藍色好靚^^ 加油加油!!

頂部
迪=]
曹長

UID 23057
精華 0
積分 16
帖子 432
成品數目 16 件
閱讀權限 10
狀態 離線
發表於 2009-3-22 07:34 PM  資料  短消息  加為好友  添加 迪=] 為MSN好友 通過MSN和 迪=] 交談 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 simonheat 於 2009-3-22 07:59 PM 發表
正野!! 衰然冇陰影~但係上色好平滑!同埋隻藍色好靚^^ 加油加油!!

多謝 >v<..
第一次自己整既劣作比人話正野 =v=...
其實我我都係頭幾庚用噴筆上色..
多謝意見xD

頂部
vicarrie
上尉

UID 16089
精華 1
積分 24
帖子 1400
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2006-12-5
狀態 離線
第一次好好架啦!~
夾口位可以再好d~
下次用下水貼~容易d架~
先用交紙貼係括貼上~再貼上模型到~咁就唔會走位架啦!括完就mi走交紙!希望幫到你!

頂部
free18
軍曹

UID 31799
精華 0
積分 0
帖子 348
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-9-26
狀態 離線
做得咁好~!!上色都好令呀

新手學砌模型..!0!
頂部
allenjm
中尉

UID 6070
精華 0
積分 0
帖子 788
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2005-12-4
狀態 離線
D相有D朦,以后的作品最好打D阴影啦,会丰富好多

wellcom to my blog

http://hk.myblog.yahoo.com/allenjm-model
頂部
ccm880
上尉
我係新手們的小師弟

UID 20902
精華 0
積分 18
帖子 1624
成品數目 18 件
閱讀權限 10
註冊 2007-9-6
來自 SIDE 7
狀態 離線
發表於 2009-3-23 10:45 AM  資料  短消息  加為好友  添加 ccm880 為MSN好友 通過MSN和 ccm880 交談
ok ar~~消夾口可以消得更好~刮貼好似歪歪地...故意的??

我係新手們的小師弟
頂部
Yoda大師
平民

UID 32717
精華 0
積分 0
帖子 27
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-10-10
狀態 離線
隻左腳後面少左D野喎

頂部
char_aznabule
上尉

UID 14467
精華 1
積分 17
帖子 1494
成品數目 17 件
閱讀權限 10
註冊 2006-9-28
狀態 離線
高達塊面裝得唔正,睇睇可唔可以整返好?
有D夾口好似冇整過(特別係把槍),下次整埋會靚好多.

括貼一事,我唔知你係指邊方面做得唔好.但一般都係用遮蓋膠紙定位,再用比較圓頭的物體括落去而已.

有關陰影既,我覺得有又得,冇又得(日本人都冇噴陰影既習慣),你喜歡點表達都OK

新完成作品:
MG Nu Gundam "Ver.Ka"

My Blog:
https://www.facebook.com/ChavesWorkshop
頂部
lungki
平民

UID 35000
精華 0
積分 0
帖子 44
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-11-23
狀態 離線
好靚啊!!師兄你部高達係邊度買嘎?我都想買番部

頂部
迪=]
曹長

UID 23057
精華 0
積分 16
帖子 432
成品數目 16 件
閱讀權限 10
狀態 離線
發表於 2009-3-23 07:37 PM  資料  短消息  加為好友  添加 迪=] 為MSN好友 通過MSN和 迪=] 交談 Yahoo!
RE`vicarrie
我巳經用左MASKING 膠紙既痴住括..D字都係上唔哂.. -_-`..
會唔會係唔夠力
-------------------------------------------------------------------------------------
RE`free18
多謝 =]
-------------------------------------------------------------------------------------
RE`allenjm
其實因為我自己就咁上色都未整得好..
所以唔會打陰影住..-3-..遲D上色技巧明白哂之後,
就會開始加陰影=]
RE`ccm880
夾口問題..因為我唔太識得整走曲面既夾口..
所以整得唔係咁好..唔好意思呀><..
括貼係因為第一次用-_-.,.唔係好識..
不過唔緊要..屋企仲有2盒陳年MG等緊我~會試多2次括貼~
--------------------------------------------------------------------------------------
RE`Yoda大師
因為果個原本係條繩..上完色之後發現唔見左1條-0-...
所以冇裝番上去..不過都係放係度睇..所以偷懶~
---------------------------------------------------------------------------------------
RE`char_aznabule
我影果時未用膠水痴番實..-3-..而加整番好嫁喇~
夾口有整過嫁..不過整得唔係咁好-3-..下次會努力..
其他意見..多謝你 =3=..下次會努力做番好D >v<
----------------------------------------------------------------------------------------
RE`lungki
NO帥兄= =...我今年16歲炸-0-..(而加仲係15..)
盒野係之前某代理商開倉果時買既其中一盒~

頂部