回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [汽車] Celica GT-Four WRC ST-205, 185 & 165 (28th Feb 11 updated)
williamgundam
上將
爛尾一次便成超級債仔

榮譽勳章   熱誠勳章   美工勳章  
UID 17202
精華 2
積分 12
帖子 26310
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-31
來自 草根階層
狀態 離線
2009-6-9 post !! ~

Although I am in Seoul now, I also offer my support !! ~

William Blog 歡迎模友交流
http://hk.myblog.yahoo.com/williamgundam07
頂部
JackeL PKW
上校
整車整車

UID 31588
精華 0
積分 21
帖子 5093
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2008-7-5
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-10-4 02:43 PM  資料  短消息  加為好友  添加 JackeL PKW 為MSN好友 通過MSN和 JackeL PKW 交談 ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2010-10-4 12:01 發表

無錯,ok嘛

我覺得個形其實真係已做得好好,不過就咁睇好似中間位唔係好貼個車頭蓋?

Xbox360 Gametag:Jackel Handsome
                                       (L)         
MSN/Facebook: jackelpkw@hotmail.com
頂部
wongleo
中校

熱誠勳章   大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-12
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 williamgundam 於 2010-10-4 02:29 PM 發表
2009-6-9 post !! ~

Although I am in Seoul now, I also offer my support !! ~

仲未返黎?我今晚同joey掟鏢wor,你吊住引先啦haha!!

QUOTE:
原帖由 JackeL PKW 於 2010-10-4 02:43 PM 發表

我覺得個形其實真係已做得好好,不過就咁睇好似中間位唔係好貼個車頭蓋?

無錯係唔貼,因為我未做好所以未痴實 不過真車有d位置都唔係完全貼伏o既,特別係個網o既位置。

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
JackeL PKW
上校
整車整車

UID 31588
精華 0
積分 21
帖子 5093
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2008-7-5
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-10-4 03:41 PM  資料  短消息  加為好友  添加 JackeL PKW 為MSN好友 通過MSN和 JackeL PKW 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
回復 #123 wongleo 的帖子

不過其實模型車可以做到咁都已經好足夠喇

成日都聽你地話去掟標..我又未試過,,搞到我有D好奇TIM

Xbox360 Gametag:Jackel Handsome
                                       (L)         
MSN/Facebook: jackelpkw@hotmail.com
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 JackeL PKW 於 2010-10-4 03:41 PM 發表
不過其實模型車可以做到咁都已經好足夠喇

成日都聽你地話去掟標..我又未試過,,搞到我有D好奇TIM

專心讀書先啦,切車已經用你好多時間,讀完書搵倒錢玩咩都得。

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-17
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2010-10-4 06:04 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2010-10-4 16:05 發表

講得好
所以我都係要比心機考完AL先繼續砌車

Fujifilm Finepix X10
Canon EOS 450D
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Canon EFS 18-55mm F3.5-5.6 IS
Canon EFS 55-250mm F4-5.6 IS
頂部
JackeL PKW
上校
整車整車

UID 31588
精華 0
積分 21
帖子 5093
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2008-7-5
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-10-4 06:56 PM  資料  短消息  加為好友  添加 JackeL PKW 為MSN好友 通過MSN和 JackeL PKW 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
回復 #125 wongleo 的帖子

咁又係,,冇錯

(L)         
頂部
上將
爛尾一次便成超級債仔

UID 17202
精華 2
積分 12
帖子 26310
成品數目 12 件
閱讀權限 10
來自 草根階層
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2010-10-4 03:00 PM 發表

仲未返黎?我今晚同joey掟鏢wor,你吊住引先啦haha!!

仲未返黎? --> I have just arrived wor ~

我今晚同joey掟鏢wor,你吊住引先啦haha!! --> !! ~   FXXK @#$XYZ ..... ~

http://hk.myblog.yahoo.com/williamgundam07
頂部
上將
爛尾一次便成超級債仔

UID 17202
精華 2
積分 12
帖子 26310
成品數目 12 件
閱讀權限 10
來自 草根階層
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2010-10-4 04:05 PM 發表

how about me !? ~

頂部
ngcheukwai
上尉

UID 15931
精華 0
積分 3
帖子 1888
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2006-11-29
來自 GEM
狀態 離線
掟咩標?落酒吧?

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 williamgundam 於 2010-10-4 08:05 PM 發表

how about me !? ~

你牙....天皇當然係快d出番黎唱歌啦 su....su.....sugar in the mama lay

QUOTE:
原帖由 ngcheukwai 於 2010-10-4 08:24 PM 發表
掟咩標?落酒吧?

睇黎都係唔好講太多去玩o既事喇,免得讀緊書o既盟友心多....

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2010-10-5 12:15 AM 發表
你牙....天皇當然係快d出番黎唱歌啦 su....su.....sugar in the mama lay
睇黎都係唔好講太多去玩o既事喇,免得讀緊書o既盟友心多....

我....好WING......

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-10-4 11:16 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
久違了的update... 頭冚骨做得好靚呢, 好多時唔好咁介懷d尺寸啦, 砌模型好多都係要砌出個感覺多過砌出比例, 始終唔係建築模型嘛....

生有限, 欲無限. 買得快, 砌得慢.
要好好保養個人健康, 唔係點砌得晒個倉~
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2010-10-4 01:51 PM 發表

yes, 一塊薄再加一塊超薄,不過我自己覺得仲係平板左少少,但因為厚度限制無辨法將真正o既樣貌完全程現出黎,而家咁已經係極限。

剛剛唸起.....你可以「買」盒EM版既BMW來睇下佢個HOOD底......
FYI

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2010-10-4 11:22 PM 發表

剛剛唸起.....你可以「買」盒EM版既BMW來睇下佢個HOOD底......
FYI

呢部em算做得唔錯喇,不過唔記得題你,街車其實會有塊纖維之類o既野響d骨之上,電線/水潑o既喉管都會收響下面,但賽車就當然拆左落黎啦。

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2010-10-5 12:52 AM 發表

呢部em算做得唔錯喇,不過唔記得題你,街車其實會有塊纖維之類o既野響d骨之上,電線/水潑o既喉管都會收響下面,但賽車就當然拆左落黎啦。

JOEYKO.com
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lailo 於 2010-10-4 11:16 PM 發表
久違了的update... 頭冚骨做得好靚呢, 好多時唔好咁介懷d尺寸啦, 砌模型好多都係要砌出個感覺多過砌出比例, 始終唔係建築模型嘛....

thanks thanks,仲有少少細微野加,整到而家呢個樣我覺得過倒自己架喇。

頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-10-5 01:34 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談

QUOTE:
原帖由 joey 於 2010-10-5 00:40 發表

FYI

呢架咩version??

生有限, 欲無限. 買得快, 砌得慢.
要好好保養個人健康, 唔係點砌得晒個倉~
頂部
JackeL PKW
上校
整車整車

UID 31588
精華 0
積分 21
帖子 5093
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2008-7-5
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-10-5 03:38 PM  資料  短消息  加為好友  添加 JackeL PKW 為MSN好友 通過MSN和 JackeL PKW 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
回復 #138 lailo 的帖子

我都想知

(L)         
頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-13
狀態 離線
回復 #138 lailo 的帖子