回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [汽車] ADVAN 車隊~
msmcreation
二等兵

UID 20500
精華 0
積分 0
帖子 54
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-8-28
來自 msmcreation
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cas52612 於 2009-1-20 06:43 PM 發表

用樓上哥哥仔o既標準叫兜客, 咁係因為你個ID同MSM有關o者.
不如咁啦, 你叫其他版友朋友, 例如我啦 , post圖咪得囉
又或者, 開過A/C叫張三或是李四先post, 睇下佢 ...

所言甚是......洗乜自己郁手

話分兩頭, 如果我post 架hiro 車, 咁我又幫hiro兜客?

我不嬲都唔鍾意蒲forum,身份又尷尬, post 多少少又俾人搞

都係閉關把啦....好鬼多車要整(sorry, 係遙控車 )

頂部
MineSky
少校

UID 15240
精華 0
積分 5
帖子 2229
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-23
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 msmcreation 於 2009-1-20 06:30 PM 發表

o個個post 係版友pm 問有冇實物睇我先post, 跟本好多人等左好耐想知想見.
徇眾要求都叫兜客? 唔好屈得就屈

都話左你話唔係咪唔係囉…無繼續屈你喎,而家邊個屈邊個

我本來就唔係激動,只係奉勸下版友,大家你讓一步我讓一步,小心下姐兼好意畀個 suggestion佢
但d人用d咩態度回野先得架
"我只係唔想兄弟o徙時間畫一次又拎去俾人print 張又貴又差decal 俾人鑿一筆" 講清楚d啦,咩人鑿人一筆呀,人家個d實差過你架 ?
淨計回我個post我覺得佢仲激動過我啦,我suggest下姐…唔洗咁既態度既

頂部
MineSky
少校

UID 15240
精華 0
積分 5
帖子 2229
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-23
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ngcheukwai 於 2009-1-20 06:47 PM 發表
唔洗咁激動~msm兄 post出黎都係想大家分享下~
佢又冇列明價錢~都唔算係兜客

都係個句啦…我係引用某前商品咁講過姐
即係都避嫌下…本想好意相勸…唔想搞商戶咪話未有打算咪得囉
點知落得d咁既回應,咩無興趣,sorry喎
睇唔過眼姐

anyway,唔arm聽既,咪又當我屈佢囉呢野

頂部
cas52612
少校

UID 16561
精華 0
積分 8
帖子 2095
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-12
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 msmcreation 於 2009-1-20 07:19 PM 發表

話分兩頭, 如果我post 架hiro 車, 咁我又幫hiro兜客?

用佢宜家o既標準,  係 !!!!!

以後唔會再有爛尾模型
頂部
msmcreation
二等兵

UID 20500
精華 0
積分 0
帖子 54
成品數目 0 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cas52612 於 2009-1-20 07:23 PM 發表

用佢宜家o既標準,  係 !!!!!

hiro san  仲請過我食飯添...有收受利益添

頂部
ngcheukwai
上尉

UID 15931
精華 0
積分 3
帖子 1888
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2006-11-29
來自 GEM
狀態 離線
回復 #103 MineSky 的帖子

大家讓一步la~
上得黎都係盟友~

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-23
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #82 winstonm3bmw 的帖子

已經 ,THSSSSSSSSSSSSSSS!

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ngcheukwai 於 2009-1-20 07:43 PM 發表
大家讓一步la~
上得黎都係盟友~

sent to you already

頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 spooneg6 於 2009-1-20 05:15 PM 發表
我都要出光
kcarcivic@yahoo.com.hk

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線
我唸又係時候來千字文喇.....

事先聲明, 我同MSM 兄的確係相熟的, 放工返來見你地嘈成咁, 想講幾句話(遲D可能講都貴事....... )

大家可以一齊唸下, 作為LOCAL模型補品開發, 如果唔係玩開模型, 邊會有人無尼啦家攪呢D冇乜肉食既生意呢?就係因為有興趣, 所以先會攪, 係hkml上, 個個都係模型, 至趣相投, 有king有講本係平常事.
如果上來答下DARE可以為自己招來生意, 可能有其他人都唔可以係HKML度出聲喎.....
再者, 如果你見到自己畫既野俾人拎左去SCAN, 之後搵人番印, 重要係自己面前眉目張膽咁傳來傳去, 你會有咩感受?
與其話人家冇攞LISCENCE, 倒不如問下自己咁做又有冇問題?

打個比如, 如果好似WINSTON兄之前自己花盡心思改好架M3, 之後自己覆出來派, 我完全覺得冇問題....
或者你地自己搵人重新畫過份DRAFT, 再拎出去俾人印, 我都覺得點都好過明知都係人家面前傳....咁我覺得根本冇尊重過人地, 重問咩人印多張俾你.........

再講, 好老實咁講, 張DECAL都唔係話番印就可以同MSM 既貨品品質一樣咁用, 呢度關乎到印刷上本身既分別 (大家有興趣先再研究喇) 所以MSM兄先會俾咁既comment, 唔明係因為大家對printing既分別唔太了解

我之前都已經同MSM兄講過, 係HKML盡量唔係咁COMMERCIAL, 因為始終唔係商戶身份, 如果MSM兄想其他兄弟放料引生意, 亦唔係冇其他方法, 佢肯用呢個身份同大家吹水, 我覺得點都堂堂正正. 唔通只有俾左錢係度既商戶先可以係hkml上發言?

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2009-1-20 07:57 PM 發表

QUOTE:
原帖由 hl_0521 於 2009-1-20 07:53 PM 發表
已經 ,THSSSSSSSSSSSSSSS!

風頭火勢, 唔該唔好再攪事喇
咪同我讁你地唔識私下pm喇

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
msmcreation
二等兵

UID 20500
精華 0
積分 0
帖子 54
成品數目 0 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-20 08:05 PM 發表
我唸又係時候來千字文喇.....

事先聲明, 我同MSM 兄的確係相熟的, 放工返來見你地嘈成咁, 想講幾句話(遲D可能講都貴事....... )

大家可以一齊唸下, 作為LOCAL模型補品開發, 如果唔係玩開模型 ...

下次有新野你幫我搞掂佢...

頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-20 08:06 PM 發表

風頭火勢, 唔該唔好再攪事喇
咪同我讁你地唔識私下pm喇

板主、セ野事?? 我無攪事亜、我個張係長谷川Civic出光、不是A字頭個張。

頂部
JackeL PKW
上校
整車整車

UID 31588
精華 0
積分 21
帖子 5093
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2008-7-5
來自 HK
狀態 離線
發表於 2009-1-20 08:14 PM  資料  短消息  加為好友  添加 JackeL PKW 為MSN好友 通過MSN和 JackeL PKW 交談 ICQ 狀態 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2009-1-20 20:12 發表

板主、セ野事?? 我無攪事亜、我個張係長谷川Civic出光、不是A字頭個張。

我諗係msmcreation同Minesky有D火花

Xbox360 Gametag:Jackel Handsome
                                       (L)         
MSN/Facebook: jackelpkw@hotmail.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2009-1-20 08:12 PM 發表

難度你send左email俾佢佢唔識自己check?
咁我send完個mail你俾send個sms叫你check pm話我開左個post問你收唔收到我個email未好未?
你食鹽多過我食米, 唔係唔明我講乜呀嘛

JOEYKO.com
頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線
回復 #110 joey 的帖子

WINSTON兄之前自己花盡心思改好架M3, 之後自己覆出來派, 我完全覺得冇問題....

其実有問題架、我本来無BMW的Liscence、就算係派都係犯了 Trade Mark Ordinace、会比人告。所以我不会Copy来派

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2009-1-20 08:17 PM 發表
WINSTON兄之前自己花盡心思改好架M3, 之後自己覆出來派, 我完全覺得冇問題....

其実有問題架、我本来無BMW的Liscence、就算係派都係犯了 Trade Mark Ordinace、 ...

咁你洗定羅友喇~

JOEYKO.com
頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-20 08:14 PM 發表

難度你send左email俾佢佢唔識自己check?
咁我send完個mail你俾send個sms叫你check pm話我開左個post問你收唔收到我個email未好未?
你食鹽多過我食米, 唔係唔明我講乜呀嘛

我叫造有D交帯咋、 O甘 都要炳。 

頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-20 08:19 PM 發表

咁你洗定羅友喇~

要洗的話就一定不只我一個

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2009-1-20 08:20 PM 發表

我叫造有D交帯咋、 O甘 都要炳。 

咁又唔好話炳, 學你話齋, 文字上冇語氣嘛~

JOEYKO.com
頂部