回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [gundam] 1:35 GUNDAM 腳掌 (手辦件)
SIMONLLM
上校

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2008-4-28
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 juno11 於 2008-5-23 10:46 PM 發表
勁有心機去改做! 好耐未見過有人對圓形同平面, 角位既斜角線咁有要求既同好.

童夢館, 仲記得當年香港既 模型書 modeler 既成品果到有得睇, 不過就..........
不過e家都好難再有咁大間既gk 鋪.

而simonl ...

我只完成了左大/小腿的工程, 右邊要留待下年了

頂部
waiting4wt
中尉
amk 日天

UID 12389
精華 2
積分 7
帖子 727
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-7-15
來自 macau
狀態 離線
大比例大製作!
好有心機, 相信咁大比例咁精密的模型經你改造後會更有氣勢!
亦很喜歡你一步一張相的展示手法, 萬分期待

頂部
囂糕
上尉

UID 19137
精華 0
積分 2
帖子 1733
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-27
來自 媽媽肚
狀態 離線
發表於 2008-5-23 11:10 PM  資料  短消息  加為好友  添加 囂糕 為MSN好友 通過MSN和 囂糕 交談
借問摟主屋企幾大

頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 waiting4wt 於 2008-5-23 11:07 PM 發表
大比例大製作!
好有心機, 相信咁大比例咁精密的模型經你改造後會更有氣勢!
亦很喜歡你一步一張相的展示手法, 萬分期待

Won't let you disappointed. Your support = my work power.

頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 囂糕 於 2008-5-23 11:10 PM 發表
借問摟主屋企幾大

If you live with your mother, father, brother, sister.... no matter it is 1,000 or 2,000 aquare feet. Now, I live with my wife and a son only. Therefore I can find some place to displace it.

頂部
囂糕
上尉

UID 19137
精華 0
積分 2
帖子 1733
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-27
來自 媽媽肚
狀態 離線
發表於 2008-5-23 11:34 PM  資料  短消息  加為好友  添加 囂糕 為MSN好友 通過MSN和 囂糕 交談

QUOTE:
原帖由 SIMONLLM 於 2008-5-23 11:31 PM 發表

If you live with your mother, father, brother, sister.... no matter it is 1,000 or 2,000 aquare feet. Now, I live with my wife and a son only. Therefore I can find some place to displace it.

做你仔真開心啦
我老豆叫佢俾下我作品評語佢一句起兩句止
有次叫佢睇下我部模型佢話:幾好唔錯,我沖涼先(閃)

頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 囂糕 於 2008-5-23 11:34 PM 發表

做你仔真開心啦
我老豆叫佢俾下我作品評語佢一句起兩句止
有次叫佢睇下我部模型佢話:幾好唔錯,我沖涼先(閃)

not bad la, atleast he give you one positive comment.Some father may be said "I don't know what are you doing, you should go back to study, to work, to clean your area, to save the money, to..........
Also, you can post your picure to HKML. Many brother will give you comments

頂部
master_roshi
上尉

熱讚榜勳章  
UID 10821
精華 3
積分 12
帖子 1484
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-18
來自 鳥山明漫畫世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 SIMONLLM 於 2008-5-23 09:50 PM 發表
I will remake the head, increase the length of wz front arm, add some details on the surface. I will try to use the hand of "E.F.G.F. Anti MS Squad SET" - plastic model to replace the cast hand.

我亦都有諗過將我果隻更換B記這盒手臂及手掌,但樓主有冇諗過,手臂及手掌乃係全統塑膠啤製而成,裡面是空心的,而手辦係實心的,個盾和支槍咁大咁重,成唔成受得住重量呢個問題?

頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 master_roshi 於 2008-5-24 12:03 AM 發表

我亦都有諗過將我果隻更換B記這盒手臂及手掌,但樓主有冇諗過,手臂及手掌乃係全統塑膠啤製而成,裡面是空心的,而手辦係實心的,個盾和支槍咁大咁重,成唔成受得住重量呢個問題?

I will try to replace the hand only, not the arm. The out look of the plastic model is better and more details on it.

頂部
上尉

熱讚榜勳章  
UID 10821
精華 3
積分 12
帖子 1484
成品數目 12 件
閱讀權限 10
來自 鳥山明漫畫世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 SIMONLLM 於 2008-5-24 12:11 AM 發表

I will try to replace the hand only, not the arm. The out look of the plastic model is better and more details on it.

前臂與手掌之間(即手腕位)能夠成受得住支實心槍嘅重量嗎?就算打咗銅支,日子久了我怕手掌接合位唔知會唔會因支槍太重而爆膠或手掌同支槍一齊掉落嚟?

頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 master_roshi 於 2008-5-24 12:34 AM 發表

前臂與手掌之間(即手腕位)能夠成受得住支實心槍嘅重量嗎?就算打咗銅支,日子久了我怕唔知會唔會爆膠或手掌同支槍一齊掉落嚟?

Agree.  But the plastic hand is really very nice. What should I do? Any comments?
Actually, I feel the gun is too large. But I have no time to remake a smaller and lighter gun.

頂部
上尉

熱讚榜勳章  
UID 10821
精華 3
積分 12
帖子 1484
成品數目 12 件
閱讀權限 10
來自 鳥山明漫畫世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 SIMONLLM 於 2008-5-24 12:41 AM 發表

Agree.  But the plastic hand is really very nice. What should I do? Any comments?
Actually, I feel the gun is too large. But I have no time to remake a smaller and lighter gun.

如果咁搞法,搞下搞下未同成隻自製冇乜分別,
又如果真係咁搞法,可能到我百年歸老摺埋入土為安時都未睇到樓主嘅大作o播.

頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 master_roshi 於 2008-5-24 12:59 AM 發表

如果咁搞法,搞下搞下未同成隻自製冇乜分別,
又如果真係咁搞法,可能到我百年歸老摺埋入土為安時都未睇到樓主嘅大作o播.   

Really, before I joined HKML. I think I need around 10 years to complete it. But after joined HKML. All brothers gave me some power to complete the model on hand. I think 2-3 years later, I can complete it.
I love HKML  I love all brother in HKML But i love beauty girl more

頂部
DDDragonball
二等兵

UID 17280
精華 0
積分 11
帖子 96
成品數目 11 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-17
來自 HK
狀態 離線
very good work! keep it up!! can't wait to see finish model!!!

頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 DDDragonball 於 2008-5-24 09:05 AM 發表
very good work! keep it up!! can't wait to see finish model!!!

You are welcome. Will finish it after completed 1:100 MG 高機動渣古 VER 2.0

頂部
上尉

熱讚榜勳章  
UID 10821
精華 3
積分 12
帖子 1484
成品數目 12 件
閱讀權限 10
來自 鳥山明漫畫世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 SIMONLLM 於 2008-5-14 02:16 PM 發表

高達系列的大腿可以長一些, 較果會像現在的纖体MODEL相片, 大小腿都是用電腦拉長而得出較漂亮外型.但渣古系列就不合了.
現在我遇到一個難題, 原本已改告好的全條左腿, 由於是用膠片增高, 過了一段時間, 膠片 ...

我有朋友是開手辦公司的,佢有齊工具覆模,或者佢可以幫到你,如果你真係有需要的話,pm我啦........
唔好淨係搞隻高機動渣古,唔搞呢隻gundam呀.........其待等睇呢件大作呀.....因我都有呢一隻....已打磨好及上晒底灰.....未噴油咋.[/
size]

頂部
gundamgp02
少校
不停買不停砌,生生不息

熱誠勳章  
UID 11245
精華 3
積分 77
帖子 2498
成品數目 77 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-31
狀態 離線
有冇諗過用new-g.1/35個頭

頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 master_roshi 於 2008-5-25 05:23 PM 發表

我有朋友是開手辦公司的,佢有齊工具覆模,或者佢可以幫到你,如果你真係有需要的話,pm我啦........
唔好淨係搞隻高機動渣古,唔搞呢隻gundam呀.........其待等睇呢件大作呀.....因我都有呢一隻....已打磨好及上 ...

Tks. Please chekc your PM. I will contact you later.
I hold up the making of 1:35 Gundam due to the problem on the leg. If you can help me to copy the leg by cast. I will re-start it.

頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 gundamgp02 於 2008-5-25 05:29 PM 發表
有冇諗過用new-g.1/35個頭

Good idea, Tks.
Once I start to make the head, I will research what is the best and available in the market. Or what is the best appearance/out look. May be I will base on the original parts to remark it.

頂部
星矢
曹長

UID 2408
精華 0
積分 2
帖子 451
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2005-7-2
狀態 離線
好有興趣,但大家所講德國版同大陸版的品質有無差別呢?

頂部