回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [汽車] Aoshima A'pex D1 Project FD3S 今村陽一仕樣
wongleo
中校

熱誠勳章   大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-12
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-11-13 06:14 PM 發表
自從入左HKML之後自己砌模型o個團火番番黎,睇得多其他人o既作品的確會有激勵自己o既作用,太家一齊努力啦。不過我發覺我呢期團火好似過盛,砌車砌到走火入魔,連工都無心機返....

我都無心機返工架、不過係 ...

辛苦都唔會o既,但我唔想到死o個日都砌唔晒d模型lor

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-13 05:58 PM 發表

俾d耐性喇......

而家d後生仔就係爭左呢樣野之嘛

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 skywoo1105 於 2007-11-13 06:24 PM 發表

見到你部re就諗起一句說話
今日我同學同我講:RE雨宮有出過s15廠車嫁(當時同另一個同學嘈緊)
我話冇,佢話親眼見過...o晒咀
我問佢"送部re雨宮水貼既s15模型比你好唔好!?"

RE雨宮係專改MAZDA車o既,點會有S15呢?

頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-13 06:41 PM 發表

辛苦都唔會o既,但我唔想到死o個日都砌唔晒d模型lor

我就一定砌唔晒、砌唔晒就Sell。

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-11-13 08:08 PM 發表

我就一定砌唔晒、砌唔晒就Sell。

唔係係見價高就賣咩?

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
donald
曹長

UID 21533
精華 0
積分 5
帖子 412
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2007-9-23
來自 青衣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-13 01:58 AM 發表

ricebox compound我未用過,但有好多師兄都有用,評語都唔錯,價錢亦大眾化,最緊要係無渣,可惜我手頭上太多唔同牌字COMPOUND,未用晒又唔想買住。

你講緊compound定光油呢?光油當時仲用緊super c ...

買一支$$20 姐

頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-13 08:23 PM 發表

唔係係見價高就賣咩?

毎件相同貨物在不同時間、不同地域、都会産生不同価格、不是價高就賣、是供求定率。

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-11-13 10:27 PM 發表

毎件相同貨物在不同時間、不同地域、都会産生不同価格、不是價高就賣、是供求定率。

咁深既……
我都係只係買算了……

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-13 11:40 PM 發表

咁深既……
我都係只係買算了……

你再買就要搵倉擺架喇wor

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-14 11:39 AM 發表
你再買就要搵倉擺架喇wor

就算唔買,我都會花時間砌。
人生沖沖幾十年....只願係有生之年砌多d自己中意既模型

JOEYKO.com
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-14 11:50 AM 發表

就算唔買,我都會花時間砌。
人生沖沖幾十年....只願係有生之年砌多d自己中意既模型

最慘買o既frequency快過砌o既時間好多呢,咁買法遲早同米倉倉主同一命運

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-14 11:54 AM 發表

最慘買o既frequency快過砌o既時間好多呢,咁買法遲早同米倉倉主同一命運

佢係一個特別例子,只要係膠,佢就會入貨.....
到咁上下益下老友咁lor~~~

JOEYKO.com
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-14 12:00 PM 發表

佢係一個特別例子,只要係膠,佢就會入貨.....
到咁上下益下老友咁lor~~~

佢應該係地球上唯一一個因為買模型買到油價上升o既人

頂部
soogle
二等兵

UID 15555
精華 0
積分 0
帖子 70
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2006-11-12
狀態 離線
好劲啊∼
好干净,色彩配搭啱啱好∼
支持∼

頂部
skywoo1105
中尉

UID 19598
精華 0
積分 0
帖子 990
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-8-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-13 06:45 PM 發表

RE雨宮係專改MAZDA車o既,點會有S15呢?

佢同我講話係catcat論壇見過...
佢竟然同我講佢屋企有張灣3車卡1000 ps...(街機)
o晒咀囉我
我自己果部都係820
吹水吹得佢...

[url=http://i273.photobucket.com/albums/jj214/skywoo1105/banner.jpg]http://i273.photobucket.com/albums/jj214/skywoo1105/banner.jpg[/url]
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 soogle 於 2007-11-14 05:35 PM 發表
好劲啊∼
好干净,色彩配搭啱啱好∼
支持∼

色彩配搭係A'pex設計得好啫

QUOTE:
原帖由 skywoo1105 於 2007-11-14 08:19 PM 發表

佢同我講話係catcat論壇見過...
佢竟然同我講佢屋企有張灣3車卡1000 ps...(街機)
o晒咀囉我
我自己果部都係820
吹水吹得佢...

呢類人一街都係.....

頂部
porsche
上尉

UID 24214
精華 0
積分 13
帖子 1880
成品數目 13 件
閱讀權限 10
註冊 2007-12-15
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-10-31 03:43 AM 發表
Continue......

張賽車椅無得頂

頂部