回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [戰機] [十五十六,唔玩唔舒服!] 追月放假唔孤獨,皆因糊 sir陪我砌 F十六
KC
中校
月光族

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 828
精華 2
積分 81
帖子 3797
成品數目 81 件
閱讀權限 102
註冊 2003-7-23
狀態 離線
明白哂..

QUOTE:
原帖由 joeyko2000 於 2006-11-23 10:44 AM 發表

我都冇預時間架...
順去喇
成日計住幾時要KO都有D壓力~

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kcllck 於 2006-11-23 10:49 AM 發表
明白哂..

你個架點架??
POST來睇下喇~~

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
KC
中校
月光族

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 828
精華 2
積分 81
帖子 3797
成品數目 81 件
閱讀權限 102
註冊 2003-7-23
狀態 離線
need a bit more time, hope can finish by the coming Sunday la...

QUOTE:
原帖由 joeyko2000 於 2006-11-23 10:52 AM 發表

你個架點架??
POST來睇下喇~~

頂部
阿民
少校

UID 8000
精華 6
積分 70
帖子 2788
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-3
來自 元朗
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kcllck 於 2006-11-23 10:55 AM 發表
need a bit more time, hope can finish by the coming Sunday la...

又米雕...

E-Mail : mansmodelling@gmail.com
Facebook專頁︰ https://www.facebook.com/Mansmodelling
頂部
阿民
少校

UID 8000
精華 6
積分 70
帖子 2788
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-3
來自 元朗
狀態 離線
加油..........

QUOTE:
原帖由 joeyko2000 於 2006-11-23 01:17 AM 發表

今次係我咁大個仔第一次咁重本買來佬水貼,又攪左好耐先搵到隻arm既機去砌架f16~
張水貼好好貼,好有cartocraf feel, (佢冇寫明,唔知係唔係佢print架呢?)
不過棋差一著就係預唔到佢張野d白色咁鬼白
平時砌車個時又唔見有咁白喎…
今次返而係架機本身唔夠白……
頂丫……

同埋機倉後面左右疊埋一齊個兩張,中間好明顯有條線……
我唸要補補油,做d手腳……
希望溝到呢條……唔係……呢隻色喇~~~~

E-Mail : mansmodelling@gmail.com
Facebook專頁︰ https://www.facebook.com/Mansmodelling
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
貼好水貼喇…
咁就百幾蚊……
好唔好再架返多d stensils呢?
就咁好似dry左d....

今次噴得重手左TIM, 好似太黑……

始終都係斷……

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
louisuni
大佐

大毒梟勳章  
UID 11196
精華 8
積分 24
帖子 11997
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-29
狀態 離線
張水貼好靚喎.  值既, 值既, 砌到副靚模型出黎, 五百蚊都值.

排氣口係咪未上哂色 ?

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 louisuni 於 2006-11-24 12:35 AM 發表
張水貼好靚喎.  值既, 值既, 砌到副靚模型出黎, 五百蚊都值.

排氣口係咪未上哂色 ?

睇相真係暗左少少……
再睇多次原來另一邊銀D的~~
好在~~

最後會噴多次白色~
民爺…呵?

JOEYKO.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

JOEYKO.com
頂部
阿民
少校

UID 8000
精華 6
積分 70
帖子 2788
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-3
來自 元朗
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joeyko2000 於 2006-11-24 12:38 AM 發表

睇相真係暗左少少……
再睇多次原來另一邊銀D的~~
好在~~

最後會噴多次白色~
民爺…呵?

咩..做咩呵我
訓左一日都唔知自己做緊咩..冇啦啦見到你呵我
做得幾好
你個nozzle可以先噴銀,再用#28開稀d,慢氣噴上去個nozzle度,效果唔錯架
nozzle入面白色架..

stensils唔痴都唔緊要啦,呢機好少有stensils架麻
張圖冇既野唔洗整啦
滲返淺灰色既線得喇
唔好舊化呀
浪費左個花呀

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 阿民 於 2006-11-26 12:36 PM 發表

咩..做咩呵我
訓左一日都唔知自己做緊咩..冇啦啦見到你呵我
做得幾好
你個nozzle可以先噴銀,再用#28開稀d,慢氣噴上去個nozzle度,效果唔錯架
nozzle入面白色架..

stensils唔痴都唔緊要啦,呢機好少有stensils架麻
張圖冇既野唔洗整啦
滲返淺灰色既線得喇
唔好舊化呀
浪費左個花呀

nozzle始終係我死穴…
一來72既話,入面真係冇邊個模有detail,想返來做wash就唔得…
二來f16個nozzle真係好難攪…要夾返body既色tone就要先fit上body一齊噴,但一痴埋就冇得再執……最後只可以先噴好nozzle,mask左佢來fit上body噴主色…
呢隻重衰,要跟埋水貼…要先痴實…
更加冇得執……

nozzle入面我已經跟左一次白色…
我唸要再mask多次噴好d先得……

你既大作點呀?
係唔係cher左成日呢?

JOEYKO.com
頂部
阿民
少校

UID 8000
精華 6
積分 70
帖子 2788
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-3
來自 元朗
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joeyko2000 於 2006-11-26 12:53 PM 發表

nozzle始終係我死穴…
一來72既話,入面真係冇邊個模有detail,想返來做wash就唔得…
二來f16個nozzle真係好難攪…要夾返body既色tone就要先fit上body一齊噴,但一痴埋就冇得再執……最後只可以先噴好nozzle,mask左佢來fit上body噴主色…
呢隻重衰,要跟埋水貼…要先痴實…
更加冇得執……

nozzle入面我已經跟左一次白色…
我唸要再mask多次噴好d先得……

你既大作點呀?
係唔係cher左成日呢?

呢個岩你用
http://www.hobbyeasy.com/zh_TW/prod/26720.html
今日唔洗去ot
一陣就復工
要去買demo帶
尋晚7點幾就訓,訓返成個禮拜冇訓既

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 阿民 於 2006-11-26 01:27 PM 發表

呢個岩你用
http://www.hobbyeasy.com/zh_TW/prod/26720.html
今日唔洗去ot
一陣就復工
要去買demo帶
尋晚7點幾就訓,訓返成個禮拜冇訓既

上次去輝煌見唔到tim……
下次試下sin~
亞糊如果去開既話可唔可以幫我留意下?

JOEYKO.com
頂部
阿民
少校

UID 8000
精華 6
積分 70
帖子 2788
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-3
來自 元朗
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joeyko2000 於 2006-11-26 09:41 PM 發表

上次去輝煌見唔到tim……
下次試下sin~
亞糊如果去開既話可唔可以幫我留意下?

上網訂啦
快好多架

輝煌未必有..

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 阿民 於 2006-11-26 10:04 PM 發表

上網訂啦
快好多架

輝煌未必有..

下個月先~
費事咩多筆數……
呢個WEB太毒喇~~

JOEYKO.com
頂部
亞糊 (如果一定要為存貨設定期限)
上校
我會話: 一萬年

UID 6552
精華 7
積分 31
帖子 4060
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2005-12-20
狀態 離線
你仲有f-16?!

歡迎來交流一下 -> http://model.chingb.com
頂部
louisuni
大佐

大毒梟勳章  
UID 11196
精華 8
積分 24
帖子 11997
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-29
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joeyko2000 於 2006-11-26 10:09 PM 發表

下個月先~
費事咩多筆數……
呢個WEB太毒喇~~

f-18f 有無呢 d 野架....  一齊買咯..

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2006-11-26 10:26 PM 發表
你仲有f-16?!

revell我開左一架之麻~
重有架tiger meet花架~

JOEYKO.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 louisuni 於 2006-11-26 10:52 PM 發表

f-18f 有無呢 d 野架....  一齊買咯..

有~有架~乜都有~~

JOEYKO.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
唔想開多個post, 貼埋係度喇~
今晚進度……
要快d起貨砌新野~~~

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

JOEYKO.com
頂部