回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 車迷【 圖片交流、分享區 】
  本主題由 ArLip 於 2013-7-29 09:04 PM 移動 
SKYLINE-GT-R
上校
隱藏路人 ...

UID 8938
精華 0
積分 7
帖子 5465
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 =鋼= 於 2009-3-11 08:31 PM 發表

快好多
快過Vista....
靚過Vista....
用既資源少過Vista....
一句講晒
好過Vista....

點解我唔覺.....
依家我用 VISTA 仲順過 7 .....

頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-17
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2009-3-11 08:31 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談

QUOTE:
原帖由 SKYLINE-GT-R 於 2009-3-11 08:25 PM 發表

點解我唔覺.....
依家我用 VISTA 仲順過 7 .....

你裝得唔好囉
我無野喎

Fujifilm Finepix X10
Canon EOS 450D
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Canon EFS 18-55mm F3.5-5.6 IS
Canon EFS 55-250mm F4-5.6 IS
頂部
Alex_xelA
上校

UID 3899
精華 0
積分 7
帖子 4961
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-24
來自 sydney
狀態 離線
發表於 2009-3-11 08:37 PM  資料  短消息  加為好友  添加 Alex_xelA 為MSN好友 通過MSN和 Alex_xelA 交談

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2009-3-11 07:19 PM 發表

Button係得 O甘 多咋、只因係英国人、D英国 Mass Medium 吹棒水分多 O甘 解。

funny.... thats all he got? he was consistantly scoring podium finish that year and finish third in the driver championship by a long way.... and just cos u think the english media boast his ability u decide to dismiss his ability and class him as a 廢柴 just like that? does a driver need to be multi world champ for u to class him as not a 廢柴?

i  know he havent produce any result in the pass few years..... but honestly, i dont think hamilton or vettel or alonso could have done better in those hondas...... even baracello was suffering in the honda.

im looking forward to his result in 09.

Back...... hopefully......
頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-23
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
Celica GT-Four

General specifications  
Country of origin  Japan  
Numbers built  N/A  
Produced from  1994 - 1999

Engine
Configuration  Straight 4  
Location  Front, transversely mounted  
Displacement  1.998 liter / 121.9 cu in
Bore / Stroke  86.0 mm (3.4 in) / 86.0 mm (3.4 in)  
Valvetrain  4 valves / cylinder, DOHC  
Fuel feed  Bosch D-Jetronic Fuel injection  
Aspiration  Turbo

Drivetrain  
Chassis/body  unit steel, ladder frame
Front suspension  MacPherson struts, coil springs, anti roll bar
Rear suspension  Multi-link, coil springs, anti roll bar
Steering  rack and pinion, power assisted
Brakes  vented discs front, discs rear
Gearbox  5 speed Manual  
Drive  All wheel drive

Dimensions  
Weight  1350 kilo / 2976.2 lbs
Length / Width / Height  4430 mm (174.4 in) / 1750 mm (68.9 in) / 1310 mm (51.6 in)  
Wheelbase / Track (fr/r)  2540 mm (100 in) / 1510 mm (59.4 in) / 1490 mm (58.7 in)  

Performance figures  
Power  242 bhp / 181 KW @ 6000 rpm  
Torque  304 Nm / 224 ft lbs @ 4000 rpm  
BHP/Liter 121 bhp / liter
Power to weight 0.18 bhp / kg
Top Speed  240 km/h / 149 mph
0-60 mph 6.0 s

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
Celica GT-Four

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
RINGOYAU
上等兵

UID 3378
精華 0
積分 2
帖子 223
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-17
狀態 離線
Formula 1 可以咁玩 ,一定要睇後段
http://video.sina.com.cn/sports/f1/v/2009-03-11/151221820.shtml

頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-17
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2009-3-11 09:40 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談

QUOTE:
原帖由 RINGOYAU 於 2009-3-11 09:34 PM 發表
http://video.sina.com.cn/sports/f1/v/2009-03-11/151221820.shtml

正喎.......

Fujifilm Finepix X10
Canon EOS 450D
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Canon EFS 18-55mm F3.5-5.6 IS
Canon EFS 55-250mm F4-5.6 IS
頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 RINGOYAU 於 2009-3-11 21:34 發表

你係咪post錯區呢...

頂部
imttwk
壹等兵

UID 27097
精華 0
積分 6
帖子 116
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-14
狀態 離線
各位大佬有冇Opel Astra V8 Team Phoenix的相呢? 尤其是內籠, 唔該晒, 我想睇清楚邊部份係炭纖呀

砌模型係一種追求完美的藝術。
頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #789 imttwk 的帖子

有艱難、有艱難...

頂部
imttwk
壹等兵

UID 27097
精華 0
積分 6
帖子 116
成品數目 6 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hl_0521 於 2009-3-12 12:26 AM 發表
有艱難、有艱難...

我都知道, 唔係都唔會拜託館長啦

頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hl_0521 於 2009-3-11 11:56 PM 發表
有艱難、有艱難...

你得嘅, 館長!!!
仲有, 喱度可唔可以 post 電單車相??
樓上見你好有威嚴個樣 : " "  頓生敬畏之心  所以要問左先

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2009-3-12 01:52 發表

你得嘅, 館長!!!
仲有, 喱度可唔可以 post 電單車相??
樓上見你好有威嚴個樣 : " "  頓生敬畏之心  所以要問左先

獅兄,我都係得呢一張,不過唔知 imttwk 佢啱唔啱嗟..

[attach]268885[/attach]

另外,可 post 圖片標題已更新....

咁我就開吓頭先啦...得果四張,唔知車款、型號....

頂部
imttwk
壹等兵

UID 27097
精華 0
積分 6
帖子 116
成品數目 6 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hl_0521 於 2009-3-12 02:46 AM 發表

獅兄,我都係得呢一張,不過唔知 imttwk 佢啱唔啱嗟..

另外,可 post 圖片標題已更新....

啱呀啱呀, 唔該館長

不過我就「白痴」喇, 要噴番啞黑

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 imttwk 於 2009-3-12 10:20 發表

啱呀啱呀, 唔該館長

不過我就「白痴」喇, 要噴番啞黑

啱就我都放心啲,如果唔係都唔知點算....

你post幾張我都搵到,但應該唔你講果部Opel Astra V8 Team Phoenix個籠囉

點解唔用色CF呢,噴番咪....

另外,原來imttwk係高手黎啵,睇你貼啲CF就已經 ,等我都要嚮你請教吓先得

頂部
MineSky
少校

UID 15240
精華 0
積分 5
帖子 2229
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-23
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hl_0521 於 2009-3-12 11:45 AM 發表

你post幾張我都搵到,但應該唔你講果部Opel Astra V8 Team Phoenix個籠囉

另外,原來im ...

yea…d掣咁凹凸都貼得咁靚

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 MineSky 於 2009-3-12 11:27 發表

yea…d掣咁凹凸都貼得咁靚

你都係咁話裡....

頂部
imttwk
壹等兵

UID 27097
精華 0
積分 6
帖子 116
成品數目 6 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hl_0521 於 2009-3-12 11:45 AM 發表

另外,原來im ...

嘩絕對唔敢當  我淨識貼CF, 呢架opel係我第一架落場車咋

心得就係用射燈射住加快收縮, 不斷用有mark softer既棉花棒壓佢

拉花水貼我未試過, 唔知得唔得

頂部
MineSky
少校

UID 15240
精華 0
積分 5
帖子 2229
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-23
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 imttwk 於 2009-3-12 12:20 PM 發表

嘩絕對唔敢當  我淨識貼CF, 呢架opel係我第一架落場車咋

心得就係用射燈射住加快收縮, 不斷用有mark softer既棉花棒壓佢

拉花水貼我未試過, 唔知得唔得

但係掣與掣之間既位點壓 ?
真係超貼服

頂部
imttwk
壹等兵

UID 27097
精華 0
積分 6
帖子 116
成品數目 6 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 MineSky 於 2009-3-12 12:33 PM 發表

但係掣與掣之間既位點壓 ?
真係超貼服

就係用射燈囉, 高溫令CF溶溶地, 再一野用棉花棒同指甲壓, 就ok喇, 但千萬不要曬太耐同太近曬, 會溶件

ps 我用CM的CF

頂部