回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 其實噴漆時要唔要帶防毒口罩
yiuming
上校
你噤砌1:144.....

熱讚榜勳章  
UID 25815
精華 3
積分 83
帖子 4027
成品數目 83 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-6
狀態 離線
發表於 2008-11-18 11:46 AM  資料  主頁 短消息  加為好友  添加 yiuming 為MSN好友 通過MSN和 yiuming 交談

QUOTE:
原帖由 kurumi 於 2008-11-18 11:36 AM 發表

根本唔係去唸 "算唔算長時間",而係去唸自己係咪一個懂得自我珍惜既人,呢d野好影響個腦,你自己唸下應唔應該用番個好d既口罩。

因為我唔知道n95係頂唔到油漆的有機溶劑.....
我的無知

頂部
rover
二等兵

UID 32962
精華 0
積分 2
帖子 72
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2008-10-15
狀態 離線
回復 #50 Rox1 的帖子

agree with rox1 的帖子, 買濾罐時, 係要買過濾有機氣體那種, 通常有寫明合噴漆用, 因為濾罐都分好多種, 唔好買錯, 等陣以為個口罩好掂, 吸多兩啖就大鑊了 (講笑), 人既嗅覺係會淡化的, 當你係一個有味既環境, 吸多幾野會發覺d 味越來越淡的

另外, 身體係自己既, 要識得珍惜, 第二時病了, 唔會有其他人代你去受, 我重記得十幾會前, 似住後生晚晚去玩到超夜, 一d 問題都唔覺, 不過而家覺得自己老得好快

其實大家討論討論, 唔駛一開口就起晒角, 互聯網有不同聲音, 不如資訊, 錯誤信息就一定會有, 電視都有教, 自己要學識分別

頂部
rover
二等兵

UID 32962
精華 0
積分 2
帖子 72
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2008-10-15
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 正樹 於 2008-11-18 12:06 AM 發表

我用緊呢個,$90蚊入手

我都係用呢個四十幾蚊人仔, 不過唔包鑵

頂部
小杰
大佐
*制霸*

UID 20041
精華 0
積分 10
帖子 10305
成品數目 10 件
閱讀權限 10
註冊 2007-8-18
狀態 離線
睇黎我都要買.....我唔想咁早死

頂部
hoey_bbbider
少校

UID 25345
精華 0
積分 11
帖子 2443
成品數目 11 件
閱讀權限 10
註冊 2008-1-20
狀態 離線
發表於 2008-11-18 09:30 PM  資料  主頁 短消息  加為好友  添加 hoey_bbbider 為MSN好友 通過MSN和 hoey_bbbider 交談
係唔係果 D 罐,
就算唔用放係度
都會過期??

http://hk.myblog.yahoo.com/hoey_bbbider

搖搖 模型我都有玩,不過唔係好精果隻

大家多多指教下~~
頂部
Rox1
上尉

UID 13460
精華 0
積分 1
帖子 1210
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-25
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hoey_bbbider 於 2008-11-18 09:30 PM 發表
係唔係果 D 罐,
就算唔用放係度
都會過期??

係.  就好似罐頭咁有存放嘅到期日嘅, 就算唔用都會過期...包裝上有寫 (有d 只會印住生產日期, 而存放日期會寫喺d 細字道 ...)

而我知道有d 舖頭就算過咗期都會照賣, 所以買嗰陣要睇清楚.....

以無法為有法, 以無道為有道, 此乃砌模精髓.
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!kHi5xOSQQUKrHvaxKRraaw--
頂部