回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [戰機] [十五十六,唔玩唔舒服!] 追月放假唔孤獨,皆因糊 sir陪我砌 F十六
阿民
少校

UID 8000
精華 6
積分 70
帖子 2788
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-3
來自 元朗
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 louisuni 於 2006-11-22 12:45 PM 發表

唔怪得之我個工作位咁整齊.... 原來有原因既.

我今晚返去都要執^

嘿嘿嘿嘿嘿

E-Mail : mansmodelling@gmail.com
Facebook專頁︰ https://www.facebook.com/Mansmodelling
頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 louisuni 於 2006-11-22 12:29 PM 發表
, 又轉 mode 攪機呀.

睇到你個檯面, 都有唔少 project 係手... 究竟你而家手頭開左幾多 project 架 ?

你叫亞糊影張佢張台喇~~~重多野睇呀~~

手頭上有眼見既SUPER7,F16,EA-6B
重有架MINI COOPER
ON&OFF油下人仔咁喇~~~~

好采攪掂左架一號仔咋~
唔係我整野要係飯台度整....

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 阿民 於 2006-11-22 12:39 PM 發表
我諗起樂爺既一句
高手既^面通常都好亂........

QUOTE:
原帖由 阿民 於 2006-11-22 12:45 PM 發表
我今晚返去都要執^
嘿嘿嘿嘿嘿

佢係話你架咋~~~

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
阿民
少校

UID 8000
精華 6
積分 70
帖子 2788
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-3
來自 元朗
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joeyko2000 於 2006-11-22 01:00 PM 發表

佢係話你架咋~~~

佢係話通常既

E-Mail : mansmodelling@gmail.com
Facebook專頁︰ https://www.facebook.com/Mansmodelling
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 阿民 於 2006-11-22 01:13 PM 發表

佢係話通常既

因為佢自己張台唔亂

JOEYKO.com
頂部
Arnold
少佐

熱誠勳章   大毒梟勳章  
UID 4151
精華 17
積分 50
帖子 7380
成品數目 50 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-30
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 阿民 於 2006-11-22 12:39 PM 發表

我諗起樂爺既一句
高手既^面通常都好亂........

有 d 咁翵 唔係我講o呀嗎!?

係 Joe_Lo 寫o架....係32樓
http://www.hkml.net/Discuz/viewt ... p;extra=&page=3

糟蹋模型係我H強項,老點我至叻!
頂部
阿民
少校

UID 8000
精華 6
積分 70
帖子 2788
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-3
來自 元朗
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Arnold 於 2006-11-22 02:04 PM 發表

有 d 咁翵 唔係我講o呀嗎!?

係 Joe_Lo 寫o架....係32樓
http://www.hkml.net/Discuz/viewt ... p;extra=&page=3

哎呀...係呀joe兄講架
唔好意思呀

你兩個世外高人,一時唔記得左邊個講既添

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
seems not as pretty as i expected...

JOEYKO.com
頂部
b8808800
中校

熱誠勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 9874
精華 8
積分 87
帖子 3492
成品數目 87 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-10
來自 e 道
狀態 離線
發表於 2006-11-23 12:27 AM  資料  短消息  加為好友  添加 b8808800 為MSN好友 通過MSN和 b8808800 交談
將 decal 真係幾靚 wor~~~~

頂部
Joe_Lo
上校
口模一族

大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 8838
精華 15
積分 49
帖子 4973
成品數目 49 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-28
來自 Hong Kong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joeyko2000 於 2006-11-23 12:21 AM 發表
seems not as pretty as i expected...

對雞腳好得喎

QUOTE:
原帖由 阿民 於 2006-11-22 02:53 PM 發表

哎呀...係呀joe兄講架
唔好意思呀

你兩個世外高人,一時唔記得左邊個講既添

我講過 d 乜

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Joe_Lo 於 2006-11-23 12:43 AM 發表
對雞腳好得喎

就係睇中佢雙鳯找~~
hehe~~~

QUOTE:
原帖由 Joe_Lo 於 2006-11-23 12:43 AM 發表
我講過 d 乜

好似係6你話過d高手張台多數係幾亂下咁喇~~

JOEYKO.com
頂部
Joe_Lo
上校
口模一族

大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 8838
精華 15
積分 49
帖子 4973
成品數目 49 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-28
來自 Hong Kong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joeyko2000 於 2006-11-23 01:10 AM 發表

就係睇中佢雙鳯找~~
hehe~~~

好似係6你話過d高手張台多數係幾亂下咁喇~~

鳳爪, 正

高手張台多數係幾亂下 乜我有咁講過咩 又好似有

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 b8808800 於 2006-11-23 12:27 AM 發表
將 decal 真係幾靚 wor~~~~

今次係我咁大個仔第一次咁重本買來佬水貼,又攪左好耐先搵到隻arm既機去砌架f16~
張水貼好好貼,好有cartocraf feel, (佢冇寫明,唔知係唔係佢print架呢?)
不過棋差一著就係預唔到佢張野d白色咁鬼白
平時砌車個時又唔見有咁白喎…
今次返而係架機本身唔夠白……
頂丫……

同埋機倉後面左右疊埋一齊個兩張,中間好明顯有條線……
我唸要補補油,做d手腳……
希望溝到呢條……唔係……呢隻色喇~~~~

JOEYKO.com
頂部
亞糊 (如果一定要為存貨設定期限)
上校
我會話: 一萬年

UID 6552
精華 7
積分 31
帖子 4060
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2005-12-20
狀態 離線
嘩開左turbo~

歡迎來交流一下 -> http://model.chingb.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2006-11-23 01:23 AM 發表
嘩開左turbo~

差唔多jei同以前~~~

我想清好個位來砌18嘛~~
係呀~
貼呢張野個時要用幾多softener下…
不過佢唔會難架,好堅

JOEYKO.com
頂部
louisuni
大佐

大毒梟勳章  
UID 11196
精華 8
積分 24
帖子 11997
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-29
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joeyko2000 於 2006-11-23 01:29 AM 發表

係呀~
不過佢唔會難架,好堅

咦, 隻鳳爪好搶眼播   不過部機正常擺係度咪睇唔到 ?

18, 18, 18.... 今個星期六我都買埋隻 18 先.  

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 louisuni 於 2006-11-23 10:34 AM 發表

咦, 隻鳳爪好搶眼播   不過部機正常擺係度咪睇唔到 ?

18, 18, 18.... 今個星期六我都買埋隻 18 先.  

都係架...不過我埋係個透明架上面,都可以KUP到佢走光既~~
唔係SUNDAY 咩??

JOEYKO.com
頂部
louisuni
大佐

大毒梟勳章  
UID 11196
精華 8
積分 24
帖子 11997
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-29
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joeyko2000 於 2006-11-23 10:39 AM 發表

都係架...不過我埋係個透明架上面,都可以KUP到佢走光既~~
唔係SUNDAY 咩??

講錯左添....   係呀星期日呀.

頂部
KC
中校
月光族

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 828
精華 2
積分 81
帖子 3797
成品數目 81 件
閱讀權限 102
註冊 2003-7-23
狀態 離線
幾時 post 得成品ar ? 等埋我ㄚ

QUOTE:
原帖由 joeyko2000 於 2006-11-23 01:29 AM 發表

係呀~
不過佢唔會難架,好堅

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kcllck 於 2006-11-23 10:40 AM 發表
幾時 post 得成品ar ? 等埋我ㄚ

我都冇預時間架...
順去喇
成日計住幾時要KO都有D壓力~

JOEYKO.com
頂部