回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 1/100 SENTINEL VER BAZAM 改件開發進度.
明天
中佐

UID 9476
精華 2
積分 26
帖子 9685
成品數目 26 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-27
狀態 離線
Albert兄.....今日睇舊既Model Graphix,係2000年某期找到隻作品.....如整到佢咁上下就啦!!!!!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

頂部
明天
中佐

UID 9476
精華 2
積分 26
帖子 9685
成品數目 26 件
閱讀權限 10
狀態 離線
仲有..............................
不過佢係用version 1.0黎改...

頂部
有heart人
上校

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 1941
精華 10
積分 70
帖子 5317
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2005-6-13
來自 Hong Kong
狀態 離線
THANKS 明天. 我有睇GA. 心口好唔得. 氣口"聚"埋中間就係個人覺得設定的失敗地方.

不過都係果句... VER HEART 唔跟人. 有機會版聚睇實物我有信心你話OK!

無逢: 一定要做的, 我想盡量表現出模型的味度

WIP
1/35 Panzer IV F2 - 50% (waiting for paint job)
1/100 RE Bawoo - 50% (waiting for paint job)
1/35 LAV-25 - 50% (waiting for paint job)
1/100 MG GM Sniper II - 50% (waiting for paint job)
1/100 MG S-Gundam Booster Unit - 40% (waiting for seam removal)
1/100 Wave VF-1 - 40%
頂部
明天
中佐

UID 9476
精華 2
積分 26
帖子 9685
成品數目 26 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 有heart人 於 2007-11-19 11:15 PM 發表
THANKS 明天. 我有睇GA. 心口好唔得. 氣口"聚"埋中間就係個人覺得設定的失敗地方.

不過都係果句... VER HEART 唔跟人. 有機會版聚睇實物我有信心你話OK!

Sorry,有heart兄....我都支持你有自己特色,希望最後修改會有番咁上下型
不過現階段一拍埋,我就覺得...........
而且我又唔覺心口聚埋一齊....

頂部
char
上尉
得閑就要慢慢清下d模型

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 286
精華 5
積分 34
帖子 1421
成品數目 34 件
閱讀權限 10
註冊 2005-4-18
來自 模型盒內
狀態 離線
下...我睇對腳仲以為係ver.1...
不過我支持原創, 有自己idea我最buy~

當完成自己期待已久的心愛模型既時候,勝利既光榮係屬於你!!
頂部
毀滅者
少尉

UID 14070
精華 0
積分 0
帖子 681
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2006-9-14
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 明天 於 2007-11-19 22:57 發表
Albert兄.....今日睇舊既Model Graphix,係2000年某期找到隻作品.....如整到佢咁上下就正啦!!!!!

如果要跟其他人的作品...咁"有heart兄"出件黎有乜意思?

頂部
明天
中佐

UID 9476
精華 2
積分 26
帖子 9685
成品數目 26 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 char 於 2007-11-19 11:32 PM 發表
下...我睇對腳仲以為係ver.1...
不過我支持原創, 有自己idea我最buy~

QUOTE:
原帖由 毀滅者 於 2007-11-19 11:38 PM 發表

如果要跟其他人的作品...咁"有heart兄"出件黎有乜意思?

我既意思係咁上下水準....sorry講得唔清楚...
不過,其實整得高達有關既機體,已經沒有了原唔原創了....始終是源自日本仔既產物...

頂部
毀滅者
少尉

UID 14070
精華 0
積分 0
帖子 681
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2006-9-14
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 明天 於 2007-11-19 23:41 發表
我既意思係咁上下水準....sorry講得唔清楚...
不過,其實整得高達有關既機體,已經沒有了原唔原創了....始終是源自日本仔既產物...

哈哈~可能係我誤解左您個意思Ja
其實"有heart兄"係自家開發一D Bandai MG 1/100 未出過的機體或武器,所以我個人各得都算係原創^^

頂部
char
上尉
得閑就要慢慢清下d模型

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 286
精華 5
積分 34
帖子 1421
成品數目 34 件
閱讀權限 10
註冊 2005-4-18
來自 模型盒內
狀態 離線
明天兄不用太過擔心, 砌模型有時參考人家作品有幫助腦部開發新idea,
不過albert兄 改件idea都好掂,加埋大家意見有幫助出隻正野出黎啦

當完成自己期待已久的心愛模型既時候,勝利既光榮係屬於你!!
頂部
sssyu
平民

UID 2401
精華 0
積分 0
帖子 35
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2005-7-2
狀態 離線
一定買﹐ 我對這對“beef up" legs 很喜歡
I also like to see gundams and other MS with big heavy armors and well armored legs, makes it look so much tougher

頂部
sssyu
平民

UID 2401
精華 0
積分 0
帖子 35
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2005-7-2
狀態 離線
i especially like your style on how you designed power up Nu, big chest, wide shower, big armored legs, and longer skirt

your design makes my world of gundams come true,

and you also make me go bankrupt

頂部
tajima
上等兵

UID 14927
精華 0
積分 22
帖子 220
成品數目 22 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-12
來自 脹爆Studio
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 有heart人 於 2007-11-19 11:15 PM 發表

Heart兄,順便講多句,睇過你之前幾套改件,你Dproto同RP出泥D角位通常都夠哂shape,不過一到啤件就打左折頭,好多角位都會圓左D。可唔可同你D模佬夾下,係做銅公同"M"模果度攪攪佢,做番利DD,咁就very good喇

頂部
Arnold
少佐

熱誠勳章   大毒梟勳章  
UID 4151
精華 17
積分 50
帖子 7380
成品數目 50 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-30
狀態 離線
有 heart 人兄: HKML 版聚時會唔會已經出到貨呢?

糟蹋模型係我H強項,老點我至叻!
頂部
Arnold
少佐

UID 4151
精華 17
積分 50
帖子 7380
成品數目 50 件
閱讀權限 10
狀態 離線
個頭真係唔同曬! 哩個 design 唔夠新果隻型!  

QUOTE:
原帖由 有heart人 於 2007-11-19 09:43 PM 發表

頂部
Arnold
少佐

UID 4151
精華 17
積分 50
帖子 7380
成品數目 50 件
閱讀權限 10
狀態 離線
哩隻我都有整過,要做到咁黈蘆G係要張 Mk-II 的前胸零件磨薄的.
出貨後,用家亦可自行改裝...

有興趣可以 > looklook <.

QUOTE:
原帖由 明天 於 2007-11-19 10:57 PM 發表
Albert兄.....今日睇舊既Model Graphix,係2000年某期找到隻作品.....如整到佢咁上下就正啦!!!!!

頂部
有heart人
上校

UID 1941
精華 10
積分 70
帖子 5317
成品數目 70 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 毀滅者 於 2007-11-19 11:58 PM 發表

哈哈~可能係我誤解左您個意思Ja
其實"有heart兄"係自家開發一D Bandai MG 1/100 未出過的機體或武器,所以我個人各得都算係原創^^

一定唔係原創.... 我只是想俾到不同的感覺. 例如spartan一樣, 跟stdio reckless 的比例外觀都有分別. 再之前隻nu都0係自再設外型.

WIP
1/35 Panzer IV F2 - 50% (waiting for paint job)
1/100 RE Bawoo - 50% (waiting for paint job)
1/35 LAV-25 - 50% (waiting for paint job)
1/100 MG GM Sniper II - 50% (waiting for paint job)
1/100 MG S-Gundam Booster Unit - 40% (waiting for seam removal)
頂部
有heart人
上校

UID 1941
精華 10
積分 70
帖子 5317
成品數目 70 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Arnold 於 2007-11-20 09:43 AM 發表
哩隻我都有整過,要做到咁黈蘆G係要張 Mk-II 的前胸零件磨薄的.
出貨後,用家亦可自行改裝...

有興趣可以  looklook .

你e隻我都有作參考ga

WIP
頂部
有heart人
上校

UID 1941
精華 10
積分 70
帖子 5317
成品數目 70 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sssyu 於 2007-11-20 01:05 AM 發表
i especially like your style on how you designed power up Nu, big chest, wide shower, big armored legs, and longer skirt

your design makes my world of gundams come true,

and you also make m ...

thanks sssyu. you are right.... my mod is all based on heaver armor feel as part of the influence comes from Front Mission Mecha Design. the rest is the modern armorment.

WIP
頂部
有heart人
上校

UID 1941
精華 10
積分 70
帖子 5317
成品數目 70 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 tajima 於 2007-11-20 01:58 AM 發表

Heart兄,順便講多句,睇過你之前幾套改件,你Dproto同RP出泥D角位通常都夠哂shape,不過一到啤件就打左折頭,好多角位都會圓左D。可唔可同你D模佬夾下,係做銅公同"M"模果度攪攪佢,做番利DD,咁就very go ...

你有無見過spartan 0的效果? 已經"M"模果度落多左功夫. 進步左好多. 你睇睇係相0的邊位...
http://www.hkml.net/Discuz/viewt ... p;highlight=spartan

WIP
頂部
明天
中佐

UID 9476
精華 2
積分 26
帖子 9685
成品數目 26 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 有heart人 於 2007-11-20 10:03 AM 發表

你有無見過spartan 0的效果? 已經"M"模果度落多左功夫. 進步左好多. 你睇睇係相0的邊位...
http://www.hkml.net/Discuz/viewt ... p;highlight=spartan

佢都冇買SPARTAN.....

頂部