回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

JackeL PKW
上校
整車整車

UID 31588
精華 0
積分 21
帖子 5093
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2008-7-5
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-7-22 09:32 PM  資料  短消息  加為好友  添加 JackeL PKW 為MSN好友 通過MSN和 JackeL PKW 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
deathmaster你成日無喇喇又走出黎批評人地,,有時都唔可以淨係批評囉我覺得,,雖然我都好記得你批評過我D成品
都冇所謂,,但可唔可以唔好串左D囉
你講到你自己咁天花龍鳳,,點解又唔見你有幾架成品??
咁樣真係好難信你講到自己點點點
咁你話你細個唔係飲奶大係食煙大都得喇
如果ONLY睇你開頭個comment我會以為你妒忌人地有''精''你冇''精''

我睇番你之前砌完嘅GTR R34,,人地話你唔夠令,,你又話要make it more street car and battle machine feel... so don't make it too glossy...
我未見有人會咁講囉唔該

Xbox360 Gametag:Jackel Handsome
                                       (L)         
MSN/Facebook: jackelpkw@hotmail.com
頂部
偶像
少校
跳跳苦

UID 3746
精華 2
積分 3
帖子 2854
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-22
來自 流動記憶診所
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ykk 於 2010-7-22 10:33 PM 發表

只係唔想係個模型成品區,又係人地個 post o到吹咁多水姐...以下是點解會有D車改到連頭冚都凸地左既原因

------------------------------------------------------------------------------------- ...

咁我就明白晒.謝謝

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 DM 於 2010-7-22 06:04 PM 發表

小弟不才

點解改車會令到個頭冚高左, 搞到合唔埋, 好似唔多穩陣呢, 有冇d真車相 (頭冚高到合唔埋) 尼參考下呢 ?

你果架咪就已經無拉拉係個頭冚度開左個LOAN 囉
我估開個咁既LOAN, 頭冚應該合得埋.....卦......

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2010-7-23 12:10 AM 發表

你果架咪就已經無拉拉係個頭冚度開左個LOAN 囉
我估開個咁既LOAN, 頭冚應該合得埋.....卦......

Give me a break. That Opening is an INTAKE for cool down the Engine ar. Idiot !

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 DM 於 2010-7-23 12:26 AM 發表

Give me a break. That Opening is an INTAKE for cool down the Engine ar. Idiot !

我總係覺得落雨果時會入晒水......

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2010-7-23 12:31 AM 發表

It doesn't matter at all. The Radiator needs to be cooled down. In addition, there is a switch for using WATER to cool down the radiator

頂部
ykk
少校

UID 23732
精華 4
積分 29
帖子 2126
成品數目 29 件
閱讀權限 10
註冊 2007-11-28
來自 SDF-1
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2010-7-23 12:31 AM 發表

唔知大家記唔記得 WRX 個頭冚都係有個 INTAKE位用黎入風吹個INTAKE 散熱.

我諗落雨一定唔怕,因為有幾代個設計係個 INTAKE入面仲加左D噴水咀,噴水去個INTAKE cooler 到幫助散熱.

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 DM 於 2010-7-23 01:02 AM 發表

It doesn't matter at all. The Radiator needs to be cooled down. In addition, there is a switch for using WATER to cool down the radiator

ICIC
等我話返俾大人知先, 佢成日話果個 loan入水會整壞架車......(其實佢係唔中意隻藍色..... )

JOEYKO.com
頂部
deathmaster
曹長

UID 10591
精華 0
積分 9
帖子 469
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 JackeL PKW 於 2010-7-22 10:50 PM 發表
deathmaster你成日無喇喇又走出黎批評人地,,有時都唔可以淨係批評囉我覺得,,雖然我都好記得你批評過我D成品
都冇所謂,,但可唔可以唔好串左D囉
你講到你自己咁天花龍鳳,,點解又唔見你有幾架成品??
咁樣真係好 ...

嗰架   幾年前第一架砌嘅車, 砌得咁差掉左 lu~

呢幾年都砌唔少, 砌左自己知得唔得咪算囉, 唔 Post 啦.

頂部
deathmaster
曹長

UID 10591
精華 0
積分 9
帖子 469
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-9
狀態 離線
回復 #48 joey 的帖子

頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2010-7-23 08:24 AM 發表

ICIC
等我話返俾大人知先, 佢成日話果個 loan入水會整壞架車......(其實佢係唔中意隻藍色..... )

有 "loan" 同入水係兩件事 !
你問下佢自己會唔會 入水

頂部
deathmaster
曹長

UID 10591
精華 0
積分 9
帖子 469
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ykk 於 2010-7-22 10:33 PM 發表

只係唔想係個模型成品區,又係人地個 post o到吹咁多水姐...以下是點解會有D車改到連頭冚都凸地左既原因

------------------------------------------------------------------------------------- ...

我只係唔明 ykk 兄點咁堅持一個原因証明那並非樓主手功之失?

摟主自己都講左 "個頭蓋...開模有問題...."

咁我下次 Post 架手功水到暈嘅, 你會唔會幫我解話 "架車撞過係咁架哪, 改車噉野你地唔明嫁哪"

頂部
vr2xtd
上尉

UID 21422
精華 0
積分 41
帖子 1472
成品數目 41 件
閱讀權限 10
註冊 2007-9-20
來自 HONG KONG
狀態 離線
個人意見, 版主有權決定,  正如版主指出, 無需要交代, 這點我絕對同意. period!

當然,如果能客觀少少, 大家比較容易接受, 如果版主stick to this, 亦無需要做D乜, 版主亦無需要搵理由解釋, 用pm更是不當, 效果反而愈描愈黑, 正如足球場上球證執法一樣, 好唔好大家心中有數, 今屆世界杯就系個好列子

其實精唔精又唔系咁緊要既, 每件作品都有其值得欣賞既地方, one way or another

豈能盡如人意,但求無愧於心
頂部
withoutr
上尉

UID 20787
精華 0
積分 18
帖子 1030
成品數目 18 件
閱讀權限 10
註冊 2007-9-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 vr2xtd 於 2010-7-23 04:36 PM 發表
個人意見, 版主有權決定,  正如版主指出, 無需要交代, 這點我絕對同意. period!

當然,如果能客觀少少, 大家比較容易接受, 如果版主stick to this, 亦無需要做D乜, 版主亦無需要搵理由解釋, 用pm更是不當, 效 ...

agree "其實精唔精又唔系咁緊要既"

^-^
頂部
小杰
大佐
*制霸*

UID 20041
精華 0
積分 10
帖子 10305
成品數目 10 件
閱讀權限 10
註冊 2007-8-18
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 deathmaster 於 2010-7-23 04:17 PM 發表

我只係唔明 ykk 兄點咁堅持一個原因証明那並非樓主手功之失?

咁我下次 Post 架手功水到暈嘅, 你會唔會幫我解話 "架車撞過係咁架哪, 改車噉野你地唔 ...

原來撞車同改車係同一樣野黎o既
好多謝你教識我

精唔精睇咁重做咩呢......精左又唔會有特權既

頂部
CJMAC
二等兵

UID 18585
精華 0
積分 10
帖子 92
成品數目 10 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-11
來自 廣州
狀態 離線
其實大家討論最多就系個頭蓋嘅問題....
   今天CHECK左下...系青島依個件雨刷嘅位置會撐起個車頭蓋.....

依個系去左雨刷嘅...
[attach]342193[/attach]

其實大家無謂為左小弟嘅模型而傷和氣啊..~~

大家既然系同一個論壇分享作品....大家和睦相處嘛.....
     精唔精真系唔重要..~~重要嘅系大家將自己嘅作品SHARE俾大家..~~

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 deathmaster 於 2010-7-23 04:02 PM 發表

thanks a lot!
I will be saving the pic for my reference when building sti~

JOEYKO.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
唔同人會有唔同準則, 就算俾第二個有將帖子加入精華既決定, 亦難保唔會再有第三個, 第四個有異議
既然決定o係呢個forum係版管個人準則, 大家看待精華帖就只好以「版主推介」為定位就好了
大家有呢個意識, 以後就再冇需要為精華帖而「深入討論」了.....

不過如何令新加入/ 遊客有呢個共識, 則的確係呢度可以做得更好既一環.....
以前小弟無力改善, 都希望hkml可以進步落去.....

JOEYKO.com
頂部
ykk
少校

UID 23732
精華 4
積分 29
帖子 2126
成品數目 29 件
閱讀權限 10
來自 SDF-1
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 deathmaster 於 2010-7-23 04:17 PM 發表

咁我下次 Post 架手功水到暈嘅, 你會唔會幫我解話 "架車撞過係咁架哪, 改車噉野你地唔 ...

你講來講去都係想話人手功差.唔值得有 精post o岩唔o岩?

頭蓋個位在真車上係會咁樣..如果你話係模型本身錯,只能話錯有錯著...

咁我下次 Post 架手功水到暈嘅, 你會唔會幫我解話 "架車撞過係咁架哪, 改車噉野你地唔<----各下可以放心,

我絕對唔會,以你咁既對人對事既態度..我前幾個post已講得好清楚點解比精..點解你仲好似睇唔到咁,不停咁搵D新野去講.

如果你仲係咁講野法,我會好覺得你係沖著我而來.

頂部
ykk
少校

UID 23732
精華 4
積分 29
帖子 2126
成品數目 29 件
閱讀權限 10
來自 SDF-1
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2010-7-23 06:19 PM 發表
唔同人會有唔同準則, 就算俾第二個有將帖子加入精華既決定, 亦難保唔會再有第三個, 第四個有異議
既然決定o係呢個forum係版管個人準則, 大家看待精華帖就只好以「版主推介」為定位就好了
大家有呢個意識, 以後 ...

好以講 iphone咁之麻...好多人話好,但又有好多人話唔好..咁到底好唔好姐...

我覺得任何事物總有反對的一方...

頂部