回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [汽車] Nissan R35 11/1/09更新
yu
上尉

UID 20184
精華 0
積分 6
帖子 1080
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2007-8-21
來自 澳門
狀態 離線
wa你又放真車出來

macaumodeler.mybb3.org
頂部
kinkin_710
少尉

UID 18670
精華 0
積分 0
帖子 553
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-16
來自 CNC團
狀態 離線
發表於 2009-1-3 10:37 PM  資料  短消息  加為好友  添加 kinkin_710 為MSN好友 通過MSN和 kinkin_710 交談
  好喜愛"鮑魚"隻色 & 質感~

頂部
skywoo1105
中尉

UID 19598
精華 0
積分 0
帖子 990
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-8-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kinkin_710 於 2009-1-3 10:37 PM 發表

"鮑魚"個個都鍾意架啦

[url=http://i273.photobucket.com/albums/jj214/skywoo1105/banner.jpg]http://i273.photobucket.com/albums/jj214/skywoo1105/banner.jpg[/url]
頂部
Alex_xelA
上校

UID 3899
精華 0
積分 7
帖子 4961
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-24
來自 sydney
狀態 離線
發表於 2009-1-4 10:30 PM  資料  短消息  加為好友  添加 Alex_xelA 為MSN好友 通過MSN和 Alex_xelA 交談
long time no see mate~ how have u been? i jsut broguht a gtr as well~

Back...... hopefully......
頂部
tommyyip1111
上尉

UID 2829
精華 0
積分 21
帖子 1253
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-1
來自 馬鞍山
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 yu 於 2009-1-3 10:24 PM 發表
wa你又放真車出來

c兄太誇獎啦

QUOTE:
原帖由 kinkin_710 於 2009-1-3 10:37 PM 發表

thx

QUOTE:
原帖由 skywoo1105 於 2009-1-4 09:52 PM 發表

"鮑魚"個個都鍾意架啦

QUOTE:
原帖由 Alex_xelA 於 2009-1-4 10:30 PM 發表
long time no see mate~ how have u been? i jsut broguht a gtr as well~

係呀...都好耐冇見,你有冇砌緊野呀

頂部
SKYLINE-GT-R
上校
隱藏路人 ...

UID 8938
精華 0
積分 7
帖子 5465
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-6
狀態 離線
勁人出山 =_,=

雖然我唔喜歡 R35 , 但都會支持

等我完左 CE 之後再陪你砌車

頂部
上尉

UID 2829
精華 0
積分 21
帖子 1253
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-1
來自 馬鞍山
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 SKYLINE-GT-R 於 2009-1-4 11:04 PM 發表
勁人出山 =_,=

雖然我唔喜歡 R35 , 但都會支持

等我完左 CE 之後再陪你砌車

其實我都要CE....想英文好D要考多次

頂部
MineSky
少校

UID 15240
精華 0
積分 5
帖子 2229
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-23
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 tommyyip1111 於 2009-1-4 11:13 PM 發表

其實我都要CE....想英文好D要考多次

淨考 Eng ??

頂部
上尉

UID 2829
精華 0
積分 21
帖子 1253
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-1
來自 馬鞍山
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 MineSky 於 2009-1-4 11:27 PM 發表

淨考 Eng ??

係呀..本身想retake埋econ,但以前讀中文教,e+用英文教,我驚會好亂

頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線
回復 #29 tommyyip1111 的帖子

Tommy,経済科無問題架、因只係考你対Econ.識幾多(老実説、讀大学的Econ容易過中学的Econ、係真架)、想当年我中4、中5都無セ心機讀書、中4全年同中5校内試上半年都無セ邊次考得好(係用英語考)、到中5最後個Term先出力、在CE個考試、我只記経済Theory再用自己文字(記住不是教科書的写法)写、結果都有個C仔架。

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2009-1-5 05:33 PM 發表
Tommy,経済科無問題架、因只係考你対Econ.識幾多(老実説、讀大学的Econ容易過中学的Econ、係真架)、想当年我中4、中5都無セ心機讀書、中4全年同中 ...

我唸家下可能會有好大唔同
因為個個都走去補習, 相對competitive左好多
要攞高grade自然難左.....

我自己u 係minor econ, 係u讀econ, d a maths/ pure maths計漫d都死....
要知道當年唔簡a math/ pure math而讀econ就係因為計數唔精......

tommy 加油哦~~!!
ce econ 應該唔係太難架咋~
俾心機~!!

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-5 05:49 PM 發表

我唸家下可能會有好大唔同
因為個個都走去補習, 相對competitive左好多
要攞高grade自然難左.....

我自己u 係minor econ, 係u讀econ, d a maths/ pure maths計漫d都死....
要知道當年唔簡a mat ...

我都係鼓勵Tommy。不過大学D Econ 真係容易過中学喎、好似個科Econometrics、人人都話好難、D数好難計、我都無百份百準架、我Show到比D Marker我識 個 Theory O米 叉 過関。估唔到我同你連讀書方法都差天共地、真係両個世界的人

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2009-1-5 06:01 PM 發表

我都係鼓勵Tommy。不過大学D Econ 真係容易過中学喎、好似個科Econometrics、人人都話好難、D数好難計、我都無百份百準架、我Show到比D Marker我識 個 Theory O米 叉 過関。

咁係大學都係再讀過d concept
自己有心機自然ok既~
而且人大左, 自己定性左喇~

對於我呢d 數學唔精既人, 當然係ce alevel果 D 吹水過骨, mc 主力架喇~
上到大學我都係靠文字保飛, 就算計錯都有個tick~~

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2009-1-5 06:01 PM 發表

估唔到我同你連讀書方法都差天共地、真係両個世界的人

咁又唔洗再三emphasis既~
明眼人一早睇得出喇~

JOEYKO.com
頂部
JackeL PKW
上校
整車整車

UID 31588
精華 0
積分 21
帖子 5093
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2008-7-5
來自 HK
狀態 離線
發表於 2009-1-5 06:05 PM  資料  短消息  加為好友  添加 JackeL PKW 為MSN好友 通過MSN和 JackeL PKW 交談 ICQ 狀態 Yahoo!
加油!!啤心機考試 我都考緊呀.,,一齊努力

Xbox360 Gametag:Jackel Handsome
                                       (L)         
MSN/Facebook: jackelpkw@hotmail.com
頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-5 06:04 PM 發表

自己有心機自然ok既~

對於我呢d 數學唔精既人, 當然係ce alevel果 D 吹水過骨, mc 主力架喇~
上到大學我都係靠文字保飛, 就算計錯都有個 ...

我終於有様野同你係一致

頂部
MineSky
少校

UID 15240
精華 0
積分 5
帖子 2229
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-23
狀態 離線

QUOTE:

我都係鼓勵Tommy。不過大学D Econ 真係容易過中学喎、好似個科Econometrics、人人都話好難、D数好難計、我都無百份百準架、我Show到比D Marker我識 個 Theory O米 叉 過関 ...

大學個d係易d…淺過中五個d
但問題係佢以前英文,而家中文…係麻煩d
好似我咁,你問我 marginal diminishing return,anticipate inflation、utility、marginal use value等字眼既中文,我一個都答唔出
要轉番中文又要記過晒d term,都幾煩下

頂部
上尉

UID 2829
精華 0
積分 21
帖子 1253
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-1
來自 馬鞍山
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-5 06:04 PM 發表

自己有心機自然ok既~

上到大學我都係靠文字保飛, 就算計錯都有個 ...

我都係...ce maths岩岩好e仔

頂部
上尉

UID 2829
精華 0
積分 21
帖子 1253
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-1
來自 馬鞍山
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 MineSky 於 2009-1-5 06:07 PM 發表

大學個d係易d…淺過中五個d
但問題係佢以前英文,而家中文…係麻煩d
好似我咁,你問我 marginal diminishing return,anticipate inflation、utility、marginal use value等字眼既中文,我一個都答唔出
要 ...

係以前中文,而家英文....我怕好亂
我e+讀緊PAD....想Retake都係想自己冇咁遺憾 始終上年成績同我目標有一段差距

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 tommyyip1111 於 2009-1-5 06:51 PM 發表

係以前中文,而家英文....我怕好亂
我e+讀緊PAD....想Retake都係想自己冇咁遺憾 始終上年成績同我目標有一段差距

會唔會亂我又唔知....但我自己覺得讀英文有用D
大學冇中文讀的, 而且好多日常用得著既TERM, 記英文會清楚D

JOEYKO.com
頂部