回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 今早去睇賽車
偉仔
少校

我最喜愛的版聚作品 勳章  
UID 18511
精華 6
積分 31
帖子 2935
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-10
來自 macau
狀態 離線
回復 #19 hl_0521 的帖子

仲有哩個位置.無長炮所以都影唔到
[attach]244742[/attach]
[attach]244743[/attach]
[attach]244744[/attach]
[attach]244745[/attach]
[attach]244746[/attach]

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

車仔
頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-23
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 偉仔 於 2008-11-13 19:04 發表
長炮買唔起

咁為有你跑出邊賽道,欄住啲車續架影啦!

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
RS-T
二等兵

UID 20960
精華 0
積分 2
帖子 89
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2007-9-7
來自 HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 monsterken 於 2008-11-13 11:31 發表
乜事呀??點解有spoon N仔架??點解有33??點解有S2000???點解呀???
咩項目黎架??

These cars are belong to "澳門路車挑戰賽"
And here is some info., check this out
http://www.macau.grandprix.gov.m ... ?id=880&lang=cn

頂部
VampireA
中將
爛尾能手

熱誠勳章   熱讚榜勳章  
UID 5531
精華 3
積分 21
帖子 19460
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2005-10-17
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 偉仔 於 2008-11-13 06:27 PM 發表
會有D塞車

所以我決定左星期一先去. 是關我係差唔多全個澳門都有地方要去. 自來水, 電力公司, 高士德, 皇朝東南亞, 大會堂, 噴水池, 賽馬會...呢幾度就係我要去既地方  封左路, 我會好煩呢.

路過既厚多士
頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2008-11-13 09:01 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談

QUOTE:
原帖由 RS-T 於 2008-11-13 20:17 發表

These cars are belong to "澳門路車挑戰賽"
And here is some info., check this out
http://www.macau.grandprix.gov.m ... ?id=880&lang=cn

似乎呢場車都冇咩限制... 好似以前去公主道wor~~

頂部
ter038
平民

UID 33466
精華 0
積分 0
帖子 45
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-10-25
狀態 離線
HAHA~~~~~你見又N仔又S2000~~~33就知LA~~~~ ^^

頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-11-13 02:03 PM 發表

呢d比賽都係睇吓佢d車就算架啦,都唔會理佢咩鬼賽例lu,講真而家澳門到底賽緊咩我都唔知,d車手我都識唔倒幾多個,我呢幾日都會過馬交,賽車會睇但其實都係過去搵d老友擘酒...

不如winston兄 ...

我是房車Fans,首推WTCC

頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 RS-T 於 2008-11-13 08:17 PM 發表

又係D垃扱賽例、炒埋一堞就算、全世界係得Macau先有、好似以前91,92年 O甘、就将 D Group A車 同 DTM車 放埋一場。

頂部
偉仔
少校

UID 18511
精華 6
積分 31
帖子 2935
成品數目 31 件
閱讀權限 10
來自 macau
狀態 離線
星期五既賽事...
[attach]244844[/attach]
[attach]244845[/attach]
[attach]244846[/attach]
[attach]244847[/attach]
[attach]244848[/attach]

車仔
頂部
偉仔
少校

UID 18511
精華 6
積分 31
帖子 2935
成品數目 31 件
閱讀權限 10
來自 macau
狀態 離線
[attach]244850[/attach]
[attach]244851[/attach]
[attach]244852[/attach]
[attach]244853[/attach]
[attach]244854[/attach]

車仔
頂部
偉仔
少校

UID 18511
精華 6
積分 31
帖子 2935
成品數目 31 件
閱讀權限 10
來自 macau
狀態 離線
[attach]244855[/attach]
[attach]244856[/attach]
[attach]244857[/attach]
[attach]244858[/attach]
[attach]244859[/attach]

車仔
頂部
偉仔
少校

UID 18511
精華 6
積分 31
帖子 2935
成品數目 31 件
閱讀權限 10
來自 macau
狀態 離線
[attach]244861[/attach]
[attach]244862[/attach]
[attach]244863[/attach]
[attach]244864[/attach]
[attach]244865[/attach]

車仔
頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線
法夫斯於最後一次練習再次跑出最快圈速  
在澳門舉行的國際汽聯世界房車錦標賽壓軸大戰,法夫斯(Augusto Farfus)在星期五的最後一次練習再次脫穎而出,証明自己是全場速度最快的車手。然而,他在比賽中並非完全順利,戰車曾擦過圍牆。

這位寶馬車手到目前為止一直是成績最好的車手,他在練習進行至一半的時候於葡京彎擦過圍欄,說明他拼的很兇才能保持領導地位。他的車身擦過輪胎牆,車旁的睹後鏡也因此飛脫。

法夫斯順利回到維修站搶修戰車,他的隊友約克•梅拿(Jorg Muller)在這段時間晉升成績表第一位,法夫斯在練習將要結束時跑出更快的圈速,成功重奪成績表第一位。

法夫斯說:「我非常期待排位賽的來臨。至於那宗事故,這是因為我發揮至極限,而且這裡的賽道十分狹窄。」

雪佛蘭車手文奴(Alain Menu)屈居梅拿之後排第三位,代表N.Technology車隊駕駛本田Accord 出賽的湯臣(James Thompson)排名第五,另一位雪佛蘭車手勒連尼(Nicola Larini)獲第六名。

在積分榜領先的伊雲.梅拿(Yvan Muller)最快可於星期日國際汽聯世界房車錦標賽兩回合比賽的首場賽事登上總冠軍寶座,他繼續一步一步地為決賽做好準備,這SEAT車手以第六名完成練習。

另一位SEAT車手則沒那麼幸運。荷蘭好手哥倫尼(Tom Coronel)在練習初段於葡京彎偏離行車線,他猛烈撞欄後滑行了一段路才停下。賽會因此發出紅旗,讓工作人員清理賽道。

香港車手馬義益(Matthew Marsh)是另一位發生撞車的車手,他在練習時段的最後階段直衝向葡京彎的圍欄。

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-23
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #30 偉仔 的帖子

都未夠大特寫,仲有係矇渣渣

唔得、唔得,再影過....

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
自來也
少佐
日日比狗咬 ~ ~ 汪汪

UID 2853
精華 0
積分 2
帖子 6973
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-2
來自 青山狗房
狀態 離線
請...請問...有冇影賽車女郎

A-ba-ni-bi a-bo-li-bev.
A-ba-ni-bi a-bo-li-bev-ma-bo-sa-bo.

藍莓 冧 梨 水蜜桃
菠蘿 香蕉 桔 檸檬
頂部
jslin362
軍曹

UID 26248
精華 0
積分 1
帖子 349
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-21
來自 North Point, Hong Kong.
狀態 離線
回復 #35 自來也 的帖子

Thursday - No Racing Girl  
Firday - Below 10

頂部