回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: Ferrari F430
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2007-4-10 02:23 PM 發表
唔知4月30日會有幾多架430 出post 呢?!

セ有個Activity在4月30日一斉出F430??

頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2007-4-10 02:05 PM 發表
呢個假期我都開左四盒車!!! 無計, 開一盒磨完攪完噴左灰就唔知做咩好, 跟住開另一盒又開始磨, 結果開左四盒...

1. F430 Challenge
2. F430 Spider
3. Benz SLR
4. D1 GP

f430 真係開孔開到手痛, 仲有車頭兩邊出風口既夾口要補要磨, 門邊燈都要除去, spider 個大玻璃又要改一輪先改善下陷情況

開(口甘)多架?? 努力亞糊兄、 我就在2星期内買了

(1) 1/24 Fujimi Ferrari 288 GTO
(2) 1/24 Revell Ferrari 288 GTO
(3) 1/16 Fujimi Ferrari 288 GTO (今日在偉利因有人達訂比我買到)
(4) 1/20 Mclaren MP4 / 13
(5) 1/24 Fujim Ferrari 512 TR

得個買字、製作無期。

頂部
亞糊 (如果一定要為存貨設定期限)
上校
我會話: 一萬年

UID 6552
精華 7
積分 31
帖子 4060
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2005-12-20
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-4-10 05:33 PM 發表

無架, 睇下引唔引d人到出黎啦...

歡迎來交流一下 -> http://model.chingb.com
頂部
上校

UID 6552
精華 7
積分 31
帖子 4060
成品數目 31 件
閱讀權限 10
狀態 離線
請問黑色spider係咩色內籠同坐椅?

歡迎來交流一下 -> http://model.chingb.com
頂部
SKYLINE-GT-R
上校
隱藏路人 ...

UID 8938
精華 0
積分 7
帖子 5465
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 tommyyip1111 於 2007-4-9 05:22 PM 發表
開得又快又正呢不過引擎蓋d入風口要磨簿wor...加油

一 d 都唔快.....
依幾個孔開左我三個鐘.......

QUOTE:
原帖由 traci 於 2007-4-9 06:47 PM 發表
比我開得整齊好多~~ +油 啊 GTR

thanks~

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-4-10 06:54 AM 發表
鮮奶都玩花奶???鮮奶軍団係(口甘)先。

錯啦!
我只係用依架做噴筆 & 蝕刻片 & 爆門 既試驗品

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2007-4-10 02:05 PM 發表
呢個假期我都開左四盒車!!! 無計, 開一盒磨完攪完噴左灰就唔知做咩好, 跟住開另一盒又開始磨, 結果開左四盒...

1. F430 Challenge
2. F430 Spider
3. Benz SLR
4. D1 GP

f430 真係開孔開到手痛, 仲有車頭兩邊出風口既夾口要補要磨, 門邊燈都要除去, spider 個大玻璃又要改一輪先改善下陷情況

嘩......
糊 sir 開咁多盒......
f430 真係好鬼多孔要開......
所以我開完都差唔多傻左咁滯........

QUOTE:
原帖由 Mikusen 於 2007-4-10 02:11 PM 發表

Good job

thanks~

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2007-4-10 02:23 PM 發表
唔知4月30日會有幾多架430 出post 呢?!

依個就不得而知了.....

QUOTE:
原帖由 ERICTONG 於 2007-4-10 02:38 PM 發表

4月30.我測完驗...(有冇人支助我買架.....)

你自己資助自己....

QUOTE:
原帖由 ERICTONG 於 2007-4-10 03:12 PM 發表

我...可以改勁架車.(開門.改brake.等等....(其實係因為我靚仔(講笑))

係咪靚仔就........大家明亮的眼睛係睇得出的........~_~

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-4-10 05:33 PM 發表

同名暏....
4月30 日 , 簡稱430 , 同 f430 一樣而已...

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2007-4-10 10:18 PM 發表

我搵到依兩張.........
(啱唔啱用就另外一回事......)

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
頂部
ERICTONG
中校
烏龜先生

UID 3014
精華 0
積分 26
帖子 3720
成品數目 26 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-4
來自 hong kong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 SKYLINE-GT-R 於 2007-4-10 10:56 PM 發表

係咪靚仔就........大家明亮的眼睛係睇得出的........~_~

好明顯就係帥哥旁邊的一個人

頂部
tommyyip1111
上尉

UID 2829
精華 0
積分 21
帖子 1253
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-1
來自 馬鞍山
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2007-4-10 10:18 PM 發表

有乜所謂呀?鐘意就得啦!買得二百幾粒車,車主有咩要求車廠實滿足你嫁...
我估車廂應該有得揀色

比張全黑車廂你參考下

頂部
rabbit
二等兵

UID 1314
精華 3
積分 5
帖子 65
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2004-5-24
來自 香港
狀態 離線

QUOTE:

其實D車廂皮色及座位款式(如地通拿款或桶seat等)都可以按照客人要求而選配,而且非常個人化,就連縫製皮革的線色都可以揀。
通常黑色車身配杏色、啡紅、灰色、棗紅內籠都見過。
由於太個人化,基本上架架拉利,車廂內外都可以唔同組合。

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2007-4-10 05:55 PM 發表

無架, 睇下引唔引d人到出黎啦...

好似冇乜反應....
我成個假期都冇砌過野咁濟....

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
上校

UID 6552
精華 7
積分 31
帖子 4060
成品數目 31 件
閱讀權限 10
狀態 離線
我好想搵呢盒, 由10月等到1月再等到今日都唔見, 究竟未出定無哂?!

■ 商品名 1/24 D1グランプリ No.15 AE86 NKB RACING SIFT with ERG AE86トレノ 06.ROUND4∼
■ 商品詳細 D1でトレノといえばこの人!植尾勝浩。D1グランプリシリーズの新作は2002年に年間チャンピョンを獲得、現在も非力なハチロクでハイパワーなマシンたちに勝ち続ける植尾勝浩選手のハチロクトレノです。ボディのデカールの違いで05-06バージョンと06バージョンの2種類が同時発売。内装まで再現されたこだわりのモデルです。
  ◆ こちらの商品はプラモデルになります。

(C)D1 コーポレーション
■ 発売日 10月下旬からメーカー都合により2007年1月入荷予定に変更
■ メーカー アオシマ

頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2007-4-11 05:28 PM 發表
我好想搵呢盒, 由10月等到1月再等到今日都唔見, 究竟未出定無哂?!

■ 商品名 1/24 D1グランプリ No.15 AE86 NKB RACING SIFT with ERG AE86トレノ 06.ROUND4∼
■ 商品詳細 D1でトレノといえばこの人!植尾勝浩。D1グランプリシリーズの新作は2002年に年間チャンピョンを獲得、現在も非力なハチロクでハイパワーなマシンたちに勝ち続ける植尾勝浩選手のハチロクトレノです。ボディのデカールの違いで05-06バージョンと06バージョンの2種類が同時発売。内装まで再現されたこだわりのモデルです。
  ◆ こちらの商品はプラモデルになります。

(C)D1 コーポレーション
■ 発売日 10月下旬からメーカー都合により2007年1月入荷予定に変更
■ メーカー アオシマ

応是第一Lot在日本都Over Demand、等下喇、我架1比16 Fujimi Ferrari 288 GTO都等了両年才在昨日到手。

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-4-11 07:59 PM 發表

応是第一Lot在日本都Over Demand、等下喇、我架1比16 Fujimi Ferrari 288 GTO都等了両年才在昨日到手。

大恅們見到唔該話聲我知丫~~先謝~~

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-4-12 02:29 PM 發表

大恅們見到唔該話聲我知丫~~先謝~~

大恅們見到唔E架就唔該話聲我知

頂部
上校
隱藏路人 ...

UID 8938
精華 0
積分 7
帖子 5465
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-6
狀態 離線
今日終於捉到路啦.......
我想要果隻色.........
原來之前自己簡單複雜化.......
只係 gun metal 同 sliver 依兩隻色既比例調整.......
太好啦........

頂部
雜果涼粉
少校

熱誠勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 9213
精華 12
積分 92
帖子 2164
成品數目 92 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-17
來自 布甸仔甜品店
狀態 離線
加油,好心急呀,等你架車車

頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 SKYLINE-GT-R 於 2007-4-12 06:16 PM 發表
今日終於捉到路啦.......
我想要果隻色.........
原來之前自己簡單複雜化.......
只係 gun metal 同 sliver 依兩隻色既比例調整.......
太好啦........

我之前所説、真係要自己試、有無試埋噴光油之効果??

頂部
上校
隱藏路人 ...

UID 8938
精華 0
積分 7
帖子 5465
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-4-12 06:26 PM 發表

我之前所説、真係要自己試、有無試埋噴光油之効果??

我用左廢車殼去噴 ,
左邊噴gun metal : sliver=2:1
右邊噴gun metal : sliver=4:1
左邊噴完光油好似啞色左 ,
右邊噴完好似冇咩改變

頂部
雜果涼粉
少校

熱誠勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 9213
精華 12
積分 92
帖子 2164
成品數目 92 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-17
來自 布甸仔甜品店
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 SKYLINE-GT-R 於 2007-4-12 06:39 PM 發表

我用左廢車殼去噴 ,
右邊噴完好似冇咩改變

頂部
上校
隱藏路人 ...

UID 8938
精華 0
積分 7
帖子 5465
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 雜果涼粉 於 2007-4-12 06:46 PM 發表

http://www.italiaspeed.com/2005/ ... i/f430/gallery.html
其實我架 f430 係想用依種色 ,
所以自己試緊.....

頂部
tong
上尉

UID 9284
精華 0
積分 14
帖子 1288
成品數目 14 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-21
狀態 離線
發表於 2007-4-12 06:48 PM  資料  短消息  加為好友  添加 tong 為MSN好友 通過MSN和 tong 交談

QUOTE:
原帖由 SKYLINE-GT-R 於 2007-4-12 06:39 PM 發表

我用左廢車殼去噴 ,
右邊噴完好似冇咩改變

溝好左話我知比例

1/35 RX-78-2
1/6 Ironman MK7
1/100 ZZ Gundam
頂部