回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [gundam] 目標! 5小時速食桃子完成!!!
hypermax
少尉
模極剋星

UID 5994
精華 0
積分 12
帖子 650
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2005-11-29
狀態 離線
發表於 2009-3-4 02:11 PM  資料  短消息  加為好友  添加 hypermax 為MSN好友 通過MSN和 hypermax 交談

QUOTE:
原帖由 肥牛 於 2009-3-4 02:24 PM 發表

只是乾唔透姐, 之平時玩國產都成功用膠水消夾口

咁你呢隻係笨大定係國產呢?

因為用得笨大貨就算膠水點乾唔透都唔會爆得個口咁大

要將國產當正版就真係存心欺騙觀眾

玩國產貨唔係咩醜事,你要鬧知識產權既,就應該要將首辦果邊都拉埋落水唔該

我唔明有咩要隱瞞呢件野係國產模型既事實

宗旨:模係自己砌;模魂必長存;以實物會友;不假手於人

[Tony Stark Makes you feel...
He's a cool exec With a heart of steel. ]
頂部
肥牛 (AFV小兵)
少校

熱讚榜勳章  
UID 12821
精華 4
積分 83
帖子 2771
成品數目 83 件
閱讀權限 10
註冊 2006-7-28
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hypermax 於 2009-3-4 02:41 PM 發表

咁你呢隻係笨大定係國產呢?

因為用得笨大貨就算膠水點乾唔透都唔會爆得個口咁大

要將國產當正版就真係存心欺騙觀眾

玩國產貨唔係咩醜事,你要鬧知識產權既,就應該要將首辦果邊都拉埋落水唔該

我 ...

係國產, 你咁嬲做咩? 係國產又點?

我呢隻係國產, 不過我冇否認,冇人問我咪唔講lo, 做咩一定要講出處? 而且有睇我製作post果度果張相都知係國產野, 因為笨大既盒係白色, 我果個係啡色, 咁睇唔順眼既叫版主ban左我

講返件野, 而且今次真係時間問題所以先爆開, 你睇左有一隻腳係磨得ok的, 就即是唔係問題啦

我改左題目啦, 閣下應該會開心好多啦~

頂部
hypermax
少尉
模極剋星

UID 5994
精華 0
積分 12
帖子 650
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2005-11-29
狀態 離線
發表於 2009-3-4 03:24 PM  資料  短消息  加為好友  添加 hypermax 為MSN好友 通過MSN和 hypermax 交談

QUOTE:
原帖由 肥牛 於 2009-3-4 03:23 PM 發表

係國產, 你咁嬲做咩? 係國產又點?

我呢隻係國產, 不過我冇否認,冇人問我咪唔講lo, 做咩一定要講出處? 而且有睇我製作post果度果張相都知係國產野, 因為笨大既盒係白色, 我果個係啡色, 咁睇唔順眼既 ...

無呀,我真係唔反對玩國產,我都話左我唔係evin,只有佢先非常討厭國產模型

http://www.hkml.net/Discuz/attac ... 67&noupdate=yes

靠個外盒就可以分辨到正版定國產??你唔開聲真係無人知架,點知會唔會有人話原裝盒整爛左,用第二個盒底載住先架?

我唔係嬲國產唔國產,你係有心交流,你講呢隻係國產,指出製作既難處唔係更好咩??

咁我買bandai跟住你果種整法整而無爆開,我拿你來比較的話真係對你唔公平囉

兩個post,我只能感覺到你個重點只係怎樣五個小時去完成佢,個夾口有問題都唔去處理好

[速食]二字就係逃避面對既原因嗎??

定係因為件野係國產,所以求奇了事??

討論區是用來討論,你有權選擇性回覆,但你無可能阻止別人去給意見,由其係叫人唔喜歡就唔好睇,明未???

宗旨:模係自己砌;模魂必長存;以實物會友;不假手於人

[Tony Stark Makes you feel...
He's a cool exec With a heart of steel. ]
頂部
肥牛 (AFV小兵)
少校

熱讚榜勳章  
UID 12821
精華 4
積分 83
帖子 2771
成品數目 83 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hypermax 於 2009-3-4 03:54 PM 發表

無呀,我真係唔反對玩國產,我都話左我唔係evin,只有佢先非常討厭國產模型

http://www.hkml.net/Discuz/attac ... 67&noupdate=yes

靠個外盒就可以分辨到正版定國產??你唔開聲真係無人知架 ...

我講過好多次, 我只係想玩下響有限時間內做到d咩野, 我唔明閣下做咩要咁認真lo, 閣下都識講啦, 選擇性回應呀ma, 你咪選擇性留言lo, 想咁多道理做咩姐, 放鬆d啦朋友, 玩下咋, 咁多道理去思想既留返去想你既人生好過啦

頂部
AmazingFelix
上尉
造飛機中 ...

UID 10213
精華 6
積分 36
帖子 1458
成品數目 36 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-22
狀態 離線

Mid-Night Modeler
---Updated:[07-JUL-2012-Gallery]---
頂部
肥牛 (AFV小兵)
少校

熱讚榜勳章  
UID 12821
精華 4
積分 83
帖子 2771
成品數目 83 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 AmazingFelix 於 2009-3-4 04:10 PM 發表
朋友,麻煩你改番個標提,這裡有不成文習慣,不會標明老番模型,敬請留意。謝!

我夠知啦~不過果位朋友覺得我要講明係老返wo~點計先~

我上左黎咁耐都知唔準講自己件野係老返, 所以我咪唔提lo~我以前仲試過post左之後俾人del左, 今次咪唔出聲lo, 但都冇刻意隱瞞呀~不過又有人唔開心講大道理~

頂部
AmazingFelix
上尉
造飛機中 ...

UID 10213
精華 6
積分 36
帖子 1458
成品數目 36 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-22
狀態 離線
回復 #26 肥牛 的帖子

謝謝你!

Mid-Night Modeler
---Updated:[07-JUL-2012-Gallery]---
頂部
lomond
二等兵

UID 31875
精華 0
積分 1
帖子 57
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2008-9-27
狀態 離線
趕得咁辛苦....
件野又唔靚..何必呢.

頂部
笑笑口
上尉
拍拍手

UID 7920
精華 0
積分 28
帖子 1614
成品數目 28 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-1
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hypermax 於 2009-3-4 01:03 PM 發表
因時間太短乾唔切爆左口??

笨大既模型理應唔駛用膠水都拍得埋架........

你都識講啦,我以前試過 搞到之後要用aa+爽身粉黎整,所以我而家用膠水補夾口都會用個夾黎夾住佢,等佢痴好d

中國冥通小閻羅王訓練計劃現正招生,想年紀細細,就可以一嘗做閻王既滋味的話,就絕對不能錯過呀!
頂部
卍解※
平民

UID 34517
精華 0
積分 1
帖子 13
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2008-11-13
狀態 離線
在雪櫃放太久了,不可再擺啦!