回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [AFV 2010今生無悔齊齊砌]-集思會
ice
大佐
情色菲林

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 5315
精華 4
積分 98
帖子 11804
成品數目 98 件
閱讀權限 10
註冊 2005-10-8
來自 巴比倫
狀態 離線

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

2014 我活過
頂部
ice
大佐
情色菲林

UID 5315
精華 4
積分 98
帖子 11804
成品數目 98 件
閱讀權限 10
來自 巴比倫
狀態 離線

2014 我活過
頂部
ice
大佐
情色菲林

UID 5315
精華 4
積分 98
帖子 11804
成品數目 98 件
閱讀權限 10
來自 巴比倫
狀態 離線
俄軍的.....實車照片比較少,應該唔只的....

2014 我活過
頂部
雲谷
上校

熱誠勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 25361
精華 4
積分 61
帖子 4391
成品數目 61 件
閱讀權限 10
註冊 2008-1-21
來自 酒鬼之家
狀態 離線
多謝ice兄 大家快揀車,我砌人少果邊,就返兩軍平衡

頂部
ice
大佐
情色菲林

UID 5315
精華 4
積分 98
帖子 11804
成品數目 98 件
閱讀權限 10
來自 巴比倫
狀態 離線
其實仲有好多配角車種,如輪型車,半李太,火炮.....那要大家選了出來再問下d師兄得唔得.

俄軍方面還有一些英美軍援的車....

2014 我活過
頂部
Kwai_kwai
上校

UID 16345
精華 5
積分 51
帖子 5324
成品數目 51 件
閱讀權限 10
註冊 2006-12-28
來自 HK
狀態 離線
發表於 2009-10-14 07:21 AM  資料  短消息  加為好友  添加 Kwai_kwai 為MSN好友 通過MSN和 Kwai_kwai 交談
ice - 我未決定,兩軍都可以
角木肇 -  德軍   IV H
LEUNG  - 乜都無問題,由大會安排,做戰損戰車屋都得 .
毛毛 -  蘇軍
wingsiu  
雲谷 - 我砌人少果邊,就返兩軍平衡
vr2xtd
ckpoon6026
密斯威爾  
肥牛 -    蘇軍  (乜都得, 中央派位, 不過有少少想做毛軍, 但冇咩所謂的~ )
joey  -    德軍  (小弟希望做德軍, 因為重有d德軍兵仔未油; 戰車我會prefer大型如 t1, kt, panzer4都ok, 不過如  果分配到如大型對空炮都有興趣架; 建築物冇問題, 因為玩情景都係想試呢樣~ )
fks - 蘇軍    JSU-152  /203mmB-4(勁 )
starz
新兵
nishi  - 德軍  (我加入德軍陣型吧...(太多德德的話, 毛子都冇所謂, 反正我都想砌T34) )
kwai_kwai - 任由大會安排

* 顧問團:LEUNG、Joe_Lo、wingzz、vr2xtd 、ckpoon6026、毛毛、gogok 、

請未表態的師兄回覆 !!!

榕樹頭講故佬ㄧ名
頂部
LEUNG
壹等兵

UID 15918
精華 4
積分 8
帖子 182
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2006-11-28
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 fks 於 2009-10-13 07:12 PM 發表

不如 LEUNG 兄做中間果條跨河大鐵橋啦

哈哈 我砌落以前做情境大橋拆落來,改一改都可以,快捷有簡單

頂部
ice
大佐
情色菲林

UID 5315
精華 4
積分 98
帖子 11804
成品數目 98 件
閱讀權限 10
來自 巴比倫
狀態 離線
回復 #267 LEUNG 的帖子

leung兄件件境都咁大件

2014 我活過
頂部
ckpoon6026
少校

熱誠勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 17385
精華 12
積分 169
帖子 2466
成品數目 169 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-18
來自 不正常模友研究院
狀態 離線
小小構思,兩軍中間一格為 2尺 X 1尺,請Leung 兄負責此格,蘇軍已佔領橋的大部份,繼續前進,橋中有一架被摧毀的 King Tiger,橋尾還有個別德軍頑抗。

在 FACEBOOK 的專頁,請觀看
http://www.facebook.com/#!/pages/JC-Modeling-Workshop/207241012754845
頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ckpoon6026 於 2009-10-14 11:14 AM 發表
小小構思,兩軍中間一格為 2尺 X 1尺,請Leung 兄負責此格,蘇軍已佔領橋的大部份,繼續前進,橋中有一架被摧毀的 King Tiger,橋尾還有個別德軍頑抗。

咁師兄會玩德軍定紅軍??

btw, 其實會唔會有紅軍/美軍/英軍同場既可能性?
我指既或者未必係車, 而係好似一兩個美兵夾住d 紅兵合力之類

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
ckpoon6026
少校

熱誠勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 17385
精華 12
積分 169
帖子 2466
成品數目 169 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-18
來自 不正常模友研究院
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-10-14 11:51 發表

咁師兄會玩德軍定紅軍??

btw, 其實會唔會有紅軍/美軍/英軍同場既可能性?
我指既或者未必係車, 而係好似一兩個美兵夾住d 紅兵合力之類

我都係等各位師兄决定得 88 99 後,邊一邊小人砌我就砌嗰邊。

Joey兄提議唔錯,遲啲開大會時討論每格細節時可拿出來討論。

在 FACEBOOK 的專頁,請觀看
http://www.facebook.com/#!/pages/JC-Modeling-Workshop/207241012754845
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
a couple of other possible combinations

blue rectangle = bridge
red rectangle = buildings

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
wingzz
上尉
曼斯坦 . 馮

UID 16046
精華 3
積分 12
帖子 1924
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2006-12-4
狀態 離線
發表於 2009-10-14 01:27 PM  資料  短消息  加為好友  添加 wingzz 為MSN好友 通過MSN和 wingzz 交談

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-10-14 11:51 AM 發表

咁師兄會玩德軍定紅軍?其實會唔會有紅軍/美軍/英軍同場既可能性?

咁樣會令構思中的情境,會變成一個大笑話!!

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wingzz 於 2009-10-14 01:57 PM 發表

咁樣會令構思中的情境,會變成一個大笑話!!

咁我真係打戰打上左腦喇~~~
saw-li saw-li....

JOEYKO.com
頂部
wingzz
上尉
曼斯坦 . 馮

UID 16046
精華 3
積分 12
帖子 1924
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2006-12-4
狀態 離線
發表於 2009-10-14 02:03 PM  資料  短消息  加為好友  添加 wingzz 為MSN好友 通過MSN和 wingzz 交談

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-10-14 02:07 PM 發表

咁我真係打戰打上左腦喇~~~
saw-li saw-li....

美蘇會師在德國易北河。
巴拉頓湖在匈牙利。

頂部
新兵
上尉
武野廣

熱讚榜勳章  
UID 31895
精華 3
積分 19
帖子 1606
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2008-9-27
來自 某精神病院
狀態 離線
我砌咩軍都無所謂(只係怕會爛尾,托累各師兄 )

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
ice               - 我未決定,兩軍都可以
LEUNG         - 乜都無問題,由大會安排,做戰損戰車屋都得 .
雲谷            - 我砌人少果邊,就返兩軍平衡
ckpoon6026 - 我都係等各位師兄决定得 88 99 後,邊一邊小人砌我就砌嗰邊
新兵            - 我砌咩軍都無所謂
kwai_kwai    - 任由大會安排
wingsiu  
vr2xtd
密斯威爾  
starz

毛毛    - 蘇軍
fks       - 蘇軍    JSU-152  /203mmB-4(勁 )
肥牛    - 蘇軍  (乜都得, 中央派位, 不過有少少想做毛軍, 但冇咩所謂的~ )

joey      - 德軍  (德軍; 戰車我會prefer大型如 t1, kt, IV都ok, 不過如  果分配到如大型對空炮都有興趣架; 建築物冇問題, 因為玩情景都係想試呢樣~ )
角木肇 - 德軍   IV H
nishi      - 德軍  (我加入德軍陣型吧...(太多德德的話, 毛子都冇所謂, 反正我都想砌T34) )

* 顧問團:LEUNG、Joe_Lo、wingzz、vr2xtd 、ckpoon6026、毛毛、gogok 、

JOEYKO.com
頂部
starz
上尉

UID 32111
精華 0
積分 6
帖子 1698
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2008-9-30
來自 好像自由的地方
狀態 離線
毛子軍團啦

小改可以宜情,大改可以興家
頂部
ice
大佐
情色菲林

UID 5315
精華 4
積分 98
帖子 11804
成品數目 98 件
閱讀權限 10
來自 巴比倫
狀態 離線
定得太仔細的話,可能買唔到相關的素材,例如兵人,建築物.....如果要自制就唔係個個師兄做到.
就算是地形,造草造水等等,也未必個個師兄隨心所欲.
簡單d,彈性大d,完成率會高d.
或者按每個制作者自行起草自己的地台先,再作打算.

2014 我活過
頂部
Kwai_kwai
上校

UID 16345
精華 5
積分 51
帖子 5324
成品數目 51 件
閱讀權限 10
註冊 2006-12-28
來自 HK
狀態 離線
發表於 2009-10-14 05:15 PM  資料  短消息  加為好友  添加 Kwai_kwai 為MSN好友 通過MSN和 Kwai_kwai 交談
ice               - 我未決定,兩軍都可以
LEUNG         - 乜都無問題,由大會安排,做戰損戰車屋都得 .
雲谷            - 我砌人少果邊,就返兩軍平衡
ckpoon6026 - 我都係等各位師兄决定得 88 99 後,邊一邊小人砌我就砌嗰邊
新兵            - 我砌咩軍都無所謂
kwai_kwai    - 任由大會安排
wingsiu  
vr2xtd
密斯威爾  
starz    - 毛子軍團
毛毛    - 蘇軍
fks       - 蘇軍    JSU-152  /203mmB-4(勁 )
肥牛    - 蘇軍  (乜都得, 中央派位, 不過有少少想做毛軍, 但冇咩所謂的~ )
joey      - 德軍  (德軍; 戰車我會prefer大型如 t1, kt, IV都ok, 不過如  果分配到如大型對空炮都有興趣架; 建築物冇問題, 因為玩情景都係想試呢樣~ )
角木肇 - 德軍   IV H
nishi      - 德軍  (我加入德軍陣型吧...(太多德德的話, 毛子都冇所謂, 反正我都想砌T34) )

榕樹頭講故佬ㄧ名
頂部