回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [汽車] 幻のSkyline KPGC110 Kenmery Grandprix (18th Jan 09 completed)
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線
點解咁多電線架??   咦, 仲有支絕版....張會絕版的 Modeler's Compound 喎!!

頂部
wongleo
中校

熱誠勳章   大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-12
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2009-1-8 03:37 AM 發表
點解咁多電線架??   咦, 仲有支絕版....張會絕版的 Modeler's Compound 喎!!

我砌部車咁辛苦,你睇我d電線

modeler's 都未算,呢枝先真係絕版

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
~《北極熊》~
上尉

UID 30568
精華 0
積分 13
帖子 1758
成品數目 13 件
閱讀權限 10
註冊 2008-6-11
狀態 離線
加油呀!!等到變長頸鹿la

頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線
架野見你砌到無セ心機喎。

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2009-1-8 09:29 AM 發表
架野見你砌到無セ心機喎。

中間有一段時間都幾痛苦,因為個過程拖得太長喇,如果一路keep住去就無咩問題,但中間有d問題好似隻色較過幾次先噴得到心目中個色、捽穿油咁搞到要翻手做等等,另一方面自己無時間但又想趕車聚,兩頭唔到岸咁,雖然車聚最後無都辦法100%完成,但好彩so far做出黎個comment都ok。

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2009-1-8 09:57 AM 發表

中間有一段時間都幾痛苦,因為個過程拖得太長喇,如果一路keep住去就無咩問題,但中間有d問題好似隻色較過幾次先噴得到心目中個色、捽穿油咁搞到要翻手做等等,另一方面自己無時間但又想趕車聚,兩頭唔到岸 ...

其實係俾d 女com息左度火姐.....

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
yu
上尉

UID 20184
精華 0
積分 6
帖子 1080
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2007-8-21
來自 澳門
狀態 離線
回復 #245 wongleo 的帖子

d火甘快熄ge????

macaumodeler.mybb3.org
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-8 10:17 AM 發表

其實係俾d 女com息左度火姐.....

QUOTE:
原帖由 yu 於 2009-1-8 10:27 AM 發表
d火甘快熄ge????

咁又未熄晒o既,無咩新o既impact啫,清埋d wip會玩吓第d野俾番d新鮮感自己,所以F1齊齊砌我都唔敢報

呢部野吐唔少血先砌倒出黎,希望大家鍾意啦

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2009-1-8 10:51 AM 發表

咁又未熄晒o既,無咩新o既impact啫,清埋d wip會玩吓第d野俾番d新鮮感自己,所以F1齊齊砌我都唔敢報

機機你又唔買
老電你又唔砌
架jeep你又唔的起個心肝
兵仔你又......唉......

你依家個status叫「冇gas」.......「撻唔著」呀~~~

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-8 11:03 AM 發表

機機你又唔買
老電你又唔砌

你依家個status叫「冇gas」.......「撻唔著」呀~~~

都要埋左呢部野先得架

頂部
pbaa
上校

齊齊砌搞手章  
UID 25458
精華 1
積分 10
帖子 5342
成品數目 10 件
閱讀權限 10
註冊 2008-1-24
來自 19xx年
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-8 11:03 發表

機機你又唔買
老電你又唔砌

路過...答咀...C Hing 都好多瓣數wor...

冇得砌模型啦...最後倒數了...
頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2009-1-8 12:14 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2009-1-8 11:19 發表

都要埋左呢部野先得架

都埋左好多日啦wor... 不如.... 把心一橫... 真係"埋"左佢....

講下笑.... 我唔應該話你... 因為我都勁多wip... 不過係hkml得一架f40咁大把咁解.....

頂部
MineSky
少校

UID 15240
精華 0
積分 5
帖子 2229
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-23
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2009-1-8 03:37 AM 發表

所以我一次過入左6枝

頂部
evo85
少校

UID 31765
精華 1
積分 25
帖子 2139
成品數目 25 件
閱讀權限 10
註冊 2008-8-26
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2009-1-8 10:51 AM 發表

Leo兄, 我真係好鐘意你呢件92.867%完成品架! 學你話dry, 換番條合比例既軨就fit哂啦! 唔好唔砌車車呀~~

old man and slow hand....
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lailo 於 2009-1-8 12:14 PM 發表

都埋左好多日啦wor... 不如.... 把心一橫... 真係"埋"左佢....

講下笑.... 我唔應該話你... 因為我都勁多wip... 不過係hkml得一架f40咁大把咁解.....

太多wip真係唔係咁好,因為你技術係一路進步,好多時過一排拎起之前未完成o既作品會發現之前做落o既野唔得或者達唔到你已經提高左o既要求,而令到你無心機再繼續呢

QUOTE:
原帖由 pbaa 於 2009-1-8 12:09 PM 發表

路過...答咀...C Hing 都好多瓣數wor...

由上年開始已經諗住試,但其實一路都未正式行動

QUOTE:
Leo兄, 我真係好鐘意你呢件92.867%完成品架! 學你話dry, 換番條合比例既軨就fit哂啦! 唔好唔砌車車呀~~

放心,車我會繼續砌o既,只不過係響砌車其間試吓玩其他野,想自己o既技術可以全面一d。fujimi套軨仲未有得賣呀,我唔會專登去等,執埋少少就出成品算喇,到見倒有得賣先買番黎換囉。

頂部
kit787b
上等兵

UID 21198
精華 1
積分 1
帖子 204
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2007-9-14
來自 Hong Kong
狀態 離線
回復 #255 wongleo 的帖子

一次過睇晒十幾頁post,唔覺你漏gas吖,keep住砌車,support u

頂部
ferrari
上等兵
模型經常買,但係砌唔哂!!!!

UID 510
精華 0
積分 3
帖子 291
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2004-8-3
來自 沙田
狀態 離線
我都一鬼樣,無時間去砌同一有小小問題就無哂火 之後就想放埋邊唔理佢
又想去開部新野玩,唔知有無人同我一樣

頂部
po3117
少校

UID 20978
精華 0
積分 6
帖子 2123
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2007-9-8
狀態 離線
我都一鬼樣,無時間去砌同一有小小問題就無哂火  之後就想放埋邊唔理佢

有呀 我成日心思思想開部新野玩 , 但又唔可以擺好時間去砌 , 因為背脊的車成日有把聲:「唔好唔理我呀」...............

How hard can it be  ???

自己動手豐衣足食

慳得一蚊得一蚊.........慳得一蚊得一蚊.......慳得一蚊得一蚊........
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kit787b 於 2009-1-8 05:08 PM 發表
一次過睇晒十幾頁post,唔覺你漏gas吖,keep住砌車,support u

咁好心機睇晒?有人睇我d野好感動

QUOTE:
原帖由 ferrari 於 2009-1-8 05:53 PM 發表
我都一鬼樣,無時間去砌同一有小小問題就無哂火 之後就想放埋邊唔理佢

有問題唔緊要,但當個問題係要翻手做多次先解決倒o個時都幾無引架20

QUOTE:
原帖由 po3117 於 2009-1-8 06:05 PM 發表
我都一鬼樣,無時間去砌同一有小小問題就無哂火  之後就想放埋邊唔理佢

有呀 我成日心思思想開部新野玩 , 但又唔可以擺好時間去砌 , 因為背脊的車成日有把聲 ...

但我背後成日有把聲..."砌機啦,EA6B有靚花WOR,幾時油人仔呀........XYZ#($&X(C)#@(&%&$#!!!!"

頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2009-1-9 12:12 AM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2009-1-8 21:41 發表

但我背後成日有把聲..."砌機啦,EA6B有靚花WOR,幾時油人仔呀........XYZ#($&X ...

我淨係道下你砌車.... 啫.... 你個friend真係.....

頂部