回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 請幫忙找工作室及想搵地方整模型既請進
ic21
平民

UID 18454
精華 0
積分 1
帖子 31
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-8
來自 hongkong
狀態 離線
請幫忙找工作室及想搵地方整模型既請進

我其實係想有空間做 design既野,另外自己又玩開模型,索性想花d錢 搵觀塘區or付近既小單位做工作室 , 無奈行過2次都搵唔到 , 我就最想搵獨立天台house 約200尺+ 最fit, 2000蚊唔知得唔得? or 分租既房仔 100尺+ 都超殺!

唔知有無人搵緊地方整模型? 如果有長期玩既(6個月以上起) 可以contact 我 , 我若租到後可以幾百蚊一個月比你地用連水電 ,因為我都係夜晚先出現唔想浪費空間,又幾怕一個人變自閉 ,有人幫輕下d 租都好啦

你地就當我e個黃毛小子成立一個迷你模型會 我會提供基本器材借埋比你地公家用, 如泵 ,抽油煙機, 冰箱, 焗油機,桌椅,wifi上網,影樓之類 多人既話可能買個locker啦. 我自己就預左玩1-2年以上

歡迎有心玩既新手加入, 小弟之前做過幾年模型工作 如有需要可以幫忙免費教教新人 大家交流下.

email / msn : cool_sho@hotmail.com
請注明係模型友
thank you

頂部
koala
曹長

UID 13007
精華 0
積分 1
帖子 459
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-2
來自 地球
狀態 離線
閣下可以考慮一下觀塘區的工廠大廈,
2千幾可租幾百呎了.

每個人的心裡,在一生中都曾經燃起一股希望之火...即使其希望之光的方向有所偏差,也仍是非常美的...事實上,在宇宙中,也沒有比它更美麗的光芒了...
頂部
crabchiu
上尉

熱讚榜勳章  
UID 6257
精華 12
積分 29
帖子 1180
成品數目 29 件
閱讀權限 10
註冊 2005-12-9
來自 Model Arena
狀態 離線
發表於 2007-10-19 03:02 AM  資料  主頁 短消息  加為好友  添加 crabchiu 為MSN好友 通過MSN和 crabchiu 交談

QUOTE:
原帖由 koala 於 2007-10-19 02:37 AM 發表
閣下可以考慮一下觀塘區的工廠大廈,
2千幾可租幾百呎了.

2千幾得百幾呎咋……

燃燒了...雪白地...燃燒著...變成完全雪白的灰燼了...

http://hk.myblog.yahoo.com/crabchiu/profile
頂部
小思
上等兵

UID 7242
精華 0
積分 6
帖子 248
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-13
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 crabchiu 於 2007-10-19 03:02 AM 發表

2千幾得百幾呎咋……

商用差唔多la~~個d多數係工廠改裝或翻修而成的靚房仔~~~

頂部
小思
上等兵

UID 7242
精華 0
積分 6
帖子 248
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-13
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ic21 於 2007-10-19 02:25 AM 發表
我其實係想有空間做 design既野,另外自己又玩開模型,索性想花d錢 搵觀塘區or付近既小單位做工作室 , 無奈行過2次都搵唔到 , 我就最想搵獨立天台house 約200尺+ 最fit, 2000蚊唔知得唔得? or 分租既房仔 100尺+  ...

我之前summer job係觀塘工廈既蚊型公司返工, 2000幾蚊係月租, 由於個到係商業區, so 無家用百幾蚊月費既寛頻, 計埋按金水電個d, 首期起碼預5k-7k,
就算當你唔裝修, 去夜泠執d家私個d都要幾百la~~~

同埋工廠區夜晚出入要登記或鎖大閘, 而且工廠區夜晚基本上除左一兩間茶記同m記都無乜得可以食, 如果only for夜晚真係要諗清楚wor。

同埋因為地方細加無窗, 一定係長開冷氣, 你租d位俾人,如果太平租, 因為長開泠氣, 電費都唔講得少(我有幫公司埋數所以知)。

可能基本每月開支都成5k-7k, 仲未計管理費個d, 清楚先好wor~~  

頂部
ic21
平民

UID 18454
精華 0
積分 1
帖子 31
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-8
來自 hongkong
狀態 離線
我之前見到工廠區天台有d house 租比人打band, 2xxx$ 到 一間 200尺左右, 過d好fit 呀, 不過搵極都無人放  , 頭一次掉一大筆我就預左 , 但之後每月開支準可能減到3000幾蚊個月.
我諗玩一年用4萬幾蚊到, 唔知得唔得

頂部