回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [AFV] [oob齊齊砌] 再戰一號仔~
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線
[oob齊齊砌] 再戰一號仔~

開定個post先~

開盒完得咁少野,真係好開心~~~

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
louisuni
大佐

大毒梟勳章  
UID 11196
精華 8
積分 24
帖子 11997
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-29
狀態 離線
呃 post ~

開盒黎睇睇... 我都攪緊 1 仔

頂部
jamesdean0083
上校
My name is dean,.... 狗癲

UID 11523
精華 0
積分 23
帖子 4348
成品數目 23 件
閱讀權限 10
註冊 2006-6-8
來自 所羅門ソ惡夢
狀態 離線
盒都未開架

乜都有玩既新手癲狗一名
頂部
matleung
中將
o吾識

大毒梟勳章   熱讚榜勳章  
UID 1091
精華 9
積分 25
帖子 16627
成品數目 25 件
閱讀權限 10
註冊 2004-12-19
來自 o吾知
狀態 離線
同三星出品比較,冰隻比較好 d 呢?

LHPP . VCR .兔
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 matleung 於 2007-4-29 09:31 PM 發表
同三星出品比較,冰隻比較好 d 呢?

我三星一號仔差一架買唔到咋~~~
你話呢?

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
louisuni
大佐

大毒梟勳章  
UID 11196
精華 8
積分 24
帖子 11997
成品數目 24 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-4-29 09:35 PM 發表

我三星一號仔差一架買唔到咋~~~
你話呢?

所以我想睇睇龍 d 版件.  攪緊既一仔, 無想像中咁易攪...  ( 可能剛剛砌完 tasca 關係.   d 水口完全係兩回事.. )

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 louisuni 於 2007-4-29 10:27 PM 發表

所以我想睇睇龍 d 版件.  攪緊既一仔, 無想像中咁易攪...  ( 可能剛剛砌完 tasca 關係.   d 水口完全係兩回事.. )

係得咁多野架咋……
少到有d過份……真係好smart咁搶人錢既 kit.....
你唔係攪緊tristar個架咩?
好唔掂嗎?

JOEYKO.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
因為少parts原固……一個鐘已經set得差唔多了~~~

JOEYKO.com
頂部
亞糊 (如果一定要為存貨設定期限)
上校
我會話: 一萬年

UID 6552
精華 7
積分 31
帖子 4060
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2005-12-20
狀態 離線
條夾口咁大既?!

歡迎來交流一下 -> http://model.chingb.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2007-4-30 10:48 AM 發表
條夾口咁大既?!

YES~
上次架1號就話要夾pe fender,所以有少少夾口都講得過去...
但連膠fender都係咁....
睇下用痴膠水大法可唔可以夾硬夾左佢喇...(我未痴膠水的)
不過希望***個架唔會係咁喇
LOUIS快D出POST俾我睇下喇~~~

JOEYKO.com
頂部
louisuni
大佐

大毒梟勳章  
UID 11196
精華 8
積分 24
帖子 11997
成品數目 24 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-4-30 12:34 AM 發表

係得咁多野架咋……
少到有d過份……真係好smart咁搶人錢既 kit.....
你唔係攪緊tristar個架咩?
好唔掂嗎?

嘩... 搶錢呀. 得個幾塊件.   咩野價錢架?

我攪緊 tristar 個套, 又係底盤個 4 塊棺材板夾得好麻煩, 邊位係斜角式接合, 本來就幾好, 點知 d 水口大到粒豆咁, 要慢慢攪...   玩左 tasca 後, 玩返呢 d 真係....

頂部
louisuni
大佐

大毒梟勳章  
UID 11196
精華 8
積分 24
帖子 11997
成品數目 24 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-4-30 10:52 AM 發表

YES~
上次架1號就話要夾pe fender,所以有少少夾口都講得過去...
但連膠fender都係咁....
睇下用痴膠水大法可唔可以夾硬夾左佢喇...(我未痴膠水的)
不過希望***個架唔會係咁喇
LOUIS快D出POST俾我睇下喇~~~

你話兩邊車身同 fender 之間個條 ?  因為實車都係兩件唔同組件, 亦都無焊死既, 所以係有 d 隙架, 唔好補...  

http://news.webshots.com/photo/2083534430084341647UdmQiX

我架山貓都係咁架.

頂部
志昂
少尉

UID 15387
精華 2
積分 25
帖子 623
成品數目 25 件
閱讀權限 10
註冊 2006-11-7
來自 北京
狀態 離線
發表於 2007-4-30 05:31 PM  資料  短消息  加為好友  添加 志昂 為MSN好友 通過MSN和 志昂 交談 QQ
JOEY兄你手伸的真是够长啊!一号有开始了,汽车已经很久制作了吧!

还是期待着你的CLK。

不过前段时间你制作了大量的兵人,水平涨的很快啊!

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
今晚拍埋佢
癈事阻訂

JOEYKO.com
頂部
davewong007
少校

UID 16605
精華 5
積分 45
帖子 2324
成品數目 45 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-22
狀態 離線
發表於 2007-9-9 08:49 PM  資料  短消息  加為好友  添加 davewong007 為MSN好友 通過MSN和 davewong007 交談 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-9-9 12:48 AM 發表
今晚拍埋佢
癈事阻訂

呢個火頭我想開咗好耐啦

AFV的老不死,永遠不會進入1/48魔教....

養病中清爛尾..清堆積

http://hk.myblog.yahoo.com/davewong007
頂部
louisuni
大佐

大毒梟勳章  
UID 11196
精華 8
積分 24
帖子 11997
成品數目 24 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-9-9 12:48 AM 發表
今晚拍埋佢
癈事阻訂

最阻訂應該係 d 龍記虎初, 你唔想啪既話, 咪擺係我度先囉.....

頂部
ice
大佐
情色菲林

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 5315
精華 4
積分 98
帖子 11804
成品數目 98 件
閱讀權限 10
註冊 2005-10-8
來自 巴比倫
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 davewong007 於 2007-9-9 08:49 PM 發表

呢個火頭我想開咗好耐啦

火頭既嘢燒啦

2014 我活過
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 davewong007 於 2007-9-9 08:49 PM 發表

呢個火頭我想開咗好耐啦

呢架車…我係為左一個wittmann頭而買……
個盒最終俾其他模型壓到肩晒…
最後得反個袋……
擺下擺下,都係拍起佢易擺d

JOEYKO.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 louisuni 於 2007-9-9 10:33 PM 發表

最阻訂應該係 d 龍記虎初, 你唔想啪既話, 咪擺係我度先囉.....

我有好多f14呀,f18呀都好阻訂架
你係咪要?

JOEYKO.com
頂部
davewong007
少校

UID 16605
精華 5
積分 45
帖子 2324
成品數目 45 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-22
狀態 離線
發表於 2007-9-10 07:25 AM  資料  短消息  加為好友  添加 davewong007 為MSN好友 通過MSN和 davewong007 交談 Yahoo!

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-9-10 12:54 AM 發表

我有好多f14呀,f18呀都好阻訂架
你係咪要?

都好和!反正未砌過飛機,可唔可以用出血價整幾件呢食下同做下火頭呀!隊友

AFV的老不死,永遠不會進入1/48魔教....

養病中清爛尾..清堆積

http://hk.myblog.yahoo.com/davewong007
頂部