回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [電單車] "夏老威花"~~~GP4
johnnykut
中尉

UID 30130
精華 0
積分 7
帖子 714
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2008-6-2
狀態 離線
"夏老威花"~~~GP4

終於有成品POST呢個區!!
唔係太好,但係自己都算覺得合格
期望下部會更好~~~
太家請睇睇!!!!! 睇相好似有D瘀色咁既[?????
[attach]230063[/attach]
[attach]230064[/attach]
[attach]230065[/attach]
[attach]230066[/attach]
[attach]230067[/attach]

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最近評分記錄
guanxiangDOC00   2013-8-6 09:31 PM  讚好  +1   幾可亂真
頂部
johnnykut
中尉

UID 30130
精華 0
積分 7
帖子 714
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2008-6-2
狀態 離線
仲有~~~~~
[attach]230068[/attach]
[attach]230069[/attach]
[attach]230070[/attach]
[attach]230071[/attach]
[attach]230072[/attach]

頂部
johnnykut
中尉

UID 30130
精華 0
積分 7
帖子 714
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2008-6-2
狀態 離線
最後少少~~
[attach]230074[/attach]
[attach]230075[/attach]
[attach]230076[/attach]
[attach]230077[/attach]

頂部
johnnykut
中尉

UID 30130
精華 0
積分 7
帖子 714
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2008-6-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 fansreal 於 2008-9-5 03:51 AM 發表
有無上色教學阿
好靚阿

教學就真係唔敢啦~~因為我都係邊問邊做架JA~~
真係想參考下的話可以過隔離過程分享區"新新學砌電單車(夏老威花)" 望下o既~~~
多謝支持

頂部
johnnykut
中尉

UID 30130
精華 0
積分 7
帖子 714
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2008-6-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2008-9-5 08:33 AM 發表
好好呀

多謝獅象師兄!!!

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-9-5 09:04 AM 發表
十卜~~~!

多謝joey師兄俾我煩左咁耐!!!
當然仲有DM師兄啦~~~

QUOTE:
原帖由 multi_crab 於 2008-9-5 10:05 AM 發表
水貼貼得好好喎,

其實只係因為呢張水貼細細張易控制o者~~~大張d我就真係有排學~~~~~

QUOTE:
原帖由 風聲 於 2008-9-5 11:10 AM 發表
又睇到好野~有d中電單車毒~

咁就快d開部攪下啦喂

QUOTE:
原帖由 PEDROSA 於 2008-9-5 11:52 AM 發表
除咗頭FORK同只碟上得唔係咁好之外,前台既都一流。尤其係個碳纖尾沙板,質感唔錯。

頭叉係我最尾上色,心急又馬虎
多謝意見

QUOTE:
原帖由 kremer 於 2008-9-5 01:21 PM 發表
快靚正!
keep往油門,唔好比距停,等住睇你架RGV。

部RGV既FAIRLING效果唔會有呢部咁好,因為水貼太大張,自己未識控制
內構部分應該可以好呢一部少少掛

頂部
johnnykut
中尉

UID 30130
精華 0
積分 7
帖子 714
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2008-6-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 AMG 於 2008-9-6 04:27 AM 發表

Hi,  Johnnykut,   how are you,

First of all, thanks for your comment in my F430C post !!  

我不是騙你, 你部 motobike 第一眼望上去很震撼, 再配合拍攝角度, 有些相真的分不出係模型 ...

AMG兄,多謝你回覆~

你俾咁大頂高帽我~~細佬我真係唔夠膽接
有咁多師兄睇過我POST,仲要話幾靚(包括我老豆),我都覺得自己既努力冇白費
但係就算我肯努力,如果冇HKML呢個平台同埋師兄們o既指點,我相信我要兜好大個圈先有今次o既效果,
話唔定我又攪到一半又會再次放棄砌模型~~~
而家我又係砌緊motorbike,但係我估效果唔會有呢部外觀咁好,因為大心急,好多野好馬虎~~~
自己唯有再寄望下一部,努力~~~~~~

認識到你真好(又多個人問野lu)~~~
認識到呢個討論區更加好
cheers

頂部
johnnykut
中尉

UID 30130
精華 0
積分 7
帖子 714
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2008-6-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lailo 於 2008-9-5 01:34 PM 發表
正wor...
睇怕砌老電都要搵你取下經~~

我就黎會繼續攪返部jaquar o架啦,到時又係煩你既時候

QUOTE:
原帖由 Raptors 於 2008-9-6 06:55 AM 發表
Good Job.

Don't be hurry...modelling big mistake...

Otherwise buy finished models such as diecast...

我會放輕鬆個心情去攪之後o個d o架啦,套fairling就盡力補救啦

QUOTE:
原帖由 ckl1202 於 2008-9-6 08:47 AM 發表
正..... 下一部要有同樣的水準啊!!

知道!!我會俾心機!!!

頂部