回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [SD] SD Exia 討論貼......
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-6-30
來自 hk
狀態 離線
SD Exia 討論貼......

事原係咁既,今日本人出街游蕩,路經模形鋪,見到隻SD Exia 出咗,買咗隻番去玩下(心淋 之前HG Exia 都好有驚喜,e 隻都應該有啦~[attach]224261[/attach]
但點知啪起隻野竟然係咁樣! [attach]224262[/attach][attach]224263[/attach][attach]224264[/attach]隻手重要係咁[attach]224265[/attach][attach]224266[/attach]同買咗盒三國完全無分別

一怒之下,决定擺佢嚟祭旗, 大玩特玩! 關節會改, 但佢上粗下細既外形真係超樣衰!!!!一定要改,所以e家開post,想問下各位意見,可以用佢改啲mea?俾啲靈感過小弟[attach]224267[/attach]

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
頂部
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
來自 hk
狀態 離線
To Death : 你不如俾啲意見我呀 Death 兄[attach]224272[/attach]

To 肥鳥.真 :你整我又整, 唔好啦[attach]224273[/attach]

頂部
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
來自 hk
狀態 離線
[attach]224274[/attach] 完全唔一樣gah wor

頂部
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
來自 hk
狀態 離線
To death: Lol Thx very much for the links u gave me, its really useful and lets work hard together !!

To 肥鳥.真 : 多謝你啲意見arh,有冇雪崩型既圖arh post 啲上嚟lah

頂部
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
來自 hk
狀態 離線
[attach]224287[/attach][attach]224288[/attach][attach]224289[/attach]

加咗關節~

頂部
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
來自 hk
狀態 離線
updated ~ 目前進度~[attach]224314[/attach]

加大膊頭 [attach]224315[/attach]

估唔估到我做mea?

頂部
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
來自 hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 1d20 於 2008-8-11 12:36 PM 發表

雪崩型
有冇錯

唔駛一分鐘就估中 有冇搞錯!  真係咁易估

頂部
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
來自 hk
狀態 離線
small update [attach]224402[/attach]

頂部
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
來自 hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 風樂度 於 2008-8-11 08:14 PM 發表
試下打穿埋水手臂上面既gn爐,再加補品!!

but i 改 雪崩型 exia, cant see the gn drive after its done XP (skip jor hehe)

頂部
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
來自 hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 風樂度 於 2008-8-11 09:00 PM 發表
比你咁講,我又要破誡,買返隻改改= =

har [attach]224455[/attach] 風兄你又改雪崩型[attach]224455[/attach]  風兄出手,我唔玩啦[attach]224456[/attach]

頂部
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
來自 hk
狀態 離線
u check the pic from page 2 or refer to the link Death gave me lah

頂部
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
來自 hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 saviour-sean 於 2008-8-13 10:22 PM 發表
我都買咗返黎, 老實講, 啪完之後個樣真係好唔掂, 但係將hg exia既件(砌正義女神會多出黎既件)用落去sd到既話, 出黎既效果都唔錯(只係對我)

Exia 改 Exia [attach]224893[/attach]? 應改會好正    活時話咁所人整 BBExia, 不如 嚟個SD Exia 齊齊砌

頂部
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
來自 hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 saviour-sean 於 2008-8-13 10:50 PM 發表

其實唔係太差, 可能因為佢出之前我太期待, 要明白, lee隻sd exia可以話係"希望越大, 失望越大"
當然, 我對佢既關節冇咩要求, 始終sd本身都冇邊隻係隻手郁得, 我比較滿意佢既分件, 係sd黎講我覺得分件 ...

睇落真係正咗好多wor, 點解之前無想到gah 抄下先  肩位 GN帶可否來個close up  (p.s 唔緊要啦 大家都係砌模型姐,開心就得啦^^

頂部
T.M.R
上尉

UID 11944
精華 0
積分 7
帖子 1574
成品數目 7 件
閱讀權限 10
來自 hk
狀態 離線
To Freedomsc:  對腳條夾口好現wor 有冇淋住搞點佢

To Saviour-sean: 唔該駛~又學到野啦

To 楊生: 我都想知

To adriank: sorry 之前冇點睇post 係e隻

[attach]224976[/attach]
[attach]224977[/attach]

頂部