回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [gundam]s高達303e改件(少少更新 19-05-08)
2000ming
上等兵

UID 4857
精華 1
積分 24
帖子 292
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2005-9-20
狀態 離線
[gundam]s高達303e改件(少少更新 19-05-08)

呢世仔買過最貴既模型(gsd改件$1300,+好耐之前買既ex-s高達$400)足足4日人工,唔開工真係對唔住自己

d零件出得都ok,比上不足比下有餘,有齊蝕刻片,水貼,電子零件,金屬零件

經過好幾晚努力,終於有d野睇

由於支炮非常重(金屬製)唔用個盒頂住根本無可能set得起

支炮有65cm長

用咁少mg既零件,真係肉都赤埋

頂部
2000ming
上等兵

UID 4857
精華 1
積分 24
帖子 292
成品數目 24 件
閱讀權限 10
狀態 離線
終於假組完大概外形,支炮加左led,同將最重概金屬零件裝上,睇下主體會唔會頂唔住,
結果當然頂唔住 宜家用銅支頂住先,
支精靈炮都太重,ex-s既關節都唔可以渣得實,一樣用銅支頂住先,

宜家睇真d d零件有好多都唔係好得 d細節位好多都好模糊,尤其係裝上mg骨架上既零件同老番高達模型一樣咁差
(不過我呢套始終係gsd番件,我諗同new猪既完裝件無得比既)
但係成隻砌出黎0個種份量感真係

充滿份量既背影

同一隻20cm高既模型放0係一齊可以睇到體積既差距

又粗又長又大既燃料茼

慢慢執,唔可以爛尾 (成千幾蚊嫁 )

TO:rivaltat
如果砌得完的話死都死個位番黎供奉呢隻野啦

TO:Freedomsc
小弟我4日先搵到$1600

TO:akira
呢隻都係我至愛之一
唔好話偷師 ,我自己都慢慢摸緊

TO:正樹, 龍千影, 傻小子
多謝支持,

頂部
2000ming
上等兵

UID 4857
精華 1
積分 24
帖子 292
成品數目 24 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 aya_hirano 於 2008-5-20 12:23 AM 發表

其實要用部exs幾多件?

只係要身體既骨架,兩隻手(唔計膊頭),背後既噴射器,半支槍,其餘全部都無用............

頂部