回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [汽車] 香港力量 戰神回歸 !
好平
少校

UID 7070
精華 0
積分 52
帖子 2725
成品數目 52 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 模魂
狀態 離線
香港力量 戰神回歸 !

你地好 , 又係我了 !
今次來的是找了很久的hks花  首先多謝當然是幫我找到這張花的hi兄 !!
製作過程分享 , 不如說成向咁多位師兄求教
多多題點指點

水貼老了  話哂都有咁上下年齡   
雖然很惡搞  不過我會馴服佢 (希望吧) !

我真係幾鐘意呢隻花  可惜只係出左gtr 32
7代狼同puma花我都好鐘意  不過都已經找不到了

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
頂部
好平
少校

UID 7070
精華 0
積分 52
帖子 2725
成品數目 52 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 模魂
狀態 離線
回復 #2 hl_0521 的帖子

要既要既
我而家知你個 "各"叫hl喇 !   
張花d反應好慢牙 ! 落左好耐水又唔游出黎  
不過今次我學識左一樣野
superclear係最好既軟化劑

頂部
好平
少校

UID 7070
精華 0
積分 52
帖子 2725
成品數目 52 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 模魂
狀態 離線
回復 #4 hl_0521 的帖子

係牙 ! superclear對付一d大張既水貼就最岩 !
上完大張又唔平多轉位既水貼之後 噴少少superclear  
再用棉花棒加少少水推一推就平哂了

頂部
好平
少校

UID 7070
精華 0
積分 52
帖子 2725
成品數目 52 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 模魂
狀態 離線
回復 #6 wongleo 的帖子

自學   
不過有幾張大既水貼都係用呢個方法 ,,真係冇問題呢 !
因為張水貼真係太硬  用軟化劑溶左佢都唔識轉 =.=

頂部
好平
少校

UID 7070
精華 0
積分 52
帖子 2725
成品數目 52 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 模魂
狀態 離線
回復 #7 cas52612 的帖子

唔好咁喇=___= 不如你講有咩問題好唔好 教下小弟

頂部
好平
少校

UID 7070
精華 0
積分 52
帖子 2725
成品數目 52 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 模魂
狀態 離線
回復 #11 joey 的帖子

有d好大張既水貼  咪有時會撞到d奇呢既轉角位既
咁我會上完水貼之後  迫哂d水出黎
再用風筒吹一吹 (目的係吹軟張水貼) 當然見好就收手
再用少少軟化劑  有時張水貼都會唔聲話的 (由其係我呢張)
咁我會用superclear噴1,2下 ,  等1分鐘 , 再用濕左水既棉花捧輕輕力推一推平佢
就係咁喇 ~

頂部
好平
少校

UID 7070
精華 0
積分 52
帖子 2725
成品數目 52 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 模魂
狀態 離線
投降了 投降了  
不過我試過用軟化劑去搞   真係冇咩反應 (因為本身質地都幾厚同硬)
用風筒吹左先個方法都應該幾work !
幾野其實本身都唔係幾fit位

頂部
好平
少校

UID 7070
精華 0
積分 52
帖子 2725
成品數目 52 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 模魂