回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [戰機] 拙作 F/A - 18E ,請再指教 ~
  本主題由 KC 於 2007-1-5 09:10 AM 分類 
tamama
壹等兵

UID 9101
精華 0
積分 7
帖子 141
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-12
狀態 離線
拙作 F/A - 18E ,請再指教 ~

呢隻野其實起左一個月啦 , 不過一路都唔得閒 post 上黎 ...
聽左阿民師兄既指點 , 上色既時候開稀左 (我仲係得手油...)
不過 , 依然係好肉酸 ... 仲未識得無縫
處理 d parts , 好大條"la" ...

不過 , 可能呢年內我都要放棄模型架啦 ....
考 a level ...
直頭係囉我命 ...
依家一日30個鐘都唔夠洗 ...

頂部
tamama
壹等兵

UID 9101
精華 0
積分 7
帖子 141
成品數目 7 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by matleung at 2006-10-2 01:40 AM:
手油已經好靚喇!!
下次可以試下再攪靚 d 夾口!!

多謝你先 , 不過我仲有d唔明 , 我試過係 d 夾口度上畢地 , 之後再沙紙磨走 , 但無論點磨 , 都仲係有 d 好花 , 上左色都遮唔住 ... 搞到我都唔敢點搞 .. 寧願有佢有條夾口 ..
唔知咁多位大佬有咩方法 ?

頂部
tamama
壹等兵

UID 9101
精華 0
積分 7
帖子 141
成品數目 7 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by matleung at 2006-10-2 01:57 AM:

會吾會係砂紙吾夠幼既問題??
由粗慢慢開始用,最後用幼既...400--->800---.1000/1200...跟住先上色會吾會好 d??

都有可能既 , 不過唔知要唔要好似砌車咁先上底灰 ?
我訓先喇 .. 如果唔係真係會死 ~ 成廿粒鐘冇訓啦

頂部
tamama
壹等兵

UID 9101
精華 0
積分 7
帖子 141
成品數目 7 件
閱讀權限 10
狀態 離線
多謝哂咁多位 , 大家過獎啦 ..
我唔係有咩咁利害 , 只係老長個模開得好姐 ~ 所以先砌到睇得下咁啦
要學既野仲有唔少 ~ 希望大家比面 ~

頂部
tamama
壹等兵

UID 9101
精華 0
積分 7
帖子 141
成品數目 7 件
閱讀權限 10
狀態 離線