回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 本地Online Shop真係好有問題.. Luxky
Jagdtiger1944
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2014-1-16
來自 BERLIN bleibt Deutsche
狀態 離線
本地Online Shop真係好有問題.. Luxky

16號上網LuckyModxl落order買AV油,pigment...etc  17號張單狀況轉左ship date 17/3 , 今日打去話之前有兩件貨未齊所以其實未ship未pack, 之後重要話集齊其他order " 過兩日" 先會去郵局 "寄"....     冇睇之前呢間野D post 係我抵死

14號上Easy order 蝕刻重未見影...   同日淘寶訂果D order大陸來都到曬貨, 唉... 以後淘寶買算了,不過淘寶AV油及pigment成日唔齊色.. 請問有冇師兄知門市邊樹多? thanks

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線
況且有乜理由貨都未齊話ship左... 其實睇番舊post先知Lucky呢間野好多大話

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線
其實淘寶$40 shipping三四日到貨重可靠,佢地又怕你比中差評價佢店舖所以最遲都係落order後一日寄貨,九成係即日寄,而且有問題即換... 應該競爭好大好多如工具,蝕刻炮管,油..都壓到好平,順豐最快試過三日到   間"英X"重成日有禮品送
上星期掃左堆工具平到哭.. $1.5人仔stainless尖咀鉗,平頭鉗.... $25電動手工鑽重跟5種磨頭,$5 八色鋁色碟,made in japan剪鉗都係$12 ...etc  
上星期平通街價又淘左堆RB 金屬炮管, 鋼纜,蝕刻,銅枝...   唔係比Luxky玩一玩差枝AV 紅primer , 今日可開工砌Tiger了...  重淘左枝激筍$32人仔 RB SU-100金屬炮管...  為枝炮買盒模型

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 oj 於 2014-3-19 07:46 PM 發表

係 ? 等我重誝住同佢訂d resin補品tim.....

我見佢香港公司 , local courier 都送倒

不過我見佢D resin真係幾多...  但我呢三十載網上購物經歷最差一定係Luxky

上淘寶搵下resin可能重有驚喜

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線
Lucky都話我知唔比上門,同埋Lucky有大陸淘寶店,我先前係淘寶度買油...但佢話唔送香港,如果香港買就叫我去Lucky. Staff話係總公司

同埋到今日6日都未收到Easy D貨..  全部兩間ship date都係流,吹水話寄根本唔重未寄, Easy重同我講寄新界耐D... 真係當我小學雞未寄過平郵

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kl122002 於 2014-3-22 06:02 AM 發表

話說有日我張卡突然被人過左美金幾蚊. 當時我又無用手機/電腦, 一定係有人用左我張卡.
即時打去銀行check, 是一家叫netflix 的東西, https://www.netflix.com/global
我反來知呢間是網上賣劇集/片, 不過如 ...

咁恐怖..   如果試左你$8蚊你之後冇打上bank可能碌你8雞....

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 icemanh 於 2014-3-22 03:10 AM 發表

AV 係灣仔修頓對面比較齊色, 不過好貴下.

淘寶可以廣州英利, 佢地都幾齊同埋 REAL STOCK.
其他店就好多係假 STOCK.
外省就唔知啦, 我盡量都係珠三角區買...

另外, 其實國內有D 日本仔工具 , 其實比 ...

Thanks~ 都同英利買過幾轉.. 但係次次同一間買8-9枝硬係有兩隻色唔齊..同埋好多間都話快遞唔送液體,係得英利送到,但佢又極之唔齊AK油  , 一係有AV但冇天然土有AK又冇Mig.. 永遠唔可以一站攪掂, 而且我岩岩新玩要買齊基本油,泥,油畫油,wash..都要搵幾轉,AK琺瑯油同Mig502油D色又係買極都唔齊門市又冇.....上網越睇睇下又買多枝咁.. 睇完書又買下AV D防秀紅primer,chipping,wash玩下先上lucky

依家都係1:35...  其實就係想練好舊化玩1:16 RC, 所以先入門玩1:35 ,  部RC咁正唔舊化好浪費...    師兄你o係rc-evo forum認得我?

依家上左癮.. 處女作星星Jagdtiger上左迷彩,二號車星星JS-2上左綠,缺乏重要舊化油彩未到,已停產四日...   陣間出去入龍記Tiger early,Panther G & SU-100 (呢架係咪話停左產?) 番來去順豐拎埋5條精緻炮管剛剛好   

但其實係咪好易爛尾?

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 timng 於 2014-3-23 10:54 PM 發表
Lucky 我買過一次,都好順利丫!? 無咩野渦!
禮拜五落單,佢話ship 左 (其實係星期一至ship),本地平郵要到禮拜四至到, 係要等下甘咯!接受到,算啦!
(明明有貨,話想去佢鋪頭買都話唔得,要郵遞 ...

Lucky真係當我地小學雞未寄過平郵... 我聽日再打去插佢講起都炆    

我屋企行過去5分鐘佢都唔比我上去,我16號落單今日都未到...  九成係有order先拎貨

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 icemanh 於 2014-3-23 12:04 AM 發表

淘寶買野係咁, 無一間可以買齊. 結果呢度買下一堆, 果間又一堆 (因為運費問題, 無理由買$20野)....
結果買左好多野返黎

1:16 RC 舊化做少少算啦, 之後你出車都會自動舊化   .... 我好似見到呢 ...

如果有公司出套kit比1:35可以改RC,有聲有recoil噴埋煙一定可以上市...

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線
淘寶:world war
炮管,resin,蝕刻都多   順豐3日送到

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kl122002 於 2014-3-24 08:18 AM 發表
似乎又多一位朋友中了"available" 的陷阱
有時我諗, 佢地可能只是keep 廠或者歐洲代理的contact, 未必有現貨. 要的時候先去訂.
我估大量訂貨的話成家公司一定overload/真空.

我已經溫左書先上Lucky訂, In stock都中了陷阱所以我都無話可說..

其實有冇人上過元朗Lucky?  可能個地址都係流...

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 erichylee 於 2014-3-24 12:40 PM 發表
其實點解唔打電話上去lucky問問有冇現貨先落單?反正打本地電話。

真係唔知原來重有system個網數唔係同倉數同步...我落單果時全部都係In Stock 存貨6+件以上....   好明顯有D貨佢應該係自己冇儲,我第一次打去佢亦話有兩件未齊未寄得

MATTE VARNISH 520
VA-AV70978  DARK YELLOW 978
VA-AV71161  AIRBRUSH THINNER 200ML
VA-AV73117  PIGMENT RUST 30ML
VA-AV73214  CHIPPING MEDIUM 17 ML
VA-AV74605  Vallejo Primer - German Red Brown 200ml
VA-AV76513  MODEL WASH 513-35ML: BROWN WASH

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kl122002 於 2014-3-24 09:24 PM 發表
你買的野, 不如去康田, 或者油樂坊好過了
油樂坊貴少少, 不過齊. 康田仲有另一個牌子AK油可以選擇.

VA-AV74605  Vallejo Primer - German Red Brown 200ml  可能少見d, 不過可以試下在康田問問/

又或者 ...

今日問完你就去左..... AV手,噴基本油係多連panzer ace都有,但冷門少少果D如primer得灰色而且價高5-10% , AK舊化油,yellow primer乜都有D naval油都有但hot果D如 dust,mud琺瑯油都係冇得番少人用果D色,佢話代理唔比貨冇計...

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 icemanh 於 2014-3-25 02:03 AM 發表

果堆野我係淘寶淘齊左了

我相信LM係有部份存貨, 之前幾次佢地都係1-2日內寄出.

師兄請問邊間? 會唔會唔寄液體?

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線
Lucky貨今日終於到, 16號order 26號到...共11天  佢聲稱原因係拎漏左去郵局

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 icemanh 於 2014-3-26 01:02 AM 發表

唔會係一間的, 要呢間執少少, 果間又執少少咁樣.

頭果幾間, 間間都幫趁過. 有時你有貨, 有時佢有貨, 再加上之前係LM又執左一堆, 所以暫時AV都夠用.

http://s.taobao.com/search?tab=all&loc=%B9%E3%D ...

塞既係噴塗淨手塗油? 正想轉AV..

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 icemanh 於 2014-3-27 01:49 AM 發表

我上次果包都話係郵局處理唔切, 結果係佢自己唔切吧?!

我都發覺本地online shop最like屈郵局,但去到第五,六天已經不攻自破

頂部
壹等兵

UID 55918
精華 0
積分 3
帖子 141
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 icemanh 於 2014-3-28 12:22 AM 發表

你對...我記錯左
係支 primer, 樽寫 directly use, 結果 direct 香...

要溝重抵用,咁諗會否開心D?  

各位手油高手有冇手油用水性推介?  小弟用開星星水性發覺唔多穩定,成日隻Dark Green油油下有D黃色油浮上面(好似D色分離左)... 越油越偏黃,已經用X20A同溝得好暈

頂部