回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [即將推出] `MG 00R vs 1/100 00R
天道寺總司郎
中尉

UID 16885
精華 0
積分 0
帖子 756
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-9
狀態 離線
`MG 00R vs 1/100 00R

大家好...我係天道寺小弟=]好耐冇見..
HKML的朋友們...大家好嗎"?

相信大家都知道`黎緊5月會推出MG 00R
生產商向好多店舖出示預訂圖...白模/未上線素組圖
結果惹黎好多模友既爭議
有人認為MG 00R 仲衰過 1/100 OOR
究竟事實係咪真係咁"?

小弟係其他網站借黎`幾張圖"
俾大家參考下...

首先係"00部份":             
MG 00 ver.

1/100 00 ver.

=================================================
之後係 0-RASIER部份":
MG 00 ver.

=================================================
最後係 00 R 部份":
MG 00 ver.

最後係到奉獻大家一句"
如果大家唔鐘意MG 00 千奇唔好買
廢事曬大家$$啦

頂部
天道寺總司郎
中尉

UID 16885
精華 0
積分 0
帖子 756
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mauchingc 於 2011-3-17 02:25 AM 發表
MG 點都好D, 不過要睇返性價比,我覺我唔多價呢個價

小弟又講句啦=3=
我覺得你岩...=]
但係我覺得佢會出呢個價...
講緊係`00 + O-RAISER
你分別砌兩部野...合埋一盒就呢個價

舉個例":
MG 00 QANT 4,500
MG Core Booster  2,200
加埋`6,700
一部高達 + 一部飛機 出6,500...絕對係MG合理水平FOR BANDAI黎講
冇點叫高黎賣

消費者係唔係咁諗...一件事
但係BANDAI佢地係咁諗
我個人就冇麥所謂...當震下災XD

頂部
天道寺總司郎
中尉

UID 16885
精華 0
積分 0
帖子 756
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2011-3-17 02:30 AM 發表
睇慣咗 MG 00 QAN[T], 愛上咗個 Shape, 加上膊頭 & 雙爐縮細咗更合比例, 所以覺得 MG 00R 好d~

個人覺得瘦左好多...比起1/100 00 R
大佬= =肥長過高呢下幾下客人...原著冇呢回事好似=3=
MG 00Q依家封左係透明箱到=]

頂部
天道寺總司郎
中尉

UID 16885
精華 0
積分 0
帖子 756
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mauchingc 於 2011-3-17 03:04 AM 發表

哈哈, 又有D道理咁啵

望就咁望...唉...點解B記D模型衰過以前...其實T_T
已經清左位留位放佢

頂部