回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [其他] 1/20 Ma.K. AFS Mk.II [作品名稱:小念頭]
光子力
中尉
繼續努力

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 16054
精華 10
積分 29
帖子 732
成品數目 29 件
閱讀權限 10
註冊 2006-12-4
來自 殖民地星
狀態 離線
1/20 Ma.K. AFS Mk.II [作品名稱:小念頭]

裝甲服加功夫有點不倫不類?但多個軍隊和特警都有學[詠春].......其實小弟都係想試下砌ma.k,入練功房都係出招[攤手]先 .......

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最近評分記錄
Killick   2011-3-26 02:00 PM  讚好  +1   創作意念一絕!
小肥肥   2011-3-14 11:52 PM  讚好  +1   創作意念一絕!
斯巴達人   2011-3-14 10:15 PM  讚好  +1   Very good work bro!
哈帝斯   2011-3-14 03:10 PM  讚好  +1   創作意念一絕!抵讚!
kwan814   2011-3-14 11:36 AM  讚好  +1   創作意念一絕!完全配合 “練功房” ...
R32   2011-3-14 09:13 AM  讚好  +1   創作意念一絕!
小公主   2011-3-14 08:59 AM  讚好  +1   佳作!
刀鋒冷   2011-3-14 08:29 AM  讚好  +1   創作意念一絕!
阿樂   2011-3-14 01:20 AM  讚好  +1   創意一流~~
頂部
光子力
中尉
繼續努力

UID 16054
精華 10
積分 29
帖子 732
成品數目 29 件
閱讀權限 10
來自 殖民地星
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 機動老鬼 於 2011-3-14 01:03 AM 發表
咦,個拑羊馬好有功架喎

謝謝機動老鬼兄!有個同事識,過個小弟兩招......

QUOTE:
原帖由 阿樂 於 2011-3-14 01:17 AM 發表
好有趣既組合,原來功夫+裝甲都有得諗
可以整多隻同佢玩黐手

謝謝阿樂兄!要多多向你學習!

QUOTE:
原帖由 felix 於 2011-3-14 01:57 AM 發表
喂喂喂!!!
以你嘅水平,個地台唔合格喎!!
發還重做!!!

係係!真係唔懶得,今晚返去整過........

頂部
光子力
中尉
繼續努力

UID 16054
精華 10
積分 29
帖子 732
成品數目 29 件
閱讀權限 10
來自 殖民地星
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 刀鋒冷 於 2011-3-14 08:28 AM 發表

x2

謝謝刀鋒冷兄!

QUOTE:
原帖由 simmonelai 於 2011-3-14 09:32 AM 發表
左手無手掌出唔到直衝拳同黐手喎 .

創作意念佳

謝謝simmonelai兄!右手可以[單黐],左手可以用[標指]攻擊敵人觀景器

QUOTE:
原帖由 小公主 於 2011-3-14 09:43 AM 發表
右手手掌似乎“咬”得幅度大左少少,個人覺得因為裝甲服有厚度,著左之後原肌肉個屈曲角度係觀感上應該收窄返少少以平衝返,純個人感覺,光子力兄唔好見怪~

謝謝小公主兄!多謝你的見!手掌“咬”得幅度大,是因為[正身攤手,沉肘埋中,手掌向上(陽掌),手腕在子午線] 科幻野有小小浪漫請見諒

QUOTE:
原帖由 Arnold 於 2011-3-14 09:50 AM 發表
好型嘅 pose.... 唔睇到 d 字仲以為學蜘蛛俠射絲添

謝謝Arnold兄!真係有D似

QUOTE:
原帖由 KY 於 2011-3-14 02:40 PM 發表
賢哥第一隻玩舊化就有這樣的效果, 的確佩服
可惜圖片有偏色, 有些圖機體似是帶青色, 但有些似沙黃色,
再拍點清晰的close up 圖, 這才可看到真正的效果呢

謝謝教主講翻件模型!這件製作是小弟看完mig講舊化的DVD,同翔哥講鹽食法後的製作.......

QUOTE:
原帖由 deathmaster 於 2011-3-14 02:50 PM 發表
裝甲功夫

謝謝deathmaster!是啊!除了功夫加裝甲外,還可加唱歌跳舞同踢足球

QUOTE:
原帖由 williamgundam 於 2011-3-14 02:53 PM 發表
作品舊化正唔洗講,Ma.K 居然識耍功夫,太利害了 !! ~ ^^

同意樓上 KY 兄,光兄既圖片有 d 偏色,睇唔真作品既真正顏色,統一返較好呢 ∼

謝謝williamgundam兄!正如作品名稱祇是小小的[念頭],有時間要請教williamgundam兄攝影

頂部
光子力
中尉
繼續努力

UID 16054
精華 10
積分 29
帖子 732
成品數目 29 件
閱讀權限 10
來自 殖民地星
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 斯巴達人 於 2011-3-14 10:36 PM 發表
賢,這是一個十分不錯的作品,上色與舊化看得出很用心,已經超越以前你的牛角尖上色了(別介意!),^^"
地台的銅牌好正,可以的下次地面可以再做更好一些,作品會比較完美一點了,
要我挑缺點只是個人不喜歡這個姿勢,實 ...

謝謝翔兄!小弟都係睇到你的大作睇到有火,先有這個製作.......由其係地台,我都想過幾個方法最後都係失敗!

QUOTE:
原帖由 哈帝斯 於 2011-3-14 11:25 PM 發表
賢哥仔果然係食過夜粥呀!
相片影響了模型的真實度, 很難CMTS
看上去有些微部分甩青不自然, 大塊了一點...(請不要介意...)
但這還是上上的住作呀!

謝謝哈帝斯兄!小弟要向你多多學習.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
頂部