回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [電單車] YZR M1 '04, 驚嚇片皇, 慎入....
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-9-3 04:35 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
YZR M1 '04, 驚嚇片皇, 慎入....

忍左好耐, 終於衝破心理關口, 開架老電玩下...

當佢巾咁砌... 求其執左件, 要補夾口既補左, 先上一浸灰....
[attach]349168[/attach]

考慮到自己渣仔, 上heat stain時一定雞手鴨腳, 先下手為強, 肢解之, 而且咁樣執灰易d....  
[attach]349169[/attach]

各位師兄, 個尾鼓既呢個圈有冇出過pe? 如果用啤酒罐做又會唔會太薄? 因為我實在睇唔過眼. 另外, 究竟04尾鼓係味咁長既呢??
[attach]349170[/attach]

第二次執灰... 真係睇小左d夾口.....
[attach]349171[/attach]

不日update....

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

生有限, 欲無限. 買得快, 砌得慢.
要好好保養個人健康, 唔係點砌得晒個倉~
頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-9-3 04:46 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
回復 #2 優質肥牛 的帖子

肥牛兄, 因為夾口位好陰濕... 都唔知點執, 肢解左對我黎講易handle d...

其實都有d擔心上heat stain時會出現顏色不一既情況... whatever, 反正我都係新手一名, 咩都試下...

頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-9-3 05:08 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
THANK YOU肥牛兄, 我只係肢解左條喉咋, 個圈未cut出黎... 又唔想大改, 但係原裝個圈確係有d核突... 而家有補品唔洗煩lor.... 今晚隊完啤唔洗洗個罐.....

頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-9-3 11:31 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
條喉今晚試下種番銅支fit下位先, ok既就可以噴下油~

頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-9-4 02:18 AM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
回復 #8 joey 的帖子

你意思係成架? 其實我唔係好想買成架既pe... 因為如果仲玩埋pe, 2012世界末日都未砌完..... 只係好多時見到有d野好似唔係幾好睇, um, 正確黎講係核突既位置, 而自己又估到佢係乜(小弟對電單車真係一竅不通...)既話就搞搞lor~ 參考書又唔多....

如果有人可以借d我睇下就好啦........

不過話時話, 如果呢度執件野, 果度又執件野, 真係分分鐘成份買仲平d... 加上砌落有少少茫無頭緒, 有份pe又好似有d野跟下咁... 個心好似會定d.....

頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-9-5 12:48 AM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
洛克希德兄, 好多link, 有排睇.... 多謝... 不過呢, pit work既問題, 因為屋企書太多了... (我同老婆都算得上書癡) 再買應該比人打鑊金再吊起晒乾... 一兩本都ok既... 係邊度有?? 康怡有冇得賣呢??

頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-9-5 02:15 AM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
回復 #16 joey 的帖子

係? 好wor, 泊車平d...

但係果度係有得賣架嘛?

頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-9-6 01:03 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
回復 #22 joey 的帖子

咁要約埋飲番杯先得~

頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-9-6 10:33 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
回復 #25 joey 的帖子

實得架, 有冇錢?

呢d環境要搵下sponser~

頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-9-8 11:35 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
回復 #28 優質肥牛 的帖子

小弟在此謝過肥牛兄....

好正既相....

頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-9-8 11:43 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
回復 #30 joey 的帖子

咩07? kit定係書呀?

頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-9-9 03:30 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
pit walk.. 都幾貴... 死啦... 開多瓣砌老電... 係味應該考慮買多個書櫃??

m_m兄... 呢d野.. 睇唔到, 時運高......

頂部
lailo
少校

UID 26872
精華 0
積分 24
帖子 2433
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-8
來自 HK
狀態 離線
發表於 2010-9-10 12:09 AM  資料  短消息  加為好友  添加 lailo 為MSN好友 通過MSN和 lailo 交談
evo兄: 生產線一直都有兩條, 左手一條, 右手一條..... order多  就唯有拖~

joey, 肥牛兄: 其實ns500同nsr500有咩分別?

頂部