回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 2010 F1 (Next Round - Abu Dhabil GP 14-Nov)
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-13
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2010-5-16 07:54 PM 發表
Bar叔過了老舒

入第一個彎過左3架

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線
睇alonso係後面仲好睇

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線
Button 部車話留低左個 radiator bung 係車個radiator, 道所以 overheat

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線
又safety car, 今次巴叔

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線
又safety car

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線
乜 redbull 咁快嫁, 2,3圈咁又lead 3 秒出黎

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線
kubica 追到 vettel 啦

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線
又safety car.
咁樣行到尾啦

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線
乜攪咁多野呀, 無睇最尾果幾圈tim

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線
40.7 ...With the following exceptions, overtaking is forbidden until the cars reach the first safety car line after the safety car has returned to the pits. Overtaking will only be permitted under the following circumstances...

40.13 If the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal without overtaking.

依家好明顯用左40.13落個result到. 但係如果用40.13, 點解 safety car 要熄燈同賽道會著 green light 呢?

不過加唔加MS 20秒都好, 都好明顯睇到佢好專心場車, 無放過任何一個機會去搶分

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2010-5-17 10:46 PM 發表

大個仔路喎, 識睇得出. 對臨尾扒頭事件亦有成熟的想法

又唔駛咁大反應 個個車手都係咁架啦, 連初級賽事都一樣, 慣晒手勢. 平常不過.

咁啱講開老舒同阿朗, 我剛剛讀完 ...

平時見d車係馬路比人頂一頂都比中指啦, 何況賽緊車

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 =鋼= 於 2010-5-17 09:13 PM 發表

我唔覺得個班慢車有讓到ALONSO喎
ALONSO部車明顯係慢車群部車快
加上ALONSO有番D技術要過佢地唔算太難
我重好記得電視有到影住ALONSO想超車但比前面部維珍封位
佢即刻舉起隻手話有冇搞錯
咁都叫讓???XD
...

雖則我係 ferrari and MS fans 但係比人加20秒我又唔覺得乜野喎, 反正今年都無乜機架啦.

反而睇到佢係賽場上仲係能夠咁專注同咁有鬥心去搶分, 我仲開心

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線
其實點解大家咁在意Alonso果下動作呢
Joey 兄講得無錯架. 追緊人又比D慢車頂住, 真係幾火嫁

何況睇咁耐 F1 , 見車手向其他車手 , 真係多到2隻手都數唔晒啦

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2010-5-18 11:54 AM 發表

如果果個係舒密加,同一個動作,大家又會點唸呢?
「攪」左兩個幾圈,前面架virgin頂住重係包緊尾, 頭果水車就一路放遠
重俾d 漫三秒既漫車頂住條路,再俾佢頂多幾個圈,重點追上去?表達下自己情緒都好自 ...

我反而覺得上站西班牙 MS 揸部慢車係直路尾頂住 JB 站 Mclaren 果下好睇d喎.
線位靚, 無多餘動作, 防守得乾淨利落.

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2010-5-18 05:01 PM 發表
轉吓話題啦!
我好想搵, 有冇網上賭博公司開出一個盤口: 我想投注紅牛攞晒2010全季的 poles
連摩納哥都過關.....睇怕實食冇黐牙嘞掛 兼要補償2005年輸寃枉錢的遺 ...

你唔提起都唔記得有呢一幕  

講開 tyre, Avon 唔見左, 出年可能得返 Michelin 同 Pirelli 掙

Following more FOTA (Formula One Teams Association) meetings in Monaco over the weekend, teams have narrowed down 2011 tyre options to just Pirelli and Michelin, it has been revealed.

Prior to the Monte-Carlo weekend, a number of manufacturers were seemingly in the running to replace the departing Bridgestone for next season, including Cooper Avon and Kumho as well as the Italian and French companies.

However, Ferrari Team Principal Stefano Domenicali has said that only two options now remain in the mix.

"No decision has been taken yet," he explained to reporters. "I think, give it another week and maybe by next weekend we will have found a solution.

"There are now only two possibilities, though - Michelin and Pirelli. I don't see any other option."

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線
仲有成個半禮拜先到 turkey 站.
不如分享一下呢一段我覺得歷好精彩o既扒頭片段

1986 Hungarian G.P.
Piquet (FW11) vs Senna (98T)

http://www.youtube.com/watch?v=AeemlgJkjUs

場車最後 result 係 Piquet 第一,  Senna 第二

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2010-5-19 12:41 PM 發表
好了, 隨著 m_m 兄更新標題, 我們一起東征去土耳其

土耳其站是快場, 最尾條直路由10號灣開始至12號灣, 好長, 所以 F-duct 又大派用場喇! 但法拉利的 F-duct 設計明顯有所不及, 上次巴塞站我話法拉利在 ...

比個場大家睇睇做 reference

查看積分策略說明
附件
2010-5-19 11:36 AM

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cko 於 2010-5-21 01:40 PM 發表

我揀呢場 ..
1979 Dijon (French GP) Arnoux (Renault turbo) Vs Vileneuve (312T4) 爭緊2/3位

http://www.youtube.com/watch?v=kl2tIFxSEGA
各位欣賞下佢地點走線, 最後 Vileneuve 第2, Arnoux 第3

真係好精彩

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2010-5-23 07:18 PM 發表

Round 1 finished. BMW in 1-2

歐陽比人撞左

係咪 Monza 比較直同快, tdi 唔會太著數

歐陽獨立車手排第 一起步嫁喎, 咁唔抵

頂部
m_m
少校

UID 25989
精華 5
積分 127
帖子 2992
成品數目 127 件
閱讀權限 10
狀態 離線
Ferrari 第800場 F1. 唔知落場時架車係咪用返呢隻花呢

查看積分策略說明
附件
2010-5-28 07:09 AM

頂部