回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 1/35 GUNDAM - 2022
SIMONLLM
上校

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2008-4-28
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-1-14 10:50 AM 發表

近排開左學,平日無得砌野... 忙到屎..
係得星期六日可以砌下...
就好似尋日咁,開左盒野砌得腳既上半部,又要幫屋企人搞無線上網... 唉/_\

我個仔呢兩個禮拜考試, 忙到死, 我都冇乜開工

1/35 GUNDAM -- 15%
1/100 MG 高渣 50%
MARCOSS ZERO - 40%
1/100 KOG - 15%
1/100 GUNDAM FULL ARMOR - 1%
McLaren Mercedes MP4-23 - 1%
大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-1-14 04:29 PM 發表

係呀... 但係分件玩死人,一件扣一件..... 囧...
再加上有幾隻野搞,新果隻都未啪完..... 啪玩都玩番排先XD

我想你砌 666 多d

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線
就係呢套架生一大札, 唔黐死佢都做唔到下一步

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小龍 於 2010-1-15 02:42 PM 發表

你試好哂位哪? 試好哂先好黐死佢喎

叫做ok 啦,

QUOTE:
原帖由 VampireA 於 2010-1-15 03:08 PM 發表

其實用唔用到白膠"張"先呢? 白膠張乾左都好實架, 要甩既易d...

應該唔夠力, 因為一攪d電線就會甩晒, 尤其顯示屏有五塊零件砌成. 依家黐死晒, 今晚上色, 黐 led & 光纖.

QUOTE:
原帖由 williamgundam 於 2010-1-15 03:46 PM 發表

越玩越大 !! ~ :

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線
黑麻麻先試到效果

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小龍 於 2010-1-15 07:36 PM 發表

亮燈儀式 ~ 超正

希望响你到正式亮燈.

QUOTE:
原帖由 模型怪 於 2010-1-15 07:42 PM 發表
試燈效果好靚   

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-1-15 09:21 PM 發表
哇哇哇~難得三隻色又唔爆果下先正到痺!
月聚時間我安排好la,照舊無問題!

實物仲好少少.

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 alex_d_liu 於 2010-1-16 07:05 AM 發表

巧神秘呀!

QUOTE:
原帖由 戰斧 於 2010-1-16 09:49 PM 發表

好浪漫喎! ...

又神秘,又浪漫, 冧女咪好掂

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小龍 於 2010-1-16 10:36 PM 發表

每次冧女都帶隻 1/35 出黎亮燈 ~ 絕

好似拖往個仔咁, 点出嚟泡

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-1-18 08:13 AM 發表

隻1/35咁重....咁我情願掛d燈係自己度扮聖誕樹=.=

就由你試先.

QUOTE:
原帖由 carman 於 2010-1-18 11:04 AM 發表
GOOD~

個駕駛倉上咗部份色, 希望月聚帶到出嚟.

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-1-18 07:26 PM 發表

咁當我有隻1/35先la=.=

咁快D買啦, 遲D仲貴

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 akira 於 2010-1-19 10:11 AM 發表
又一燈神來了,是否會搞到像台場rx-78一樣

乜鬼燈神,
我見隻嘢咁大, 橫掂都打通晒個駕駛倉, 又有 LED, 電線, 開關餘下, 又唔趕時間交貨(已然死心), 咪試吓囉
依家未知會行咩路, 不過預算BODY 倉蓋底會加兩粒閃 LED. (越嚟越似聖誕樹 )

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小龍 於 2010-1-19 10:58 AM 發表

何解遲D仲貴

無乜貨响街, 再出應該貴D掛

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-1-19 11:38 AM 發表

當我搬左屋先有位放隻1/35=.=
我驚連一隻1/100都未必有位安置呀/_\

1/100都未必有位安置? 咁你隻 666 比得我啦

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-1-19 03:01 PM 發表

所以咪等買過個櫃先開始搞law
(又借機唔搞住~)

到叫你買櫃時, 你又話買間大d嘅屋先
唔好講咁多, 拎隻 666 出嚟等我地分咗佢.

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 戰斧 於 2010-1-19 09:37 PM 發表

我都無地方收埋佢,咁我唔要啦! ...

你都冇出過成品, 我哋都冇預你

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-1-20 08:04 AM 發表

你地兩個丫......=.=||
又係喎,咁等我搬出去一個人住先搞都好喎~

又好喎, 到時月聚上你個竇, 到時我地搬乜都得
話時話, 開咗新嘢未?

我個駕駛倉上色已經七七七八八, 執番少少外型及上消光, 就可以組合起

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-1-20 06:18 PM 發表

我好多火頭喎,你講邊件先
板聚作會保密的,放心XD

我點知你仲有乜火頭
乖乘地講晒比哥哥聽

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小龍 於 2010-1-21 02:10 PM 發表

咁月聚係咪帶埋條囡囡黎

一定要帶埋條囡出嚟 BALANCE 吓, 上次都有 POCKET MON. 啦, 如果唔係, 剛陽氣太重喇

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-1-22 08:28 AM 發表

....... 我唔制呀/_\
都係我經過千挑萬選出黎先買ga>~<
我d命根呀>~

先去咗d舊貨, 等你有空間再千挑萬選過, 我地呢d咪係兄弟囉.

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線
1) 五件頭上完色
2) 先將駕駛台裝上
3) 再將駕駛倉裝上
4) 最後裝上主體

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5820
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-1-24 07:12 AM 發表
好野,星期五有好野睇la~

D電線未拉, 盡力啦

QUOTE:
原帖由 akira 於 2010-1-24 10:28 AM 發表
喔~~~開始上色了
好期待啊~~~~~~~~~~~~~~

為咗裝 LED 同埋拉電線, 所以先至將駕駛倉上色, 跟著呢一年都未必再有 PARTS 要上色,  所以一定另你失望喇 XD.

QUOTE:
原帖由 Elmonsuen 於 2010-1-24 11:21 AM 發表
努力
加油

我會嫁喇

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2010-1-24 05:14 PM 發表

正到爆, 期待星期五見實物~! :em95:

只有駕駛倉又好少, 但加理胸腰盤骨又好重.....

可惜呢排太忙, 剛放完假明天又要立即返大陸, 睇怕星期五又係要帶兩梳蕉黎...

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2010-1-24 05:16 PM 發表

技安既身軀, 大雄既性格...

形容得好好

QUOTE:
原帖由 alex_d_liu 於 2010-1-25 09:47 AM 發表
好似燙柜桶

會唔會加人仔同座椅?

似燙柜? 又有D似
再加人仔同座椅, 唔好掛, , 好大工程嫁, 都未必睇到.

QUOTE:
原帖由 模型怪 於 2010-1-25 10:04 AM 發表
個駕駛倉手工同上色另我心動了~

等我同老婆講, 有人為我心動先

大贊卡 - 5%
頂部