回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [SD] Freedom
正樹
上校
人工知能改

熱讚榜勳章  
UID 12935
精華 3
積分 67
帖子 4628
成品數目 67 件
閱讀權限 10
註冊 2006-7-31
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 josephfreedom 於 2009-3-14 12:59 AM 發表
但係N咁多年前我D作品都係無缝+補色之後都比大把人喪插話素~~

我會選擇唔POST我N年前既作品出黎(我無POST既既劣作多到 .....所以我會選擇性POST出黎)
(一個FORUM有萬幾個人,插你既人除番開只不過係千幾分之一.何必介意呢?咁諗會開心好多 )

!@#$%^&*(())_..................!@#$%^&*
頂部
kayk
軍曹

UID 32418
精華 0
積分 6
帖子 344
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2008-10-5
來自 HK
狀態 離線
話時話丫~~其實有時唔上色~~我有時都會有機會分唔出~
話說有日我去附近朋友個鋪頭度佢就同另一個朋友一齊噴緊油~~
之後佢囉左另一隻戰機模型畀我睇~~我都覺得做得幾正同埋好精細~~囉上手以為全上色~~
點知...原來佢架機只係部分位上左色~~佢因為話好難溝得返架機隻色~~所以成架機D 主色位淨係做線上水貼再上消光, 真係畀佢吹到啤啤聲, 之後佢囉開個尾部噴射器畀我做對比..我就明消光可以咁呃法~~但係絕對靚件~~呢個我就無改變原來評價~~

頂部
Ziv16
平民

UID 2874
精華 0
積分 0
帖子 49
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-4
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 正樹 於 2009-3-14 12:57 AM 發表

如果你問我,只要唔係"齋啪"
有心去補下色,都已經OK,始終唔係個個有一流手藝去製作

有時又可必對一,兩個字咁執著呢?

睇完咪算囉

唔洗為左1,2個人既野庸人自擾既

有心就唔會補下色就算啦

頂部
josephfreedom
上校

UID 15255
精華 0
積分 29
帖子 5572
成品數目 29 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-24
狀態 離線
做左10幾隻全身上色既成品之後,我對樓上有同感,有種同模型更熟悉,更了解的感覺

頂部
你好嗎
平民

UID 26651
精華 0
積分 2
帖子 40
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-2
狀態 離線
無謂鬧交啦,有邊個初初砌就砌得好令-_-
我個時砌得仲樣衰
樓主下次可以痴左膠紙先油咁冇咁易出介

頂部
§恨§
中尉

UID 33359
精華 0
積分 8
帖子 827
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2008-10-22
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 josephfreedom 於 2009-3-12 10:43 AM 發表
咁咪即係素組,想比人調走咩咁大聲=.=""

下次試下成件油哂佢得唔得,加油丫~~

依個係素組?
,咁你個d成品叫咩
回番樓主
好正
但係個盾好似唔平均(姐係仲有d白色地方未油曬)
下次留意番就ok
加油加油

頂部
josephfreedom
上校

UID 15255
精華 0
積分 29
帖子 5572
成品數目 29 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-24
狀態 離線
回復 #26 §恨§ 的帖子

我不嬲指緊上色而唔係靚唔靚既問題,我個D雖則唔係話好靚但係我可以話你知留係成品區既件件都係全身上哂色,我冇話佢整得唔好~~

頂部
B17
上尉
自護初級機師

UID 21887
精華 3
積分 60
帖子 1174
成品數目 60 件
閱讀權限 10
註冊 2007-10-4
來自 HKG
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kayk 於 2009-3-14 02:50 發表
話時話丫~~其實有時唔上色~~我有時都會有機會分唔出~
話說有日我去附近朋友個鋪頭度佢就同另一個朋友一齊噴緊油~~
之後佢囉左另一隻戰機模型畀我睇~~我都覺得做得幾正同埋好精細~~囉上手以為全上色~~
點知.. ...

完全同意~~
http://www.hkml.net/Discuz/viewt ... &highlight=TR-5

呢隻話明係素組,但係我諗冇人會去插...
其實冇人話要完全見唔倒原件D色先叫成品 (首辦例外)

排隊中...

仲有大量HG & MG & Gundam Collection...
頂部