回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 觀唐仲有無模型店?
oj
上校

UID 27984
精華 0
積分 9
帖子 4509
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2008-4-3
狀態 離線
唔係賠廿萬 , 多個0...
"繼續尋寶""82年店內當夥計" 我講過唔再講啦...
租客唔係可以當業主咁賠法架....

依家風頭火勢 , 你都係唔好去啦

http://paper.stheadline.com/headline/
page 18
又睇睇個k官up乜L ..

" 前人功夫好 , 後人理論高 "
頂部
yeung2
中尉

UID 9927
精華 0
積分 12
帖子 752
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-11
來自 雛見澤
狀態 離線
有沒有人知當年大雄會無聲無色地消失掉的?

創.聖.合.體
GO! Aquarion~~~~~
頂部
kl122002
上尉

UID 51726
精華 0
積分 4
帖子 1074
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2013-2-1
來自 無薪奴工製作室
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 oj 於 2013-11-30 04:21 PM 發表
唔係賠廿萬 , 多個0...
"繼續尋寶""82年店內當夥計" 我講過唔再講啦...
租客唔係可以當業主咁賠法架....

依家風頭火勢 , 你都係唔好去啦

http://paper.stheadline.com/headline/
...

錯字已改.
今日收工未知道時都好想入一入去, 不過唔明白都只是在門前停一停.
聽你講去的話都真係要望下情況先...入面仲有一兩盒野我好想買
隔一兩週入去應該都唔會引火自焚吧? (只要唔多出聲?

不過我希望老世真的有方法拆招, 如果唔係真的好大鑊
由7月傳出關門大吉, 關到家陣上報紙出事, 以我見客都走左唔少.

不過又有少少好奇,
我聽到新聞話一家三口, 如果 千金 + 少爺 +老世+老世太太...不是一家四口?

QUOTE:
原帖由 yeung2 於 2013-11-30 06:45 PM 發表
有沒有人知當年大雄會無聲無色地消失掉的?

大雄果度好似因為太少人去了, 位置又在某座好入下的廠廈
不知不覺改了上網y記, 然後也再支持不住了.

頂部
oj
上校

UID 27984
精華 0
積分 9
帖子 4509
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2008-4-3
狀態 離線
你條link呢...呢頭播完片即刻就黎廣告  : " 開心晒 ! 依家開心晒 ! 預弱堂..."

買野就入去啦 , 唔買野就唔好啦....

地產佬又好市建局又好 , 9成業權到手係夠晒理據收樓 ,
表面睇黎佢俾人感覺係賴死唔走 , 講黎講去係想要多d ,
冇理據又冇人情 , 區議員見無分加好難幫佢.....

大雄呢...我總覺得開間舖賣乜都好一定要有個賣點 , 平、就腳or人冇你有..etc

有個時期失業搵工 ,  打算係見兩份工之間一段長空檔上去磨半粒鐘 , 結果
幾分鐘已經無野睇要走人....最後去左公園

頂部
kl122002
上尉

UID 51726
精華 0
積分 4
帖子 1074
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2013-2-1
來自 無薪奴工製作室
狀態 離線
回復 #24 oj 的帖子

有時生果日報的廣告值得
今日再咬文嚼字一下:
文字版入面寫: "這類傳統模型店,全港不足十間。"邊十間?
老千里, WC&MK偉利, 英X, X暉, 古代, 紅髮都算入去, 但老環唔計數都只數到7間??

頂部
bbw
二等兵

UID 12652
精華 0
積分 6
帖子 85
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2006-7-23
狀態 離線
回復 #25 kl122002 的帖子

宏記,深水涉三間,元朗幾間,康田,東方街雙星

頂部
oj
上校

UID 27984
精華 0
積分 9
帖子 4509
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2008-4-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kl122002 於 2013-12-1 08:02 AM 發表
有時生果日報的廣告值得
今日再咬文嚼字一下:
文字版入面寫: "這類傳統模型店,全港不足十間。"邊十間?
老千里, WC&MK偉利, 英X, X暉, 古代, 紅髮都算入去, 但老環唔計數都只數到7間??

唔知乜為之"傳統" , 間間模型舗開得都係傳統咁買賣
如果要講有歴史就為之"傳統"嘅 : 千里撻、百里撻、興記、KT茂利 、窩環、宏記、老蕭 、發利窿、福脷 ..kowloon我數倒都9間 ,
hk nt都未計 , 點止十間  ?槍舖、車舖都未計 .....

呢d報社有幾何持平 , 唔煽情、唔一面倒切合一般小市民口味, 點賣紙 ??

頂部
kl122002
上尉

UID 51726
精華 0
積分 4
帖子 1074
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2013-2-1
來自 無薪奴工製作室