回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [五星] [08收爐]五星第四作 - The Bang 破烈之人形
Mafty
中尉

UID 27720
精華 0
積分 24
帖子 793
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-28
來自 Joker太陽星團
狀態 離線
[08收爐]五星第四作 - The Bang 破烈之人形

作為08年收爐作品, 呢隻野真係整左好耐
因為係小弟既第一隻首辦, 所以由洗件到set件都係新鮮事
d件set得唔係好, 企都企唔穩, 要自製地台
呢件野出得好差(某番上番名店 ).....表面打磨得唔好, 近睇傷眼
可能燈光同相機問題, 有d色差, 實物藍色深d
去相:
[attach]255029[/attach][attach]255030[/attach] [attach]255031[/attach][attach]255037[/attach][attach]255033[/attach][attach]255034[/attach]
地台用相架+紙黏土造, 先用黑色同XF-15泥色洗塗, 再用灰色加少少銀色乾掃
[attach]255035[/attach][attach]255036[/attach]
請大家狠評

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

*時間太少,想頭太大 ,火頭四起*
頂部
風聲
中校

UID 26362
精華 0
積分 8
帖子 3595
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-25
來自 屯門
狀態 離線
第一次砌手辦仲要係五星~已經好好~加油

1/100 S.S.I. Bang-Doll, Solid Art Version ( Volks )~製作中
PG  1/60 RX-78 ~完成
MG 1/100 GN-0000 00 GUNDAM ~完成

PS# 我不是風聲,戶口是暫借的~
頂部
模型怪
少佐
MG決定中

UID 14823
精華 0
積分 14
帖子 6456
成品數目 14 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-9
來自 模型星
狀態 離線
覺得隻主色唔夠鮮明~色水好沉, 但感覺好似漫畫版~加油樓主

果頭放左模型, 而家又開始入返模型~果然係 模型怪
別人笑我砌模型一舊舊, 我笑別人看不穿
頂部
JOEJOEB
軍曹

UID 16468
精華 0
積分 3
帖子 326
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-2
狀態 離線
其實我都好佩服樓主能夠完成你所講"番上番"果間D件 換轉係我一早就掉左佢落街 真係無咁既毅力都完成唔到 好野

頂部
The-Old
上尉
老餅新手

UID 14918
精華 0
積分 37
帖子 1821
成品數目 37 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-12
來自 段估都唔係石頭爆出黎呱......
狀態 離線
第一次砌唔錯呀, 個地台都好靚. 個盾睇落有小小污糟咁. 加油加油.

努力在艱辛的日子中找出細小的幸福.

頂部
Cybray
上尉

UID 29935
精華 0
積分 12
帖子 1692
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2008-5-27
狀態 離線
正野!!繼續努力

頂部
oh~yu~o~ki!
壹等兵

UID 28140
精華 0
積分 5
帖子 129
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2008-4-6
來自 仙女座星雲
狀態 離線
令人想起制作差劣的 "番上番 ".......

那漫長又慘痛的歷程..........

樓主果然耐力驚人........好!

首辦太多, 時間太少 !

模型更多,時間更少!!
頂部
yiuming
上校
你噤砌1:144.....

熱讚榜勳章  
UID 25815
精華 3
積分 83
帖子 4027
成品數目 83 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-6
狀態 離線
發表於 2009-1-2 10:25 AM  資料  主頁 短消息  加為好友  添加 yiuming 為MSN好友 通過MSN和 yiuming 交談
第一次砌都已經好正^^
but,個人覺得,佢好似少左一種華麗的感覺!
可能係深色左d!

存貨太多,時間太少...
頂部
Mafty
中尉

UID 27720
精華 0
積分 24
帖子 793
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-28
來自 Joker太陽星團
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 風聲 於 2008-12-31 07:20 PM 發表
第一次砌手辦仲要係五星~已經好好~加油

thx! 大家一齊努力

QUOTE:
覺得隻主色唔夠鮮明~色水好沉, 但感覺好似漫畫版~加油樓主

我都覺得係, 實物可能會好D

QUOTE:
其實我都好佩服樓主能夠完成你所講"番上番"果間D件 換轉係我一早就掉左佢落街 真係無咁既毅力都完成唔到 好野

所以我先整左成半年咁滯, 大部分時間都係雪藏

QUOTE:
第一次砌唔錯呀, 個地台都好靚. 個盾睇落有小小污糟咁. 加油加油.

唔小心攞左支消光白黎噴底, 搞到整唔乾淨D法郎油
因為懶所以冇再搞lu

QUOTE:
正野!!繼續努力

cybray兄快d搞埋你d火頭la, 等睇好戲

QUOTE:
令人想起制作差劣的 "番上番 ".......

那漫長又慘痛的歷程..........  

樓主果然耐力驚人........好!

唉.....隻野晒我半年時間......非常慘痛

QUOTE:
第一次砌都已經好正^^
but,個人覺得,佢好似少左一種華麗的感覺!
可能係深色左d!

謝謝指教! 其實隻野表面真係....... 見到都唔想搞(沙孔+大量不知名分模線)
完全冇心機打磨 但求快快趣趣搞掂佢算數, 下次去第二間買首辦

*時間太少,想頭太大 ,火頭四起*
頂部
張國榮
少尉
愛は秋に深 ...

UID 15593
精華 0
積分 9
帖子 608
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-11-14
狀態 離線
返上返我都砌過~_____________________~!
只怪自己年小無知..................

頂部