回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [其他] 08埋尾作-武裝機甲(1)萊茵巴雷爾 加 08年作品總結
bbqshark00
平民

UID 24332
精華 0
積分 0
帖子 35
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-12-19
狀態 離線
原來真係有出到模型
請問系邊到買a
樓主gd job

頂部
The-Old
上尉
老餅新手

UID 14918
精華 0
積分 37
帖子 1821
成品數目 37 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-12
來自 段估都唔係石頭爆出黎呱......
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 quan 於 2009-1-3 04:45 PM 發表
能不能发张素组的相上来看看

開頭三張已是素組的相片, 官方素組的我倒沒有, 你上網找找吧.

QUOTE:
原帖由 bbqshark00 於 2009-1-3 05:42 PM 發表
原來真係有出到模型
請問系邊到買a
樓主gd job

多謝謬讚. 我係MK兆萬一樓買, 不過都係十月尾嘅事, 上次去都唔見有. 有興趣的話可以留意繪美版, 應該差不多時候出.

努力在艱辛的日子中找出細小的幸福.

頂部
黑白鳥
二等兵

UID 33374
精華 0
積分 2
帖子 96
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2008-10-23
狀態 離線
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
The-Old
上尉
老餅新手

UID 14918
精華 0
積分 37
帖子 1821
成品數目 37 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 黑白鳥 於 2009-1-5 11:23 PM 發表
請問你頭後點上色
後頸夾口點算

其實你做小小簡單分件就可以補咗個夾口. (說明書part26): 你先將B(7), B(8)同PC(F)組合好, 之後張D(2)打橫個四支膠棍仔cut咗佢, 咁補好後頸同上好晒色之後, 就可以斜斜地張D(2)連同K(1)插番入去, 當然要用膠水啦.

你唔清楚我講乜就再PM我啦, 希望幫到你, 期望你嘅作品.

頂部
無秩序
平民

UID 31119
精華 0
積分 1
帖子 28
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2008-6-21
狀態 離線
果然...造型村D人将个头改细咗....再加长加大只脚...按照原来的机设...

越来越绝望...                           Ewigkeit Eitelkit...
頂部
The-Old
上尉
老餅新手

UID 14918
精華 0
積分 37
帖子 1821
成品數目 37 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 無秩序 於 2009-1-18 09:17 AM 發表
果然...造型村D人将个头改细咗....再加长加大只脚...按照原来的机设...

由圖片來看, volks的造型是比較貼近漫畫的設定. 其實壽屋的造型也不差, 可能是比較貼近動畫的設定吧(我沒看過動畫.).

頂部