回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 香港模型公開大賽相片 - 車類 (多圖)
wongleo
中校

熱誠勳章   大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-12
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cas52612 於 2007-11-5 02:08 PM 發表

其實你都答o左自己啦, 只能二選其一, 不過有人選擇其他活動作為興趣, 而有人選擇砌模型.
因為砌模型"成本"高, 所以少人砌, 呢一點我絕對不認同.

唱K, 打機, 睇戲都同樣要付出時間金錢, 你認為呢D活動o既 ...

落吧飲一晚酒都要三舊水,我俾完錢又無咩感覺,但兩舊水買份PE又好似好貴,我都唔知點解...

不過我諗以Winston兄黎計可能陪屋企人o既時間比金錢更緊要罷。

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2005-4-13
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 優質肥牛 於 2007-11-5 01:23 PM 發表
今年民用賽參加人數小咁多既?

我嗰日4pm 左右到會場, 仲以為係 last 嗰架 (cv19)
最後, 加多兩架, total 21 架
希望下年多d 啦

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-5 02:13 PM 發表
落吧飲一晚酒都要三舊水,我俾完錢又無咩感覺,但兩舊水買份PE又好似好貴,我都唔知點解...

X2~~

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-5 02:26 PM 發表

X2~~

x3

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mikusen 於 2007-11-5 02:36 PM 發表

x3

你係咩??
你架架都好dum本架喎~~~

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-5 02:37 PM 發表

你係咩??
你架架都好dum本架喎~~~

到最後, 架 RA272 都無落 PE set
parts ?! 之前買落架, 用得就用

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mikusen 於 2007-11-5 02:41 PM 發表

到最後, 架 RA272 都無落 PE
parts ?! 之前買落架, 用得就用

其實我覺得,最緊要自己覺得值唔值得花時間同心機同金錢係砌模型上
話到尾,砌野都算係自己一個「尼」係屋企做既事
各人有各人價值觀
對一件事既睇法一定會好唔同
有時同d前輩食飯,佢地個個背景都好唔同
但大家同台食飯就總冇冷場,呢一點,又係砌模型帶來既gain( in contrast to 成本)
或者可以話係玩其他活動or陪屋企人帶唔同既經過
所以只要大家(including自己)happy就得喇

JOEYKO.com
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-5 02:52 PM 發表

其實我覺得,最緊要自己覺得值唔值得花時間同心機同金錢係砌模型上
各人有各人價值觀
...

講真如果要部部都落重料同心機,我d車到死o個日都砌唔晒

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-5 02:52 PM 發表

各人有各人價值觀
...

都係嗰句, 大家最緊要 Happy modelling

頂部
唔做得
少校

UID 7250
精華 7
積分 54
帖子 2152
成品數目 54 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-13
來自 唔好提
狀態 離線

QUOTE:

各人有各人價值觀
...

食饭食到几点?本来想去搭台,不过实在系眼瞓.....
仲见到玉树临风嘅墨菲大大,都算不枉此行

有冇一個幾毫系身?
頂部
明天
中佐

UID 9476
精華 2
積分 26
帖子 9685
成品數目 26 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-27
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-5 01:57 PM 發表

明天兄呢期搞咩?做咩唔砌車

3星期前已噴好晒184.....聽你地講要等成個月...而家仲有個多星期先卒得....

頂部
明天
中佐

UID 9476
精華 2
積分 26
帖子 9685
成品數目 26 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-27
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cas52612 於 2007-11-5 02:08 PM 發表

其實你都答o左自己啦, 只能二選其一, 不過有人選擇其他活動作為興趣, 而有人選擇砌模型.
因為砌模型"成本"高, 所以少人砌, 呢一點我絕對不認同.

唱K, 打機, 睇戲都同樣要付出時間金錢, 你認為呢D活動o既 ...

模型付出左,最後都有件成品陪自己好多年....但其他好多娛樂,洗左就沒有了...

頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線
我頭先係大雄買了 Rice Box RP1-004 (Ferrari Silver)、係 O米 用 Mr Hobby Thinner 開就得??

頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-5 02:13 PM 發表

不過我諗以Winston兄黎計可能陪屋企人o既時間比金錢更緊要罷。

絶対係。

頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-11-5 03:47 PM 發表
我頭先係大雄買了 Rice Box RP1-004 (Ferrari Silver)、係 O米 用 Mr Hobby Thinner 開就得??

星期六聽 米青 話用 Gunze leveling thinner

頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mikusen 於 2007-11-5 03:50 PM 發表

星期六聽 米青 話用 Gunze leveling thinner

多謝米高。

頂部
亞糊 (如果一定要為存貨設定期限)
上校
我會話: 一萬年

UID 6552
精華 7
積分 31
帖子 4060
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2005-12-20
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-11-5 11:07 AM 發表

我仲未買到架 Hasegawa 240Z Rally、今朝同米高談過、他可能有、有的我就譲比我。但我最多都係OOB咋。昨日玩緊架 Fujimi Skyline R31 Group A (Ricoh 花)、因架車内龍街車、内 ...

Hasegawa 240Z Rally, 我見到大雄有喎~

歡迎來交流一下 -> http://model.chingb.com
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2007-11-5 03:57 PM 發表

吓?winston兄頭先先話响大雄度出黎咋wor?

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-5 04:51 PM 發表

吓?winston兄頭先先話响大雄度出黎咋wor?

winston快d pm大雄hold住佢先喇~~~

JOEYKO.com
頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2007-11-5 03:57 PM 發表

係、点解頭先我看不到、我只看到有2部 VW Golf Racing 出了。

頂部