回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 香港模型公開大賽相片 - 車類 (多圖)
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2005-4-13
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-5 10:38 AM 發表

其實我好鍾意部honda F1....

Thanks Leo
砌左兩星期, 不過仲有好多改善空間
細細架, 真係幾好玩架

頂部
wongleo
中校

熱誠勳章   大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-12
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mikusen 於 2007-11-5 10:45 AM 發表

Thanks Leo
砌左兩星期, 不過仲有好多改善空間
細細架, 真係幾好玩架

兩星期??!!!唔係掛!?? 快成咁!!!

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-5 10:52 AM 發表

兩星期??!!!唔係掛!?? 快成咁!!!

Parts 少, 車身細, 如果 OOB, 可以仲快 KO 佢

頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-5 09:43 AM 發表

我從未玩過比賽,佢地點樣圍威喂法我唔清楚,但有D獎真係好似DM兄咁講有d"新城電台"feel。

我覺得參加得比賽當然想贏,贏唔倒如果個比賽係公平o既輸都無所謂,但一D商業味道太重o既獎我覺得都係無好d。始 ...

我仲未買到架 Hasegawa 240Z Rally、今朝同米高談過、他可能有、有的我就譲比我。但我最多都係OOB咋。昨日玩緊架 Fujimi Skyline R31 Group A (Ricoh 花)、因架車内龍街車、内龍要全部改過。有D想放棄。

頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-5 10:23 AM 發表

拿拿拿
我唔係唔攞....只係真係出左少少意外....來唔切姐.......
其實我覺得獎多作品少,大會都唔想
只係作品真係太少,如果大家都多d參加,其實感覺一定會有d唔同
其實獎多都係想多d人玩,大家唔玩, ...

有奬都唔攞 、 O甘 亜 Wu Sir 個 日 O米 要 扮你 攞 Henry 個奬。

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-11-5 11:07 AM 發表

我仲未買到架 Hasegawa 240Z Rally、今朝同米高談過、他可能有、有的我就譲比我。但好最多都係OOB咋。昨日玩緊架 Fujimi Skyline R31 Group A (Ricoh 花)、因架車内龍街車、内 ...

我都想砌R31,但想要CALSONIC花,有無計 內籠懶少少將R32個籠搬過黎得唔得?

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線
第二同第三係咪同一個人砌??
手功好似咁架喎....

我覺得第三之所以第三係因為塊透明件......
如果唔係,其實同hase架037一樣咁正~~!!
當然我覺得mic架honda都好正,不過如果拉長來砌會更多亮點~!

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-5 11:13 AM 發表

我都想砌R31,但想要CALSONIC花,有無計 內籠懶少少將R32個籠搬過黎得唔得?

都不用、最近 Fujimi 出了 架 Reebok 花 R31、今回已改了 Group A 内籠(我入了2架)、但長谷見昌弘係我偶象、我唔捨得。都係自己改、練下自己的技術、架 Richo 花 車手は 鈴木亜久里、即 E家 F1 亜久里車隊個老細。

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-11-5 11:10 AM 發表

有奬都唔攞 、 O甘 亜 Wu Sir 個 日 O米 要 扮你 攞 Henry 個奬。

真失禮.....

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-5 11:20 AM 發表
手功好似咁架喎....

當然我覺得mic架honda都好正,不過如果拉長來砌會更多亮點~!

今朝同米高談過、他説有架240Z好正的。有無多D相。 Thanks

頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-11-5 11:10 AM 發表

你講中左, Wu Sir 代領

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-11-5 11:21 AM 發表

都不用、最近 Fujimi 出了 架 Reebok 花 R31、今回已改了 Group A 内籠(我入了2架)、但長谷見昌弘係我偶象、我唔捨得。都係自己改、練下自己的技術、架 Richo 花 車手は 鈴木&# ...

自己改真係無咁多心機同時間,R31 calsonic個花有無辦法搞到番黎呢?

我最近買左本SKYLINE 50周年o既書,有dvd送,$150左右算幾底,新舊skline全部影晒,仲有R35試車片,買得過。(雖然我接受唔倒35個樣... )

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2007-11-5 11:23 AM 發表

今朝同米高談過、他説有架240Z好正的。有無多D相。 Thanks

學到新野,又要開車試喇~~
我琴日都拎埋架z32出來lu....攪左一陣,好似好玩過架z33.....

JOEYKO.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-5 11:27 AM 發表

自己改真係無咁多心機同時間,R31 calsonic個花有無辦法搞到番黎呢?

我最近買左本SKYLINE 50周年o既書,有dvd送,$150左右算幾底,新舊skline全部影晒,仲有R35試車片,買得過。(雖然我接受唔倒35個樣. ...

你冇同動力訂咩?

JOEYKO.com
頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-5 11:20 AM 發表
手功好似咁架喎....

Joey 兄, 收到

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-5 11:28 AM 發表

我琴日都拎埋架z32出來lu....攪左一陣,好似好玩過架z33.....

咩花呀?我都有部HKS R32,但仲搵緊部TAISAN花。

頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-5 11:27 AM 發表

我最近買左本SKYLINE 50周年o既書,有dvd送,$150左右算幾底,新舊skline全部影晒,仲有R35試車片,買得過。(雖然我接受唔倒35個樣. ...

試下問動力、我個部 Reebok R31 都係動力幫我在日本買番来的。

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2007-11-5 11:29 AM 發表

咩花呀?我都有部HKS R32,但仲搵緊部TAISAN花。

我琴日都買左架fujimi hks r32.....
唸緊重要唔要......

JOEYKO.com
頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-5 11:28 AM 發表

但係我就未知搵邊架試...
不過, 就搵吓 lotus 25 d 相先

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2007-11-5 11:29 AM 發表

你冇同動力訂咩?

我之前問過動力有無R32 TAISAN花,佢話無,根住其他車我都無問LU。

頂部