回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [汽車] [Joey x Leo] Skyline求其砌之Group A GT-R R32 Team HKS & Taisan (23rd Jul)
ngcheukwai
上尉

UID 15931
精華 0
積分 3
帖子 1888
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2006-11-29
來自 GEM
狀態 離線
回復 #193 ngcheukwai 的帖子

我砌整緊紅黑個隻花係咩色內籠~最左面個架~

頂部
ngcheukwai
上尉

UID 15931
精華 0
積分 3
帖子 1888
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2006-11-29
來自 GEM
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ngcheukwai 於 2008-5-5 04:08 AM 發表
踩踩場先

依隻

頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-5-7 02:40 PM 發表

ok,又要噴過 獅象兄o既資料好有用,唔該晒 我部車而家爭玻璃、車燈、安全帶同少少線路就收得工喇 係呢獅象兄知唔知車箱入面兩舊一大一細銀色類似滅火器o既物體,同埋積高部車o個兩枝野條 ...

唔知喇 其實我對機械知識有限, 只不過咁啱知那少少就撞正你地唔知姐  恰你地係模友而唔係車友嘛! 呢, 對住唐人講番話, 對住鬼佬口啞啞, 咪就係我喱類人囉

頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2008-5-7 08:39 PM 發表

唔知喇 其實我對機械知識有限, 只不過咁啱知那少少就撞正你地唔知姐  恰你地係模友而唔係車友嘛! 呢, 對住唐人講番話, 對住鬼佬口啞啞, 咪就係我喱類人囉

個両舊野叫Bombe(ボンベ)、即係高圧儲氣瓶、係用来積起架車、因賽車係分秒必爭、入Pit時換Tyre就用気打入Bombe立即昇起架車

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2008-5-7 11:34 PM 發表

個両舊野叫Bombe(ボンベ)、即係高圧儲氣瓶、係用来積起架車、因賽車係分秒必爭、入Pit時換Tyre就用気打入Bombe立即昇起架車

哈~~
原來同呢兩舊野係咁用既
LEO同我都唸左好耐個GEE係點一下就GEE起架車.....
THANKS~!

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
wongleo
中校

熱誠勳章   大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-12
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2008-5-7 11:34 PM 發表

嘩正呀,有呢兩張相成個人安落晒,唔使估估吓可以放心繼續去馬

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2008-5-7 08:39 PM 發表

唔緊要,而家問吓問吓大家又袋倒錢落袋

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線
quote]原帖由 joey 於 2008-5-8 12:32 AM 發表

哈~~
原來同呢兩舊野係咁用既
LEO同我都唸左好耐個GEE係點一下就GEE起架車.....
THANKS~!
[/quote]

不用客気^_^

[quote]原帖由 wongleo 於 2008-5-8 02:19 AM 發表

嘩正呀,有呢兩張相成個人安落晒,唔使估估吓可以放心繼續去馬

R32都好容易有参考図片、可隣我的R31完全無><

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
GP2-ed

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-17
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2008-5-11 04:16 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-5-11 03:47 PM 發表
GP2-ed

點解我覺得好似好厚咁嘅?????

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 =鋼= 於 2008-5-11 04:16 PM 發表

咁呀......下架好D咯~~~

JOEYKO.com
頂部
cas52612
少校

UID 16561
精華 0
積分 8
帖子 2095
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-12
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 =鋼= 於 2008-5-11 04:16 PM 發表

因為係GP2囉.......

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cas52612 於 2008-5-11 08:32 PM 發表

因為係GP2囉.......

上兩次砌老電噴GP2都掌握得唔係太好
今次係DECAL邊特別噴多兩下
加上一次過噴左好幾樣野,TOTAL 溝左三次油,所以噴多左都唔奇....

反正會執,噴厚左都冇所謂喇~

JOEYKO.com
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線
整到好倦呀.....

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
高速啤機
中尉

UID 26333
精華 0
積分 4
帖子 960
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-24
來自 Kuta Beach
狀態 離線
回復 #233 wongleo 的帖子

精品!!!!!!!加油...快完工啦

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 high_speed 於 2008-5-12 04:23 AM 發表
精品!!!!!!!加油...快完工啦

最頭痕o既玻璃仲未搞 不過車聚如無意外會趕得切。

頂部
刀鋒冷
上尉
肉狗Ⅱ

UID 2774
精華 13
積分 68
帖子 1987
成品數目 68 件
閱讀權限 10
註冊 2005-7-31
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-5-12 04:17 AM 發表
整到好倦呀.....

leo兄你手油好堅...

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
三日假期,只係攪得少少.....

CONSOLE自己改喇~
冷氣出風位個模太模糊,所以又係要自己來....

EXHUAST又要自己來....

前腳要改短....
呢個係我個人比較喜歡既改法,簡單D,不過唔係跟真車既LOGIC~

再TEST FIT~

JOEYKO.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-5-12 04:17 AM 發表
整到好倦呀.....

大佬重有冇實車既車廂相??
後面真係唔知可以點PO線。。。。

JOEYKO.com
頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線
========= "前腳要改短....
呢個係我個人比較喜歡既改法,簡單D,不過唔係跟真車既LOGIC~"=======

做出效果咪得囉, 而家係砌模型咋, 你以為整真車牙!

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2008-5-13 12:41 AM 發表
========= "前腳要改短....
呢個係我個人比較喜歡既改法,簡單D,不過唔係跟真車既LOGIC~"=======

做出效果咪得囉, 而家係砌模型咋, 你以為整真車牙!

本來想攪D特別D既野,但見FUJIMI既SUSPENSION實在太正,攪唔落手。。。。
唯有等將個IDEA放係下一架度喇

JOEYKO.com
頂部