回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 打機輸畀男友少女企跳
CKT
上校

UID 13028
精華 0
積分 19
帖子 4711
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-2
狀態 離線
打機輸畀男友少女企跳

QUOTE:
打機輸畀男友少女企跳
02/09/2008

【本報訊】十九歲少女昨午疑因打遊戲機輸給男友,大感氣憤,加上與家人關係欠佳,一時感觸,憤然爬出荃灣二十四樓住所窗外簷篷企圖跳樓,經消防員及警員勸喻二十分鐘,終打消死念,被送院檢驗。
尋死少女姓陳,昨午四時許,與年長一歲的姓林男友回大窩口懂I賢樓二十四樓住所,期間兩人對打遊戲機,她連番敗陣,加上有感與家人關係欠佳,突走入睡房反鎖,繼而爬出窗外的石屎簷篷危坐,林見狀報警。

消防員到場在地面張開救生氣墊戒備,同時派員在樓上游繩伺機救援,曾做童星的見習督察鄭柏林亦到場,與消防員展開游說,未幾令陳女心情平復,由消防員協助爬回屋內。

http://the-sun.on.cc/channels/ne ... 902021101_0000.html

我成日打GvG都比人屈, 同屋企人又無乜野講, 咁我係咪都要跳樓?

Project Unicorn:
MG Unicorn 0%
MG Banshee 0%
MG Sinanju 0%
PG Unicorn 0%
頂部
gashapon
上尉
吉姆量產專員

UID 559
精華 0
積分 32
帖子 1011
成品數目 32 件
閱讀權限 10
註冊 2003-11-25
狀態 離線
老實講, 人生總有起跌, 少少都輸唔起, 真係唔抵可憐

(當然唔係鼓勵人去死啦)

頂部
williamgundam
上將
爛尾一次便成超級債仔

榮譽勳章   熱誠勳章   美工勳章  
UID 17202
精華 2
積分 12
帖子 26310
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-31
來自 草根階層
狀態 離線
而家 D 細路真係好令人擔心,郁下就話跳樓,

只係為左唔係 D 咩咁大件事,今日都睇倒單野,一個 12 歲女仔 未知咩事 (估計係學校既野),

又跳樓,結果大家都知,我唔係咁明而家D細路點解可以咁大勇氣去跳樓,而冇勇氣解決問題,

比我見倒咁高 腳都軟埋咪話跳落去,我覺得而家 D 父母真係要好費心去教,

真係唔同以前 ! .....

William Blog 歡迎模友交流
http://hk.myblog.yahoo.com/williamgundam07
頂部
pptyear
上等兵

UID 28245
精華 0
積分 3
帖子 229
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2008-4-9
狀態 離線
仲要係輸左俾自己既男友都要死

頂部
SKYLINE-GT-R
上校
隱藏路人 ...

UID 8938
精華 0
積分 7
帖子 5465
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-6
狀態 離線
我覺得係引人地注意......
真係想死既,仲點會坐係到,一口氣就跳落去啦.....

頂部
eriol
上尉

UID 24255
精華 0
積分 14
帖子 1193
成品數目 14 件
閱讀權限 10
註冊 2007-12-17
狀態 離線
發表於 2008-9-3 05:25 PM  資料  短消息  加為好友  添加 eriol 為MSN好友 通過MSN和 eriol 交談

QUOTE:
原帖由 williamgundam 於 2008-9-3 05:17 PM 發表

只係為左唔係 D 咩咁大件事,今日都睇倒單野,一個 12 歲女仔 未知咩事 (估計係學校既野),

又跳樓,結果大家都知,我唔係咁明而家D細路點解可以咁大勇氣去跳 ...

時代唔同左啦~~
最近我見返d十幾年無見既同學~~
講返以前中學果陣點去買x書x帶
真係好搞野~~

不過而家d細路~~有部電腦就咩都有得睇~~
唔同架啦

大家可以叫我∼∼L∼∼

http://hk.myblog.yahoo.com/eriol92335414/
頂部
gp01a
少校

UID 29027
精華 1
積分 31
帖子 2360
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2008-4-30
來自 天宮
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 williamgundam 於 2008-9-3 05:17 PM 發表

又跳樓,結果大家都知,我唔係咁明而家D細路點解可以咁大勇氣去跳 ...

我覺得有好多細路都是做個樣跳下去..而不是真的要跳...因為他們覺得自己是最重要..而本身有怕痛..怎會死呢...只是做個樣...嚇一下家人或男女朋友等
其實也有一些細路都會真的想跳.... ....
所以大家一定不要用自己的生命來玩弄!自己的生命好重要!
有事要說給朋友或家人!

blog : http://hk.myblog.yahoo.com/keroro1878200
頂部
CKT
上校

UID 13028
精華 0
積分 19
帖子 4711
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-2
狀態 離線

QUOTE:

今日都睇倒單野,一個 12 歲女仔 未知咩事 (估計係學校既野),

呢單真係...

我"鄧"佢父母可憐

QUOTE:
中二女生跳樓亡
因小事與母爭執 2008年9月3日
廣 告

【明報專訊】新學年伊始,一名12歲中二女生,昨晨身穿校服離開觀塘翠坪h寓所後,突走至大廈高層一躍而下,當場斃命。其父母聞噩耗後哭得死去活來,父親認屍時目睹愛女肝腦塗地慘G,悲從中來俯身輕撫愛女頭面,場面悽酸。警方調查後透露女生曾因小事與母親爭執,但未知是否與墮樓有關,相信案件無可疑。

墮樓的12歲女生章明珺,被同學暱稱為「章魚燒」,與父母及兄長一家四口住翠屏南h翠榮樓30樓某室,據知,章家有申領綜援。明珺就讀區內曉明街聖公會梁季z中學,前日如常參加開學禮。警方消息稱,章女近日因小事曾與母親發生爭執,警方在現場未有檢獲遺書,正了解其尋死原因。

聖公會梁季z中學校務主任區先生表示,章女於中一入讀該校,性格文靜成績普通,升班試要補考,合格後升讀中二,過去積極參與課外活動,相信其墮樓與功課壓力無關。對於章同學墮樓身亡,師生錯愕傷感,校方已啟動危機應變小組,疏導學生情緒。

明珺在個人網誌上透露喜歡音樂唱歌,上網打機、逛街購物,對漫畫、攝影、電子產品及藝術設計亦有興趣,同時喜愛打乒乓球,壁球等運動,動靜皆宜,與一般少女無異。但網誌無明顯透露有尋死念頭。

遺書包 穿校服23樓躍下

明珺昨早如常身穿校服離開翠榮樓寓所。至昨早11時許,她被發現在上址23樓梯間,遺下書包爬越欄河躍下,當場身亡,皮鞋及眼鏡飛脫。警員到場,迅速查出其身分,上樓通知其父母。

雙親接獲愛女死訊後飽受打擊,章母泣不成聲,章父則在警員陪同下,強忍悲傷到樓下辨認女兒屍首,當目睹愛女陳屍地上慘G,章父不禁蹲身輕摸女兒頭面,令人鼻酸。至中午12時許,仵工到場將屍體舁送殮房。

http://www.mingpaonews.com/20080903/gha1.htm

Project Unicorn:
MG Unicorn 0%
MG Banshee 0%
MG Sinanju 0%
PG Unicorn 0%
頂部
kyann1127
軍曹

UID 7795
精華 0
積分 0
帖子 385
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-27
來自 HK
狀態 離線
發表於 2008-9-3 05:42 PM  資料  短消息  加為好友  添加 kyann1127 為MSN好友 通過MSN和 kyann1127 交談 ICQ 狀態
輸咪最多唔玩....打街機我6成輸3成win 1成time over.....唔順氣咪入錢再打....
輸硬咪起身走人=.=....

頂部
sunnycch
少校

UID 4149
精華 0
積分 3
帖子 2198
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-30
狀態 離線
個世界真係唔同哂...
以前人同人既關係比較融洽, 亦都好容易搵到快樂...
而家物質太豐富, 但人既感情好疏離, 好易會掉進一個好孤單既空間
個男友識趣既, 早應去氹番個女仔啦...
其實, 當人有一刻感覺冇 人關心, 沒有存在既意義, 唔識得走出來, 就會跌落尋死既胡同內...

many boxes of Gunpla in stock
頂部
上將
爛尾一次便成超級債仔

UID 17202
精華 2
積分 12
帖子 26310
成品數目 12 件
閱讀權限 10
來自 草根階層
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 eriol 於 2008-9-3 05:25 PM 發表

時代唔同左啦~~
最近我見返d十幾年無見既同學~~
講返以前中學果陣點去買x書x帶
真係好搞野~~

不過而家d細路~~有部電腦就咩都有得睇~~
唔同架啦

我都知時代唔同左,但係呢個現像出現在都有一段時間,D 細路少少事都去跳樓,

呢個社會問題 真係要好認真咁面對!教育確係好重要既一圜 !  

http://hk.myblog.yahoo.com/williamgundam07
頂部
上將
爛尾一次便成超級債仔

UID 17202
精華 2
積分 12
帖子 26310
成品數目 12 件
閱讀權限 10
來自 草根階層
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 gp01a 於 2008-9-3 05:39 PM 發表

我覺得有好多細路都是做個樣跳下去..而不是真的要跳...因為他們覺得自己是最重要..而本身有怕痛..怎會死呢...只是做個樣...嚇一下家人或男女朋友等
其實也有一些細路都會真的想跳.... ....
所以大家一定不要用自己的生命來玩弄!自己的生命好重要!
有事要說給朋友或家人!

希望有咁意圖 既細路會識咁做 !

頂部
無名
上等兵

UID 25909
精華 0
積分 0
帖子 268
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-10
狀態 離線
哩D女仔如果個男朋友吾要
佢一定第二日就見報果 D~

頂部
肥龜
上校

UID 10353
精華 0
積分 43
帖子 5658
成品數目 43 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-29
狀態 離線
發表於 2008-9-3 06:24 PM  資料  短消息  加為好友  添加 肥龜 為MSN好友 通過MSN和 肥龜 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 無名 於 2008-9-3 06:18 PM 發表
哩D女仔如果個男朋友吾要
佢一定第二日就見報果 D~

大把E D人啦=.=''''

SD高達Online ID:0o龜o0
頂部
機動老鬼
少佐

UID 2020
精華 1
積分 12
帖子 6623
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2004-7-20
狀態 離線
四川地震之後,好多小朋友都要截肢保命去過埋下半世,佢地都好堅強咁去面對,反觀香港d溫室花朵 ....,將來出黎社會搵食仲點同人地爭

頂部
seinyat
少尉

UID 16953
精華 0
積分 2
帖子 541
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-17
來自 马来西亚 ...
狀態 離線
not just kids la... got a friend's insurance client (30 over years old lady, married with children) jump from apartment after she felt being forced to "take up the black Wok" (take the blame) from boss at work, that was the reason given in her note before she jump, dont know what's the real reason. people in HK used to be tougher and less fragile? dunno, am not a hongkonger, so good luck guys.

頂部
模型怪
少佐
MG決定中

UID 14823
精華 0
積分 14
帖子 6456
成品數目 14 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-9
來自 模型星
狀態 離線
應該係 輸左比男友,之後係咁比佢串, 諗諗下屋企人又咁衰, 之後就諗住做傻事啦~

果頭放左模型, 而家又開始入返模型~果然係 模型怪
別人笑我砌模型一舊舊, 我笑別人看不穿
頂部
上將
爛尾一次便成超級債仔

UID 17202
精華 2
積分 12
帖子 26310
成品數目 12 件
閱讀權限 10
來自 草根階層
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 CKT 於 2008-9-3 05:40 PM 發表

呢單真係...

我"鄧"佢父母可憐

而家可以清楚 D,報導好詳盡 ......

.

頂部
eddiechan5
少尉

UID 27015
精華 0
積分 0
帖子 567
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-12
狀態 離線
我都覺得而家d細佬成日都以為有錢大晒,
之前我玩online game,
有個人話佢自己有好多點,
話自己好有錢,
而家d人我諗有打機ge都通常一有錢都會去買點,
覺得用點裝係勁野,
玩得online game,
點e一樣野係玩家ge最大誘惑,
d遊戲公司都係為左e個目的,
d玩家遲d唔玩online game,
又有好多點都用完都已經知道打機係唔好,
我有個fd買左成一萬元港幣的點(姐係有好多),
之後留左超多點係度,
自己又唔玩,
只有送俾fd..

頂部
ch_lycab
中校

UID 23009
精華 0
積分 0
帖子 3984
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-11-6
狀態 離線
依家d細佬真係,又無禮貌,又嬌生慣養,郁下就去跳樓.....

頂部