回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [汽車] Fairlady求其砌之C-West 350Z+300ZX+悪魔のZ (18th Apr 09 完)
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-2-18 09:40 AM 發表

係00號松針。

Oh I see. 辺度買?? 幾多$$??

頂部
wongleo
中校

熱誠勳章   大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-12
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2008-2-18 09:54 AM 發表

Oh I see. 辺度買?? 幾多$$??

刀疤度有

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-2-18 09:59 AM 發表

刀疤度有

O甘有$$都無用、他成日都唔開Ga、你買幾多$$??

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2008-2-18 10:01 AM 發表

O甘有$$都無用、他成日都唔開Ga、你買幾多$$??

我唔太記得幾錢喇,印象中好似$60-$70,我都係DM幫我攞架咋 如果買唔倒可以試吓飯盒牌o既釘仔。

你快D開埋部長記啦,可以玩吓打釘。我都有D心思思想買番盒看門口

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-2-18 10:12 AM 發表

我唔太記得幾錢喇,印象中好似$60-$70,我都係DM幫我攞架咋 如果買唔倒可以試吓飯盒牌o既釘仔。

你快D開埋部長記啦,可以玩吓打釘。我都有D心思思想買番盒看門口

Skyline先、4月末要交架。

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2008-2-18 10:27 AM 發表

Skyline先、4月末要交架。

haha咁乖呀 ,我都諗緊可能要暫時放低部300zx同350z,以我咁o既製作速度,4月交車真係有d難度

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-2-18 10:30 AM 發表

haha咁乖呀 ,我都諗緊可能要暫時放低部300zx同350z,以我咁o既製作速度,4月交車真係有d難度

打尖?

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-2-18 10:40 AM 發表

打尖?

我起得個齊齊砌又無車交好羞怪架wor  係wor你之前個fairlady齊齊砌都.....

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-2-18 10:42 AM 發表

我起得個齊齊砌又無車交好羞怪架wor  係wor你之前個fairlady齊齊砌都.....

我交左貨喇~!!!!

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-2-18 10:53 AM 發表

我交左貨喇~!!!!

不過好似車聚當日都係得個殼,仲要係只噴左銀色咁大把,光油都未上wor

都唔好笑你喇,我驚我四月底車聚時都係咁,無理由又拎番部A'pex出黎咁肉酸架

頂部
skywoo1105
中尉

UID 19598
精華 0
積分 0
帖子 990
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-8-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-2-18 10:58 AM 發表

不過好似車聚當日都係得個殼,仲要係只噴左銀色咁大把,光油都未上wor

都唔好笑你喇,我驚我四月底車聚時都係咁,無理由又拎番部A'pex出黎咁肉酸架

好車、靚車唔怕出多十零廿次既

[url=http://i273.photobucket.com/albums/jj214/skywoo1105/banner.jpg]http://i273.photobucket.com/albums/jj214/skywoo1105/banner.jpg[/url]
頂部
偉仔
少校

我最喜愛的版聚作品 勳章  
UID 18511
精華 6
積分 31
帖子 2935
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-10
來自 macau
狀態 離線
回復 #266 wongleo 的帖子

我都有.己經有了很久
[attach]183115[/attach]

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

車仔
頂部
刀鋒冷
上尉
肉狗Ⅱ

UID 2774
精華 13
積分 68
帖子 1987
成品數目 68 件
閱讀權限 10
註冊 2005-7-31
狀態 離線
原來你就係砌7仔果個,睇你文質彬彬原來係絕世高人,你架7仔同惡女Z真係正....

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 偉仔 於 2008-2-18 07:28 PM 發表
我都有.己經有了很久

我o個隻都係來自馬交 好耐無見d馬交friend喇,好想返去探吓佢地,順便過雷鳥走轉 (有開的話 )

QUOTE:
原帖由 skywoo1105 於 2008-2-18 07:16 PM 發表

好車、靚車唔怕出多十零廿次既

車聚、真人show、版聚加埋出左三次喇,應該唔會再拎出黎喇

Post番少少真人show17 o既相先

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 刀鋒冷 於 2008-2-18 10:30 PM 發表
原來你就係砌7仔果個,睇你文質彬彬原來係絕世高人,你架7仔同惡女Z真係正....

刀兄我地其實上年版聚己經見過喇,不過上年剛加入hkml無帶件 今年少左你d老電但多左d狗,一樣精彩 我都想玩吓AFV,不過呢頭部惡魔先埋尾,O個頭SKYLINE四月底又交車,得番個幾月,真係唔瞓都唔掂

整張刀兄o既作品相俾大家欣賞吓先

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線
需要自製既零件都七七八八喇,roll cage, intercooler 同面罩加加埋都用左我唔小時間,等別係個roll cage就最煩,已經修改過好多次喇,直到而家final version都唔講唔上完全fit位,搞埋d濕濕碎碎o既野就收得工

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線
順帶提一提,呢部野頭尾大銀幕同B/C柱之間o既塊玻璃係一塊過,fitting非常差,最好將佢一分為四先裝上去,我就係因為搞塊玻璃,唔小心high倒d銀色窗邊,導致有脫色o既情況而雖要重新masking再噴過 (係上晒玻璃之後再masking )。

頂部
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-2-26 10:10 AM 發表
順帶提一提,呢部野頭尾大銀幕同B/C柱之間o既塊玻璃係一塊過,fitting非常差,最好將佢一分為四先裝上去,我就係因為搞塊玻璃,唔小心high倒d銀色窗邊,導致有脫色o既情況而雖要重新masking再噴過 (係上晒玻璃之 ...

唔緊要喇、快D完成後開GTR R32

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-2-26 01:04 AM 發表
需要自製既零件都七七八八喇,roll cage, intercooler 同面罩加加埋都用左我唔小時間,等別係個roll cage就最煩,已經修改過好多次喇,直到而家final version都唔講唔上完全fit位,搞埋d濕濕碎碎o既野就收得工

ROLLCAGE做得好仔細~~~

JOEYKO.com
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2008-2-26 10:17 AM 發表

唔緊要喇、快D完成後開GTR R32

其實我都改到有d悶悶地,初頭玩o既時候好似好過引咁,一見部野有問題就改..改..改...。家吓已經搞左好幾個月喇,真係想快d埋佢單。而家仲有seat belt、 車燈、後鏡、車章等濕星野未搞,相信要仲要搞多三四晚

玩fujimi有時都要學吓隻眼開隻眼閉

頂部